6 021 wyników w czasie 18 767 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

przecier pomidorowy

Najlepiej własnej produkcji:)

Przecier pomidorowy (początek wątku)

Mam 7 kg pomidorow i zastanawiam sie czy robic je w TM czy tradycyjnie? W przepisie z ksiazki nie kaza pasteryzowac, ale nie wiem, czy to dobry pomysl. Czy robiliscie bez pasteryzacji? -- Pozdrawiam Sylwia

Re: Podbijam

Witam, jestem nową uczestniczą forum ale właścicielką TM od kilku ładnych lat, jednak nigdy w pełni nie wykorzystywałam jego zalet, może dzieki Wam na nowo odkryję mój skarb. Ale...przecier pomidorowy robię! Wychodzi rewelacjyny, i jeszcze nigdy go nie pasteryzowałam po prostu gorący

Przecier pomidorowy (początek wątku)

jak zrobić przecier pomidorowy do zupy (nie z puszki ale taki prawdziwy)?

Re: Przecier pomidorowy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=27308255&a=27308434

przecier pomidorowy (początek wątku)

Mam przecier pomidorowy, który niedługo straci ważność. Do czego mogę go użyć?

Re: przecier pomidorowy

Przecier czy koncentrat? Jesli przecier, ja uzywam glownie do sosow do makaronu.

przecier pomidorowy (początek wątku)

A kto mi powie jak zrobić przecier pomidorowy do słoika na zimę? Tylko prosze o dokładny opis bo garnek mam od tygodnia i jeszcze sie uczę. Dzięki -- nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

Re: przecier pomidorowy

Od kilku lat robię przeciery i zawsze korzystam z książki. Wychodzą super. Gorące wlewam do słoika, odwracam słoik do góry dnem i zamyka się.

przecier pomidorowy (początek wątku)

Jak długo gotujecie pomidory na przecier? Taki do szybkiego użycia, zapas na tydzień, dwa.Pracowicie wyszukałam przepisy, jedne podają: rozgotować do miękkości, inne: gotować.Ja zwykle gotowałam z 15 min. ale teraz to już nie wiem.

Re: przecier pomidorowy

obieram pomidory, wywalam gniazda nasienne, kroję w kostkę i duszę na oliwie ok. 20 minut, oczywiście doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru i ziołami wedle upodobań, następnie rozdrabniam to w blenderze na zgrabną paciaję. Jak nie masz blendera, możesz przetrzeć przez sito

przecier pomidorowy

-- LiFe CoDe

Przecier pomidorowy (początek wątku)

....wiem, ze to nie to forum ....Ale chciałabym się poradzić .... Dostałam pomidory od znajomych rolników. Oni zajmują się uprawa. Cieszyłam się jak nie wiem co....do czasu..... Narobilam przecieru ( pokroiłam pomidory, wrzuciłam do garnka i gotowałam ok 20 min. Następnie przetarlam przez

Re: Przecier pomidorowy

Nie dodałaś soli, dlatego się nie zawekowało -- Potrójna Mama

Przecier pomidorowy

mam ochotę zrobić. Robiłam już konfitury i trzymają się w słoikach jak na razie bez zarzutu, ale dodałam tam odrobinę cukru żelujacego więc może on konserwuje. Natomiast mam ochotę i potrzebę zrobić przecier vel sos pomidorowy do słoików i nie chcę zmarnować. Czy wiecie jak zrobić w T? Czy

Re: Przecier pomidorowy

Tylko nie zmiksuj pesteczek razem z miąższem - wyjdzie gorzki smak! Tak zrobiłam rok temu i teraz mądrzejsza o to doświadczenie przekazuje je dalej... A może wszyscy to wiedzą tylko ja taka gapowata....(byłam ;)) MiM

Przecier pomidorowy (początek wątku)

Składniki: * 5 kg pomidorów odmiany Lima * 3 łyżki cukru * 2 łyżeczki soli Pomidory przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych (dzięki czemu przecier szybciej zgęstnieje) i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory umieszczamy w garnku z

1 2 3 4 5 6