7 wyników w czasie 572 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Słoiki i weki na wakacjach - kto zabiera? :)

No, ale po co wieźć sos do makaronu? W Chorwacji na targu można kupić pyszne, słodkie pomidory i całe mnóstwo cudownych warzyw. Makaron, jak już bardzo chcesz możesz zabrać ze sobą. Przygotowanie sosu zajmuje mniej więcej tyle czasu, ile gotuje się makaron.

Re: Pomysl na obiady.

gotowy. Makaron z sosem pomidorowym: Gotujesz makaron. Na patelni rozgrzewasz oliwę, wrzucasz ząbek czosnku, pomidory z puszki, odrobinę wody, redukujesz, doprawiasz solą, pieprzem, bazylią. Mieszasz z makaronem, możesz posypać parmezanem. Gotujesz makaron. Na patelni rozgrzewasz oliwę, dodajesz

Re: Ciekawska jestem, więc zapytam tak:

Makarony różnorakie. Najprostsze, które mi nawet wychodzą, a jeżeli chodzi o gotowanie jestem zielona, nawet ziemniaków dobrze ugotować nie potrafię, bo zawsze mi się rozpadają, albo są zbyt twarde. Makaron spaghetti ugotować al dente, polać oliwą z oliwek, posypać parmezanem. Ugotować makaron

Zdjęcia:

Re: Wasz "comfort food "

Dazsy o smakach: belgijska czekolada, śmietankowo jagodowe i kokosowo czekoladowe. Dobrze mi też robi makaron z prostym sosem pomidorowym (czosnek, oliwa, świeże, długie pomidory, świeża bazylia) i do tego kieliszek białego wina.

Re: Jakie pasty robicie w domu (do chleba)

makaronem czy warzywami), salsa z ananasa (ananas pokrojony w drobną kostkę, do tego czerwona cebula, kolendra, sól, pieprz), z pomidorów (pomidory w drobną kostkę, pestki wyrzucamy, do tego cebulka, bazylia, sól, pieprz), paprykarz z kaszy jaglanej, pasta z cukinii. Sporo tego. W sklepie na L. są fajne

Re: Porada dla nienawidzacych przyjmowac gosci...

fajnie wyglądały u znajomych na stole:), moja teściowa robi furorę babką ziemniaczaną zwaną kartoflakiem, ale pracy z tym chyba sporo, lody na deser. Jak chcesz coś na ciepło, zrób makaron z sosem ze świeżych pomidorów, z bazylią i parmezanem. Większość dzieci go lubi, łatwy do przyrządzenia, lekki i

Re: Zapiekanka makaronowa.

Info od męża: do zapiekania wybrać inny makaron, nie spaghetti (zrobi się ciapa). Lepiej penne albo farfalle. Wtedy mieszasz z sosem bolońskim (farszem) i polewasz najlepiej beszamelem a jak nie chcesz beszamelu tylko ser, to lepiej dodać go do sosu. Pod koniec ewentualnie trochę posypać na