11 wyników w czasie 197 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

wyjęciu z piekarnika zabezpiecz rybę przed wystygnięciem. Sos z pieczenia przecedź przez gęste sitko, zagotuj. Dodaj resztę masła wymieszanego z mąką, zagotuj jeszcze raz, cały czas mieszając. Sosem polej karpia. Możesz podawać z ziemniakami -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

KARP Z PIECA 1 karp, sól, 1 łyżka słodkiej papryki, 5 kg ziemniaków, 25 dag cebuli, 10 dag masła 3/4 l gęstej kwaśnej śmietany Karpia umyj w zimnej wodzie, osusz, posól i natrzyj papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinaj ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obierz