To pewnie dlatego, że założyłeś retrofity z Łady - podwójny gaźnik sportowy 🤣 Ciepło w Dieslu po 100 metrach przy -10C - ile spirytusu trzeba walnąć przed "startem"? 50-tka wystarczy, czy trzeba setkę? Przy -10 to ja 90 stopni temperatury na termometrze (mierzącym temperaturę cieczy chłodzącej, a
vogon.jeltz napisał: > > Przecież 508.00/509.00 można spokojnie kupić poza ASO za 2/3 ceny. Tak, tylko to był mój pierwszy Diesel i był jeszcze na gwarancji. Przegląd w ASO sobie odpuszczałem, ale na fakturze z wymiany u "niezależnego" wolałem mieć oryginalny olej od VW (zresztą
Odpowiedź wymijająca, ale wychodzi na to, że robią, skoro się tak przy ASO upierasz ;) Świece w ASO? Co następne? Płyn do spryskiwaczy? Do Golfa olej kupowałem w ASO, bo taka specyfikacja (był LongLife w Sportsvanie a i tak co 13-15 wymieniałem), więc jeszcze olej potrafię zrozumieć. Co do płynu
jackk3 napisał: > Jak ktoś chce być dymany to jego sprawa.. te tzw. przeglądy czy jak u nas servi > sy to są największe przekręty. Ile te parę litrów oleju plus filtr kosztuje? Ła > two można policzyć ile Galto będzie płacił zakładowi za roboczogodzinę. To już > u mnie przy
Oj Bolo, Bolo. Mówimy o skrzyniach biegów i przekładniach w których olej pracuje, a nie o wiadrach z g. z wetkniętym w środek kijkiem do mieszania. W tym drugim przypadku olej rzeczywiście potrafi przeżyć pojazd (a już na pewno nic nie powinno się dziać przez pierwsze 10 lat, o ile to nie wiadro z
engine8t napisał: > Jak byc Kanarem "to tylko w Warsiawie" a na pewno nie w Lublinie > > jawnylublin.pl/ile-zarabia-kontroler-biletow-w-lublinie-bardzo-malo/
loyezoo napisał: > Po 1. ile osób ma swój kanał? Ja mam. > Po 2. powiedz mi, co potem robisz z tym przepalo > nym olejem? PSZOK odbierze za darmo. > -nie chce mi się przebierać tylko do wymiany oleju > -nie mam ochoty być ujebany w przepalonym oleju (zawsze
koniec koncem ale i tych so sa bogatsi ode mnie i tych pomiedzy. Sa wsrod nich czlonkowie rodziny oraz bliscy przyjaciele. Wiem wiele jak zyja i ile na co wydaja oraz ile im zostaje czy brakue i dlaczego. Znam szczegoly ich remontow, zmian, zakupow i wypsaazenia domow i wiem dlaczego kiedy mieli piece
magazyny energii, a jeszcze potem też są skupowane. Ciekawe jak oceniasz koszty środowiskowe starego spaliniaka z wyciekiem olejów i kopcącym wydechem, także wtedy gdy trafia na złom? Przecież to jest jeden wielki syf. > I ile doplacali zebysmy przeszli na plaskie TV ktore zuzywa mniej pradu niz sta
trypel napisał: > A trzeba było olej wymieniać to by nie padła > Wymienilem tak w polowie tego okresu ale i tak padla. Potem jak sie problemem zajal diler i trzyma auto z miesiac konsultujac sie z BMW w niemczech i nawet jeden z starszy mechanik sam go "uzbroil w urzdzenia i
sklepach musza sie sprzedawac do szerokiek gamy a te OEM moga byc "dostrojone" do specyficznych wymagac silnikow danej marki.. Czyli moze byc prawda ze OEM jest "lepszy" - pytanie czy ile ta "lepszsc" jest warta jesli wogle cokolwiek? A wiec zwykli zjadacze chleba jak ja sie zastanawija czy lepiej