www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=7149 podpisujcie się pod petycją.
Jestem humanem. Piszę matury rozszerzone z historii i polskiego. Dzisiaj pisałam maturę z matematyki. Umiem czytać ZE ZROZUMIENIEM. Czytam zadanie. Otwieram kartę wzorów. Znajduę odpowiedni. Podstawiam. Rozwiązuje. Nawet liczyć nie muszę, bo jest kalkulator. Drogie "psuedohumany". Robicie wstyd
>W zeszłym roku maturzyści liczyli na łatwiejszą maturę i się nie przeliczyli. Po tym, jak w 2012 roku ponad 20% uczniów nie zdało matury z matematyki na poziomie podstawowym, w 2013 roku arkusze zostały chyba lepiej dostosowane do umiejętności i wiedzy zdobytej przez maturzystów w czasie
a kij z tą maturą :/ sama geometria prawie w zadaniach otwartych. Większość dużo nie zrobiła, wręcz oddała ,,puste,, kartki. Jednym słowem MASAKRA. Jak będzie taka w maju to.................. sami wiecie.
Po dzisiejszej podstawowej, boję się co zobaczę w piątek na rozszerzonej! Uważam, że jak na podstawową to jednak była za trudna, choć może to dobrze świadczy o tej, która będzie w maju! Oby ! :)
Na zadania.info jak zwykle pięknie rozpisali wszystkie zadania zamknięte. www.zadania.info/n/8674465
Uczyłeś się dniami i nocami, a mimo to nie zdałeś matury? Masz już dość egzaminów i stresu? NIE MARTW SIĘ!!! NIE JESTEŚ SAM! SPRAWDŹ, CO W TAKIEJ SYTUACJI ROBIĄ INNI! niezdalemmatury.pl
Przeczytałem zadania: wyjątkowa chała. Przyznaję jednak, że, po przywróceniu obowiązkowej matury z matematyki, podniósł się nieco poziom studentów politechnik.
A do matury ustnej z matematyki najlepiej przygotują Cię MEMOkarty. Przetestuj z free na swoim i
nadal uważam, że ta matura to przebzdura. chcieliście wiedzieć kto będzie budował drogi na euro 2012? to już lepiej się wprawiać w machaniu łopatą ;)
Ktoś ma odpowiedzi do zadań z matmetyki "Matematyka od 2010" (2010,2011,2012) poziom podstawowy? Jeśli tak to proszę odpowiedzi wysłać na maila(sarabh@gazeta.pl)! Please!
A dzisiejszy test maturalny jest gdzieś dostepny?
Odpowiedzi znajdziesz jutro po południu tu: www.edulandia.pl/edulandia/0,0.html
arkuszami matury z matmy 2012 i polskiego poziom rozszerzony wraz z odpowiedziami gorzowianie.com.pl/379,matura_2012_jezyk_polski_rozszerzony_i_matematyka.html <*>