4 wyników w czasie 306 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

GRZYBY W PIECZONYCH ZIEMNIAKACH mieszane grzyby leśne, 1/2 kg duże ziemniaki, 4 szt cebula, 1 szt czosnek, 1 ząbek wędzony boczek w plastrach, 10 dag siekany majeranek, 1 łyżka lub suszonego, kilka gałązek do dekoracji śmietana 18 %, 200 ml sól, pieprz, masło, 3 łyżki 1. Ziemniaki dokładnie umyć

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

aluminiową. Piec ok. 60 minut w temperaturze 200 C. Grzyby oczyścić, osączyć, umyć, osuszyć. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać grzyby, oprószyć majerankiem, smażyć 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojony boczek. Ziemniaki przekroić na