37 wyników w czasie 678 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Zaskocz go w Walentynki

plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i

Re: Zaskocz go w Walentynki

KARMAZYN ZAPIEKANY /b] Składniki: 30 dag mielonego szpinaku, 70 dag ziemniaków, 2 cebule, tarta gałka muszkatołowa, 150 ml rosołu, sól, pieprz, 60 dag mrożonych filetów z karmazyna, sok z 1 cytryny, po 1 pęczku tymianku i natki pietruszki, po 10 dag pieczywa tostowego i parmezanu, 4 dag masła

Re: Walentynki

plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i

Re: Walentynki

KARMAZYN ZAPIEKANY /b] Składniki: 30 dag mielonego szpinaku, 70 dag ziemniaków, 2 cebule, tarta gałka muszkatołowa, 150 ml rosołu, sól, pieprz, 60 dag mrożonych filetów z karmazyna, sok z 1 cytryny, po 1 pęczku tymianku i natki pietruszki, po 10 dag pieczywa tostowego i parmezanu, 4 dag masła

Re: A może by tak wątek kulinarny II

plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i

Re: A może by tak wątek kulinarny II

KARMAZYN ZAPIEKANY /b] Składniki: 30 dag mielonego szpinaku, 70 dag ziemniaków, 2 cebule, tarta gałka muszkatołowa, 150 ml rosołu, sól, pieprz, 60 dag mrożonych filetów z karmazyna, sok z 1 cytryny, po 1 pęczku tymianku i natki pietruszki, po 10 dag pieczywa tostowego i parmezanu, 4 dag masła

Zdjęcia:

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

przyprawami. Zawinąć w plastry szynki. Następnie oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz, usmażyć. Podawać z ziemniakami i surówkami. -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: Kilka przepisów z Ugotowanych

Gulasz węgierski z ziemniakami 1kg mięsa (najlepiej szynki wieprzowej) 4 cebule 6 łyżek mielonej papryki 4 łyżki stołowe oleju lub wędzona słonina 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 kg ziemniaków 50 dag pomidorów 30 dag pieczarek sól, pieprz Rozpalamy

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

szynki i piec jeszcze 15 minut. Szynkę wyjąć z sosu do pieczenia wlać brandy i zagotować. Przyprawić gałką muszkatołową, przelać do sosjerki. Szynkę podawać z sosem.

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

PURRE ZIEMNIACZANE INACZEJ 1 kg ziemniaków, sól, 4 żółtka, 7 łyżek mleka, gałka muszkatołowa, papier do pieczenia Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, odparować, przecisnąć przez praskę. Dodać 3 żółtka i 5 łyżek mleka. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Masę nałożyć do

Re: Zagrajmy w pomidora:)

, 3/4 parmezanu i bazylię, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Z białek ubij pianę i dodaj do masy serowej. Całość delikatnie wymieszaj łyżką (nie używaj miksera, masa będzie wtedy bardziej puszysta). Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki, następnie przekrój na połówki. W misce wymieszaj

Re: Zagrajmy w pomidora:)

nadzienie. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół. Papryki pozbawiamy ogonków oraz pestek i kroimy każdą na 6 pasków. Pomidory i papryki wrzucamy do miski, polewamy łyżką oliwy, posypujemy posiekanym ząbkiem czosnku i lekko solimy. Dobrze mieszamy, wykładamy na blachę do pieczenia i wsadzamy

Re: Wielkanoc

wsiach nakazywał, aby wracając ze święconym obejść dom trzy razy, zgodnie ze wskazówkami zegara, co miało wypędzić złe moce z gospodarstwa. W zamożnych domach na stole znajdowało się pieczone prosię, często z pisanką w pysku. Obok stały półmiski z mięsiwem, szynką, kiełbasą oraz ciasta. Głównym ciastem