28 668 wyników w czasie 13 376 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

biszkopty (początek wątku)

od kiedy można dziecku podawać biszkopty?

Re: biszkopty

Ja właśnie zaczęłam,mój mały ma 7 miesięcy,je same biszkopty,albo nasączone sokiem.

Biszkopty (początek wątku)

Witam wszystkie mamy. Mam do Was pytanie -a może pani ekspert mogłaby coś podpowiedzieć. Pewnie były już takie pytania ale przedstawię pytanie. Zastanawiam się nad podaniem dziecku biszkopta. Żółtko podaję od kilku miesięcy i córcia nie ma żadnego problemu. Jeśli chodzi o gluten to także nic

Re: Biszkopty

oczywiscie ze sobie poradzi, biszkopciki pod wplywem sliny miekna:) wiec nawet bezzebny malec moze je smoktac az zmiekna- moj tak robil. -- mójsuwaczek

biszkopty (początek wątku)

Hej! Dziewczyny jakie polecacie biszkopty dla maluchów? Które smakują waszym dzieciaczkom a nie mają żadnych paskudnych dodatków? Pozdrówki:-) -- Vicky i Rysiu (26.08.'03)

Re: biszkopty

Hallo - genialne sa firmy Plasmon, robione specjalnie dla maluszkow, sa nieco twardsze niz normalne i nie krusza sie tak w malutkich lapciach. Plasmon robi tez w dosyc dobre inne gotowe produkty, to jedyna firma, ktorej sloiczki zawieraja czyste homogenizowane miesko, bez innych dodatkow - po

Zdjęcia:

biszkopt (początek wątku)

miałam gdzieś przepis na biszkopt, taki który zawsze sie udawał. niestety przepadł jak kamień w wodę a potrzebuję na czwartek. Gdyby ktoś mógł mi podać to byłabym wdzięczna

Re: biszkopt

1 szklanka cukru 4 jaja cukier waniliowy 1 szklanka mąki + 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia jajka ubijam z cukrem, dodaję mąki i proszek i piekę zawsze wychodzi pozdrawiam Beata

BIszkopty (początek wątku)

1 szklanka maki, 1 szklanka cukru, 4 jajka, szczypta soli Jajka za pomocą miksera ubić z solą na pianę. Następnie stopniowo dodając cukier ucierać do białości, potem stopniowo dodawać mąke - cały czas uijając... Na laszy polożyć papier do piezenia i nakładać łyżką lub wyciskać z woreczka kr

Re: BIszkopty

Cale jajka ubijac czy rozdzielic na bialaka-zoltka? Brzmi tak latwo, ze moze jeszcze znajde czas aby je zrobic.....

biszkopty...

...włąśnie za nie dostalam reprymende od lek i poloznej, nie wskazane przy dzieciach ze sklonnasciami do kolek i uczulen. Ale jesli Waszym Pisklakom nic nie jest to najedzcie sie za mnie. -- ♥ MARYSIA

Re: biszkopty...

Ooo matko, naprawdę. Ja nic nie słyszałam,że nie można biszkoptów przy kolkach i uczuleniach. A ja sie zajadam biszkoptami. Mam taka chcicę na słodycze, że mało nie oszaleje, a nie mogę zabardzo ich jeść. Mały ma podejrzaną wysypkę, więc nie mogę jeśc mleka, masła itp, co wiadomo jest w

biszkopty... (początek wątku)

jakie biszkopty mozna dac 8-miesieczniakowi??jaka firma i ile dziennie? -- b1.lilypie.com/VLHzp1.png Jako rodzice zawsze musimy mieć skrzydła wystarczająco duże, aby otoczyć nimi dzieci i osłonić je przed krzywdą czy bólem. To

Re: biszkopty...

Dlaczego nie moze podawać biszkoptów? Przeczytaj nowe zasady karmienia niemowląt. Dzieci karmione piersią juz w 5 miesiacu mogą dostawac raz dziennie zupkę z dodatkiem 2-3g (na 100ml zupki) kaszy manny. Dzieci karmione butelka w 6 miesiącu mogą dostawać mleko lub papki z warzyw z niewielką

biszkopty

czy masz na mysli te biszkopty Sanu z Jaroslawia? Sa w sprzedazy, ale nie wiem jak teraz smakuja -- I nie róbcie niczego, czego ja bym nie zrobiła

Re: biszkopty

Julsza - niestety nie pamietam producenta - calkiem mozliwe, ze to byl wlasnie San. Charakterystczny byl ten ich ksztalt - takie kocie jezyczki :-). I pamietam, ze smakowaly inaczej niz te w okragle, pakowane w worki foliowe - moim zdaniem byly duzo lepsze i takie bardziej "kruche". Dzieki z

biszkopt (początek wątku)

moze ktos zna przepis na puszysty biszkopt, taki co to zawsz wychodzi?

Re: biszkopt

Mój wychodzi, ale do pieczenia używam zawsze prodiża, chyba że robię taki do królewca to wtedy w piekarniku. 1 szklanka mąki tortowej, 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy i otarta skorka cytrynowa, łyżeczka(płaska) proszku do pieczenia, łyżka wody np. mineralnej, 5 jaj. Oddzielić białka

Biszkopt (początek wątku)

mam pytanie co do upieczonego biszkoptu - ja robię w ten sposób że jak się upiecze chwile jest w piekarniku i potem przeważnie wyjmuję na szklaną deskę wierzchem na spód by był na górze ładny prosty. I tu mam pytanie czy wam też się "przykleja" po wyjęciu to tego na co go wykładacie? może źle

Re: Biszkopt

Jak wyłożysz zimny to się nie przyklei tak łatwo jak gorący. Ja wykładam taki przestudzony i jest ok.

1 2 3 4 5 6