78 wyników w czasie 283 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: HALLOWEN

(lub twarożku). W oddzielnej miseczce wymieszaj nieco śmietanki z utartym parmezanem. Plastry suchej szynki (parmeńskiej lub innej) pokrój na cienkie paseczki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do naczynia wyłożonego płatami lasagne wyłóż połowę nadzienia dyniowego, połowę pokrojonej szynki i połowę

Re: HALLOWEN

KOPYTKA DYNIOWE To świetna odmiana popularnych kopytek. Są nieco delikatniejsze i doskonale smakują zarówno na słono, jak i na słodko. Z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kilku łyżek śmietankowego serka zrób purée i zmieszaj mniej więcej pół na pół z lekko odciśniętym purée z upieczonej lub

Re: A może wątek kulinarny XI

ricotta (lub twarożku). W oddzielnej miseczce wymieszaj nieco śmietanki z utartym parmezanem. Plastry suchej szynki (parmeńskiej lub innej) pokrój na cienkie paseczki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do naczynia wyłożonego płatami lasagne wyłóż połowę nadzienia dyniowego, połowę pokrojonej szynki i

Re: A może wątek kulinarny XI

PASZTECIKI Z MAKARONU WŁOSKIEGO Ugotować w słonej wodzie 10 deka połam anego na krótko makaronu włoskiego. Gdy miękki wyrzucić na durszlak, przelać zimną wodą i wymięszać z rozpuszczonem masłem, aby się nie zlepił, 10 deka okrawków z szynki posiekać dość grubo, wrzucić do makaronu, wlać dwie łyżki

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

(lub twarożku). W oddzielnej miseczce wymieszaj nieco śmietanki z utartym parmezanem. Plastry suchej szynki (parmeńskiej lub innej) pokrój na cienkie paseczki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do naczynia wyłożonego płatami lasagne wyłóż połowę nadzienia dyniowego, połowę pokrojonej szynki i połowę

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

PASZTECIKI Z MAKARONU WŁOSKIEGO Ugotować w słonej wodzie 10 deka połam anego na krótko makaronu włoskiego. Gdy miękki wyrzucić na durszlak, przelać zimną wodą i wymięszać z rozpuszczonem masłem, aby się nie zlepił, 10 deka okrawków z szynki posiekać dość grubo, wrzucić do makaronu, wlać dwie łyżki

Zdjęcia:

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

PASZTECIKI Z MAKARONU WŁOSKIEGO Ugotować w słonej wodzie 10 deka połam anego na krótko makaronu włoskiego. Gdy miękki wyrzucić na durszlak, przelać zimną wodą i wymięszać z rozpuszczonem masłem, aby się nie zlepił, 10 deka okrawków z szynki posiekać dość grubo, wrzucić do makaronu, wlać dwie łyżki

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

GRZANKI Z PARMEZANEM I SIEKANYM MIĘSEM Mięso lub pieczeń pozostałą usiekać drobno z cebulką, dodać parę łyżek utartej bułki, zmięszać i podsmażyć w maśle, wsypać trochę soli, wlać jedno jajo, parę łyżek śmietany, nałożyć tą masą bułkę pokrajaną, osypać parmezanem lub innym ostrym serem i podsuszyć

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

ułożyć na półmisku i posypać suto parmezanem lub serem szwajcarskim. Oddzielnie rozbić kwaterkę gęstej śmietany z łyżką mąki i 2-ma całemi jajami, kurę ułożoną na półmisku polać tą śmietaną, z wierzchu posypać tartą bułeczką i serem i wstawić do pieca gorącego, aż się utworzy piękna rumiana powłoka.

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

. Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i zeszklić z pieczarkami. Mięso mielone wyrobić, dodając jajka, przyprawę do drobiu, sól, pieprz, curry. Dodać groszek, kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki. Lekko wymieszać. Nadziewać tuszkę mięsem. Spiąć wykałaczkami. Piec w naczyniu

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

CHLEB Z PESTO 120 g świeżych liści bazylii, 120 ml oliwy z oliwek, 2 obrane ząbki czosnku, 40 g prażonych orzeszków pinii, 20 g startego parmezanu, 1 bochenek chleba pszennego, 3 pomidory pokrojone w cienkie plasterki, 220 g sera mozzarella w plasterkach Pesto: W blenderze zrobić pure z liści

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

PASZTECIKI Z PIEROŻKÓW Z ROSOŁEM Zrobić zwykłej małe pierożki z mięsem, ugotowawszy odcedzić dobrze z wody, nałożyć w muszelki, zalać zawiesistym bulionem, posypać z wierzchu tartym parmezanem, skropić masłem i przed podaniem zapiec w piecu przez 10 minut. -- https://gify.joe.pl/gifs/natura/snieg/obkrecajacy-sie-platek-sniegu.gif

Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

ZUPA Z BUŁEK NA WODZIE Trzy lub cztery bułki pokrajać w paski i usmażyć na maśle, a potem ususzyć w piecu. Do 1/2 litra osolonej wody dodać łyżkę śwźego masła, wrzucić grzanki, a osobno podać utarty parmezan. -- https://gify.joe.pl/gifs/natura/snieg/obkrecajacy-sie-platek-sniegu.gif

Re: Wariacje na temat kurczaka

KURCZAK PIECZONY Z 40 ZĄBKAMI CZOSNKU 1 kurczak 70 g masła 4 gałązki świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego 40 ząbków czosnku (ok. 3 główki) sól pieprz Kurczaka opłucz i osusz. Do wnętrza tuszki włóż połowę masła, tymianek, posyp odrobiną pieprzu i soli. Z wierzchu poprósz solą i pieprzem i

Re: Wariacje na temat kurczaka

pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć około 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w aluminiową folię. Ułożyć na blasze. Piec 20 minut w 175 C. Podawać na gorąco.

Re: Zapraszam na zbiory - moje truskawki

sklarować białkami i przecedzić do wazy. Do tej zupy podaje się grzanki cieniutko krajane z rogalków, w talarki, smarowane masłem i maczane w tartym parmezanie, a potem zrumienione w piecu; paszteciki francuskie lub groszek ptysiowy.

Re: Zapraszam na zbiory - moje pomidory

pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć około 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w aluminiową folię. Ułożyć na blasze. Piec 20 minut w 175 C. Podawać na gorąco.

Re: Zagrajmy w pomidora:)

sklarować białkami i przecedzić do wazy. Do tej zupy podaje się grzanki cieniutko krajane z rogalków, w talarki, smarowane masłem i maczane w tartym parmezanie, a potem zrumienione w piecu; paszteciki francuskie lub groszek ptysiowy.

Re: Zagrajmy w pomidora:)

pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć około 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w aluminiową folię. Ułożyć na blasze. Piec 20 minut w 175 C. Podawać na gorąco.

1 2 3