50 wyników w czasie 26 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Matura z polskiego. Kiedyś i teraz.

Tematy w 2000 roku nie były jak w wątku założycielskim tylko takie Wizje człowieczeństwa: „Jakie wyobrażenia o człowieczeństwie pragniesz przenieść w nowe stulecie? Odwołaj się do tekstów, które wspierają Twoje przemyślenia.”Motyw domu: „Dom rodzinny jako ostoja wartości (literatura, historia

Re: Przedszkola czynne do 20.00. W PL i na serio.

>Czy będąc dzieckiem chciałybyście być w placówce Piza domem 10, 12,14 h? Odpowiem cytatem z moich dzieci: "dlaczego Ty mnie musisz tak wcześnie odbierać, dlaczego ja nie mogę zostać do końca?" Ale fakt, że proporcja opiekunów do dzieci jest odmienna od tej typowej dla polskich placówek

wlasnie ! - wazne, ze polska kobieta jest zadbana:

cypryjsk1jan3k napisał: > Komentarz bez oglądania - trudno znaleźć energię i czas, żeby o siebie zadbać. > Pobudka o 5:00, jazda do pracy, potem do kolejnej, powrót do domu o 18:00. Albo > 20:00, jak pociągi się pospóźniają. O 22:00-23:00 trzeba iść spać, żeby na nas

Re: Kienesa (lub kenesa) to karaimski dom modlitw

delegacja Karaimów polskich aktywnie uczestniczyła (wygłoszony referat) w uroczystych obchodach 750-lecia zamieszkiwania Karaimów w Haliczu, a w 1999 w otwarciu i ponownemu poświęceniu odremontowanej kienesy w Eupatorii, na Krymie. 30.06 7.07.2000 r. Odbył się Letni Zjazd Młodzieży, który zgromadził w

Re: Cyryl wychwala polskiego metropolitę Sawę.

„dobrego postępowania” itd.Świadomość mas jest na to podatna, tym bardziej podatna, im bardziej prymitywna, nieoświecona. Czasami wieczorem – po dzienniku TV – nie wyłączam diabelskiej skrzynki i szukam reportaże, filmy dokumentalne, a czasami robiąc zapping wchodzę na TV2000, tele Watykanu.I oto święty

Re: Minone "mody" i wymysly, zachowania

Ja nie widze ani zgody ani niezgody. Po prostu opisujesz inna sytuacje. Ale ja wiem o co ci chodzi bo pamietam lata 90te i 2000 czne obrazowanych na polskich filmach. I takie parcie na posiadanie domu, potem co przyjechalam do PL i odwiedzalam kogos to mnie po domu z duma oprowadzali. No tu bym

Re: Adekwatna kara za czyn

Nie tylko "kościółek jako katechetkę", ale państwo polskie jako nauczycielkę matematyki i fizyki. A wcześniej jako nauczycielkę maszynoznawstwa. Jeszcze do lat 2000-nych fizyczne karanie dzieci nie było przestępstwem, a uznaną metodą wychowawczą i "awantura o klapsa" była długotrwała w polskim

Re: Adekwatna kara za czyn

irma223 napisała: Kiedy ją później, w latach 2000-n > ych ścigano po szkołach, jej uczniowie, z którymi rozmawiano, twierdzili, że by > ła bardzo dobrą nauczycielką. Ale nauczycielką była też, kiedy w domu tłukła pa > sierba na śmierć. > Zdaje się, że od wyjścia z więzienia

Re: Kraków, dzielnice i okolice cz. III

Za dyrekcji Tadeusza Chruścickiego (sprawującego swą funkcję w latach 1974–1985 i 1989–2000) Muzeum Narodowe w Krakowie zostało uzupełnione o nowe oddziały: Muzeum Karola Szymanowskiego w Zakopanem (1974), Muzeum Stanisława Wyspiańskiego (1983), Dom Józefa Mehoffera (1986) oraz gromadzące kolekcje

Re: Pier_lisz wąsaty dziadku

A odnies to do polski. W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W sumie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln Wtedy mialem niecale 30 lat i zarabiałem jakies 4000 brutto. Czy teraz 30latek pod Warszawą po

Re: Pier_lisz wąsaty dziadku

trypel napisał: > A odnies to do polski. > W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W su > mie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln > Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln > > Wtedy mialem niecale 30 lat i

Re: Pseudoekologowie

Nie, nie ustało, ale obecnie rynek przekrętów ekologicznych został zmonopolizowany przez państwo polskie. Dopiero co znajomy chciał budować dom w okolicy gdzie jest Natura2000, było to strrraszne ekologicznie, bo jakaś roślina w okolicy, nietoperze, i tak dalej. Musiał wykupić ocenę oddziaływania

1 2 3 4 5