szkol jezykowych w poblizu, sklepow, szpital. Niestety szkoly to SP13 i SP20, nie mam zdania o nich, ale to takie trochee duze molochy. Ale moze sie myle. Osobiscie rozwazylbym jeszcze osiedle Piaski. Petla tramwajowa w centrum osiedla, no i na tym osiedlu jest prywatna szkola podstawowa, a
szkola podstawowa nr 220 !!!!!!!!!!!!!! rok ukonczenia , moj:) 1987:) najlepsza szkola w calej glaktyce:) jak jest teraz nie wiem
madaba222 napisała: > no i oczywiscie zeby uczyc w szkole w niemczech trzeba miec > Grosses Deutsches Sprachdiplom. oczywiscie zalezy w jakiej szkole - dla mnie szkola to podstawowa i gymnazjum czy Realschule a nie jakies kursy w Volkshochschule by uczyc niemieckiego w szkole
a nie masz na mysli szkoły nr 222 przy ulicy Esperanto? Nie pomyliło cie sie?
w ogole nie bylo miejsca. Jeszcze gorzej przedstawial sie poziom edukacji uczniow. Niektorzy nie potrafia nawet czytac i pisac, a podstawowe rachunki sa dla nich niczym matematyka wyzsza. 90% uczniow nie zdalo stanowego egzaminu z angielskiego lub matematyki. Szkolom "dwunastki" grozi
ogole nie bylo miejsca. Jeszcze gorzej przedstawial sie poziom edukacji uczniow. Niektorzy nie potrafia nawet czytac i pisac, a podstawowe rachunki sa dla nich niczym matematyka wyzsza. 90% uczniow nie zdalo stanowego egzaminu z angielskiego lub matematyki. Szkolom "dwunastki" grozi zamkniecie