23 wyników w czasie 575 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej

OMLET Z SZYNKĄ 10 deka chudej szynki pokrajać w kwadratowe kawałeczki, włożyć w środek omletu, wsypać już mniej soli, dwie szczypty pieprzu i smażyć jak powiedziano wyżej. Tak samo można kłaść w środek sielawy, obrane i na kawałki pokruszone, ser parmezan a nawet kawior. -- 🐣

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

KOTLETY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI Pierś z kurczaka 500 g Pieczarki 300 g Cebula 1 szt Jajko 1 szt Czosnek 2 szt Ser parmezan 50 g Ziemniaki 600 g Tymianek Rozmaryn Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Podduś cebulę

Re: A może wątek kulinarny XI

. Szynkę (lub boczek) i cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle, studzimy. 3. Farsz: podsmażone cebulę i szynkę łączymy w miseczce z połową sera startego na dużych oczkach tarki, śmietaną i łyżką musztardy, dodajemy przyprawy, mieszamy. 4. Ziemniaki kroimy wzdłuż, wydrążamy miąższ, by powstały

Re: A może wątek kulinarny XI

OMLET Z SZYNKĄ 10 deka chudej szynki pokrajać w kwadratowe kawałeczki, włożyć w środek omletu, wsypać już mniej soli, dwie szczypty pieprzu i smażyć jak powiedziano wyżej. Tak samo można kłaść w środek sielawy, obrane i na kawałki pokruszone, ser parmezan a nawet kawior. -- 🐣

Zdjęcia:

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

OMLET Z SZYNKĄ 10 deka chudej szynki pokrajać w kwadratowe kawałeczki, włożyć w środek omletu, wsypać już mniej soli, dwie szczypty pieprzu i smażyć jak powiedziano wyżej. Tak samo można kłaść w środek sielawy, obrane i na kawałki pokruszone, ser parmezan a nawet kawior. -- 🐣

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

. Konfitury, używane do nadziewania karmel ków, powinny być doskonale osączone z syropu i leciutko obsuszone w niezbyt gorącym piecu. Po ułożeniu konfitur, lub masy migdałowej, należy pokryć ją pozostałą ilością syropu i postawić w chłodzie, a gdy cukier lepić się przestanie, krajać maszynką, lub ostrym nożem

Re: Wielkanoc

OMLET Z SZYNKĄ 10 deka chudej szynki pokrajać w kwadratowe kawałeczki, włożyć w środek omletu, wsypać już mniej soli, dwie szczypty pieprzu i smażyć jak powiedziano wyżej. Tak samo można kłaść w środek sielawy, obrane i na kawałki pokruszone, ser parmezan a nawet kawior. -- 🐥

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

OMLET Z SZYNKĄ 10 deka chudej szynki pokrajać w kwadratowe kawałeczki, włożyć w środek omletu, wsypać już mniej soli, dwie szczypty pieprzu i smażyć jak powiedziano wyżej. Tak samo można kłaść w środek sielawy, obrane i na kawałki pokruszone, ser parmezan a nawet kawior. -- 🐥

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

KOTLETY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI Pierś z kurczaka 500 g Pieczarki 300 g Cebula 1 szt Jajko 1 szt Czosnek 2 szt Ser parmezan 50 g Ziemniaki 600 g Tymianek Rozmaryn Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na

Re: 1 czerwca Dzień Dziecka!

KOTLETY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI Pierś z kurczaka 500 g Pieczarki 300 g Cebula 1 szt Jajko 1 szt Czosnek 2 szt Ser parmezan 50 g Ziemniaki 600 g Tymianek Rozmaryn Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na

Re: 1 czerwca Dzień Dziecka!

, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę razem z cebulką. Kiełbasę lub szynkę również pokrój w kostkę. 80 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu roztop w rondelku. W misce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, jajkami i mlekiem, dodaj szczyptę soli, pieprzu, łyżeczkę oregano i przestudzoną Delmę

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

KOTLETY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI Pierś z kurczaka 500 g Pieczarki 300 g Cebula 1 szt Jajko 1 szt Czosnek 2 szt Ser parmezan 50 g Ziemniaki 600 g Tymianek Rozmaryn Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

przestygną, drobno je posiekaj, a jeszcze lepiej zmiel w specjalnym młynku do orzechów. Piekarnik rozgrzej do temp. 220ºC. Cukinie umyj, odetnij końce, resztę pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm. W miseczce wymieszaj tarty parmezan, migdały oraz bułkę tartą i suszone oregano. Czosnek obierz, przeciśnij