2 wyników w czasie 211 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Wariacje na temat kurczaka

, 6 kawałków kurczaka (mogą być ze skórą), sól, pieprz 2 grubo posiekane ząbki czosnku Mieszamy kurki z ziemniakami, cząstkami cytryny, musztardą i natką. Układamy w żaroodpornej formie, skrapiamy kilkoma łyżkami wody. Na wierzchu kładziemy natarte solą oraz pieprzem kawałki kurczaka i pieczemy bez

Re: Wariacje na temat kurczaka

brytfannie podsmażamy mięso ze wszystkich stron na oliwie. Wyjmujemy z brytfanny. Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę i czosnek, po 5 minutach wkładamy marchewki, grzyby i ziemniaki. Smażymy 2-3 minuty, mieszając. Oprószamy mąką, smażymy jeszcze minutę, nie przerywając mieszania. Wlewamy bulion i piwo