Moja córeczka pozwoliła mi wreszcie podliczyć tegoroczny ranking imion męskich ;) Dziękuję wszystkim za udział w zabawie! Tegoroczni zwycięzcy to (po zsumowaniu głosów pozytywnych i negatywnych): Jeremi, Teodor i Leonard . Poniżej przedstawiam listę zwycięskich imion: 15 Jeremi 10
Pierwsze miejsce zupełnie nie zaskakuje, bo Jeremi to imię proponowane w każdym wątku absolutnie każdemu, co rzeczywiście już trochę nuży. Bardzo twarda i męska pierwsza trójka, choć ja akurat wolę miejsce czwarte i piąte. Gustawa biorę pod uwagę dla własnego malucha, jeśli będzie chłopcem. Ale w
Rozpoczyna się drugi etap rankingu. Zasady: - każdy podaje 15 imion na TAK i 3 - na NIE - imiona z najwyższą punktacją na TAK przechodzą do ostatniego, trzeciego etapu - imiona można wybierać TYLKO z poniższej listy. Adam Albert Aleksander Aleksy Anatol Andrzej Antoni Artur August
Na TAK: > Adam > Gustaw > Karol > Konrad > Ksawery > Leon > Michał > Olgierd > Paweł > Stanisław > Teodor > Tymon > Wit > Witold > Włodzimierz na NIE: Dawid Barnaba Bazyli -- Fakt, że jestem paranoikiem, nie oz
Ignacy Emil Kornel Jan Remigiusz Maksym
Rozpoczynamy pierwszy etap dorocznego rankingu imion męskich! Przypominam zasady I etapu: zgłaszamy po 15 ulubionych imion męskich. Te z nich, które zostaną zgłoszone więcej niż jednokrotnie, przejdą do drugiego etapu głosowania. Zgłaszamy wyłącznie imiona polskie (spolszczone). Miłej zabawy!
W III etapie głosujemy na 3 imiona na tak (1 punkt za każdy głos) i 1 imię na nie (-0,5 punktu za każdy głos). Można głosować wyłącznie na imiona z poniższej listy - to 27 imion, które uzyskały najwięcej głosów w poprzednim etapie: Antoni Cyprian Feliks Franciszek Fryderyk Gustaw Ignacy
+ Krzesimir Jeremi Cyprian - Leon -- *moje broje* i * http://lilypie.com https://lmtm.lilypie.com/TR0Tp1.png *
Ależ proszę! muszę się zmotywować, żeby policzyć męski...
Ogólnie podoba mi się podium, poza Jeremim. Pozostałe podobają mi się, ale dla mnie bez szału Tytus, Bernard, Konstanty (nie mogę przekonać do Kostka/Kostusia), Siemowit, Roch Anatol, Ernest, Samuel i Gwidon. -- 👧🏻 Antonina Anna (ur. 28 czerwca 2014) 🧒🏼 Leonard Nikodem (ur. 23 marca 2017
O! W tym roku podano pierwszą setkę męskich i żeńskich (nie jak w latach ubiegłych-pierwszą pięćdziesiątkę). Super! Zawsze mi tego brakowało.
Czy dobrze rozumiem, że imiona najrzadsze, to te które mają tylko po jednym nadaniu? A skoro tak, to czemu akurat te dwie piątki z imion żeńskich i męskich zaprezentowano? Bo nie sądzę, żeby tylko te 10 imion było nadanych tylko raz...
no 677 razy, Zuzannę - 661, Hannę - 657 oraz Natalię - 597. Na kolejnych miejscach znalazły się Aleksandra (594), Maria (583), Maja (565), Alicja (554) oraz Lena (551). Od trzech lat niekwestionowanym liderem warszawskiego rankingu popularności imion męskich jest Jan
Dzięki!! Bardzo ciekawe imiona pojawiają się w Mińsku Mazowieckim, ciekawy też jest lider rankingu męskiego. -- De gustibus...
zmiany nastąpiły natomiast na dalszych pozycjach stołecznego rankingu imion. Nie zmienia to jednak ogólnomiejskiego trendu związanego z nadawaniem imion zakorzenionych w tradycji. Najpopularniejsze imiona żeńskie: Zofia (822), Julia (736), Hanna (717), Zuzanna (650), Alicja (622), Maja (594), Maria