7 372 wyników w czasie 453 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Wodzionka fest wonio

raczej nie wywieziono mnie z rajskiego ogrodu ale z piekiełka rodzinnego i nie wiem co w tym jest, że zawsze do tego miejsca wracam i tęsknię. Dlatego moje osobiste polskie TOP to pierwszy album Czerwonych Gitar :) Te piosenki satyryczne są takie śmieszne. Pierwszy raz je słyszę:) Jürgen von der Lippe

Re: Wodzionka fest wonio

Dobry wieczór Seppel :) Pewnie, że ci wybaczam, tym bardziej, że ja wiedziałam, że temat polskiego TOP będzie cieżki dla Ciebie i niezbyt interesujący. Jednak sam to zaproponowałeś. Dla mnie też jest ciężki taki wybór, kiedy w tylu wspaniałych utworach znajduje się w TOP-ie jeden utwór, który daje

Paulo Leminski

Paulo Leminski Filho (ur. 24 września 1944 w Kurtybie, zm. 7 czerwca 1989 w Kurytybie) – brazylijski pisarz i poeta, polskiego pochodzenia ze strony ojca i afrobrazylijskiego ze strony matki. Tłumaczył prace: Jarry’ego, Joyce’a, Fante’a, Lennona, Becketta i Mishimy. Stworzył również kilka albumów

Re: Nie tylko Adam Borowski jest ofiarą metodolog

]Miłość Borowskiego i PiS nie jest platoniczna. Chodzi nie tylko o to, że w wyborach w 2019 r. i 2023 r. kandydował z list PiS do Sejmu. Kluczowe jest to, że za rządów PiS doił państwo, jak się dało, korzystając ze znajomości w rządzie. Otóż Borowski został wydawcą patriotycznych albumów — dużo

Re: Szarż de afer12

Miłość Borowskiego i PiS nie jest platoniczna. "Doił państwo, jak się dało". Faktycznie długie- Jak masz chwile czasu, weź relanium i zapoznaj się z Mount Everestem hipokryzji weteranów walki. Jak stwierdził Nawrocki- "To bardzo odważny człowiek, który zawsze stawał po stronie Polski".- Miłość

Re: Olsztyn i przyjaciele

radość oraz emocje w graniu. Właściwie to większość dziewcząt mnie za to chwali. Jeszcze muszę dodać, że gospodyni ma czas na tenis tylko w weekendy, bo do pracy dojeżdża 2.5 godziny do centrum Polski. Zaprosiła nas do swojego mieszkania prywatnego znajdującego się przy kortach. Wszystkie zaproszone

Re: Olsztyn i przyjaciele

Dziś mamy Święto Niepodległości. Ja mam flagę zawieszoną na murze domu. i w Krakowie "To niezwykły muzyczny projekt – 20 utworów, które łączą wiersze patriotyczne, modlitwy i klasyczną poezję polską z ekspresyjnym głosem i muzyką w stylu Ewy Demarczyk i krakowskiej poezji śpiewanej. Album powstał

Re: Heweliusz i wszystko jasne

princesswhitewolf napisała: > Nie. Ten film ma taka typowa egzaltacje dla polskich filmow pretendujacych do b > ycia arcydzielem od momentu powstania. Dramatyzm i emocje. Juz musieli wrzucic > wulgarny jezyk i ostre sceny seksualne. To sie Polakom podoba baaardzo. Takie c

Re: Heweliusz i wszystko jasne

, emocjonalny rozmyty jak wiele polskich filmoe w takim stylu okrzyknietych " swietny". Czyli wszyscy maja klaskac? Ja mam czelnosc miec wlasna opinie. Ten film jest jak album wspomnien bez podpisow pod fotografiami z powtarzaniem znanych katastroficznych narracji ale egzaltacja i romantyzmem i licznymi k

Re: Inba o Kasię Smutniak

antonina.n napisała: > Tak tak, a do tego Tusk z Trzaskowskim sprzedali Konkurs Chopinowski Niemcom, b > o ponoć płytę zwycięzcy wyda Deutsche Grammophon! Tak czytałam w internecie o t > ych zdrajcach i grabarzach polskiej kultury. Pewnie zwijają się ze śmiechu i z > tego

Re: Książki które wywarły na Was wpływ

", "Dziady", "Pan Tadeusz", Mann: "Czarodziejska góra", "Doktor Faustus", także "Buddenbrukowie", opowiadania, "Opowieści z Narni" (w młodym wieku) Serie wydawnicze: "Wielkie Kultury Świata" , albumy Wyd. Taschen, duży album ze wszystkimi obrazami "Caravaggio", Albumy z malarstwem polskiego wydawnictwa

Re: Nie tylko na Śląskim Szlaku XVII

, Bogumiła Gąsiorowskiego, Karola Balickiego, Aleksandra Płonczyńskiego, Maksymiliana Cerchę, Józefa Kurowskiego, Adama Gorczyńskiego, Jana Kantego Stróżeckiego, Jędrzeja Brydaka czy Aleksandra Gryglewskiego. Oprócz polskich artystów warto wspomnieć o cudzoziemcach, którzy także uwiecznili widoki budowli

Re: Kraków, dzielnice i okolice XI

, Bogumiła Gąsiorowskiego, Karola Balickiego, Aleksandra Płonczyńskiego, Maksymiliana Cerchę, Józefa Kurowskiego, Adama Gorczyńskiego, Jana Kantego Stróżeckiego, Jędrzeja Brydaka czy Aleksandra Gryglewskiego. Oprócz polskich artystów warto wspomnieć o cudzoziemcach, którzy także uwiecznili widoki budowli

1 2 3 4 5 6