Witam serdecznie. Chciałabym aby moja córka od września zaczęła uczęszczać do przedszkola, jednak pojawił sie problem... ja pracuję, a mój mąż został objęty zwolnieniami grupowymi i ma umowę tylko do 31 marca 2011, a składanie wniosków odbywa się miedzy 28 marca a 8 kwietnia. Wiem że mój mąż jest zaradny i szybko znajdzie pracę, ale być może przez te kilka dni nie bedzie pracował. Boję sie że przez ta sytuację córka straci szansę na miejsce w przedszkolu. jak wygląda sprawa z zaświadczeniem o zatrudnieniu? Czy tam wpisuje się od kiedy do kiedy się pracuje, czy przedszkola dzwonią sprawdzają do kiedy ktoś ma umowę?? Bo gdyby dostał zaświadczenie np 25 marca to przecież jest jeszcze wtedy pracownikiem firmy.
nie zazrdoszczę Wam, z tego co czytam i słyszę to za rok będzie jeszcze większy problem, bo wyż demograficzny zacznie wkraczać w wiek przedszkolny, ja jestem z wyżu i niestety moje dziecko też i znowu wyścig szczurów już od przedszkola:-( A Pani Adasiewicz z Urzędu Miasta problemu nie...
Czy w druku składanym o przyjęcie dziecka do przedszkola wpisuję że pracuję (umowę o pracę mam) czy nie pracuję? W momencie gdy synek poszedłby do przedszkola (wrzesień) nie wrócę jeszcze do pracy (dopiero w styczniu 2012). Jak to jest?
W większych miastach rekrutacja do przedszkoli jest najczęściej wspomagana przez nabór elektroniczny. W tym przypadku, organ prowadzący ustala jednakowe kryteria dla wszystkich przedszkoli, a o przyjęciu dziecka do przedszkola decyduje uzyskana liczba punktów i dyrektor placówki."
Ja podpisuję się pod pytaniem! Jeśli któraś z Was coś wie na ten temat, prosimy o informacje! -- https://www.suwaczki.com/ https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzk6nlh64r95v9.png
Dzwoniłyście do upatrzonego przedszkola ?- jeśli tam nie wiedzą, to prawdopodobieństwo, że ludzie na forum wiedzą jest raczej znikome. -- Wiesz, co myślę ? - powiedziała Anna - Myślę, że to wszystko, co napisane było w gazecie, to kłamstwo. Bo to zupełnie wszystko jedno jak się mówi do małych dzieci. Czy się mówi łagodnie i uprzejmie, czy się na nie krzyczy, robią i tak, co chcą.
Państwowe tez nie jest za darmo. Prywatne mozna znalezc juz za 700- 800 zl, to na pewno taniej niz opiekunka (przynajmniej w okolicach warszawy)...Koszt panstwowego to mysle min. 350 zł miesiecznie. Ja swoja mlodsza corke zapisalam do niepublicznego przedszkola prowadzonego przez siostry...
Witam, mam pytanko czy jeśli moje dziecko urodziło się w styczniu 2010 ma szanse dostać się do przedszkola we wrześniu 2012 r ? Uzyskuje informację z różnych żródeł i jestem w punkcje wyjścia :)
Ja pracuję w przedszkolu i wiem, że system internetowy rejestruje jedynie dzieci, które we wrześniu 2012 mają ukończone 3 lata. Po tej rekrutacji możesz się indywidualnie dowiadywać w wybranych przedszkolach, czy są jakieś wolne miejsca.
Gratulacje dla tych, których dzieci się dostały. Mój 3-latek pocałował klamkę we wszystkich 5 przedszkolach na pololszycach. A co do listy przyjętych u jednej z Pańdyrektor usłyszeliśmy że Ochrona danych osobowych nie pozwala jej ujanić nazwiska przyjętych dzieci....
Mój synek został przyjęty do przedszkola
> Wyszło trochę masło-maślane Mówiłem, że to karkołomny wyczyn ;) Podatek i adres zamieszkania dobre kryterium, ale trudno weryfikowalne (tzn adres) i niestety dające okazję do nadużyć, co widać na podstawie kilku powyższych postów. - co jeśli najem jest na czas określony ? - czy w...
warszawa? ale tam jest napisane że dziecko jest ZAKWALIFIKOWANE co nie oznacza że jest PRZYJETE, lista PRZYJĘTYCH dzieci 27 kwietnie o 15 jak było w zeszłych latach? czy zakwalifikowane dzieci sie przyjmowały wszystkie? ja + mąż, oboje pracujący, 1 dziecko zostało ZAKWALIFKOWANE do przyjęcia w...
A u nas przyjęto tylko 25 trzylatków.