euro

(19 wyników)
  • Dziewczyny jak sie ubezpieczacie przed wyjazdem? Hostka mi napisała że jak mam mozliwośc to żebym wykupiła ubezpieczenie w Polsce juz przed podróżą a ona zwróci mi pieniądze, no to ok, napisałam jej o euro>26 bo wydaje mi się że to najłatwiejsze, najszybsze i najtańsze ale jak napisałam że kosztuje ok 17 euro to już ze sto razy mnie zapytała czy jestem pewna że to ubezpieczenie bo ona szukała w necie i nie znalazła nic tańszego niż 300-400 euro a leczenie w Holandii jest chole...
  • Przeczytalam na stronie euro<26 ze sluzy przy legalnej pracy i nauce za granica . Moja siostra niedlugo wyjezdza rowniez na au pair ale nielegalnie i nie wiem czy w razie czegos jej sie przyda ta karta !! Jak nie to w jaki sposob sie ubezpieczyc ?? Bez tego jej rodzice nie wypuszcza :)
  • dawno tutaj nie zagladalam-zainteresowala mnie dyskusja na temat prawdziwych operek, ze jakie teraz jestesmy wymagajace itd i ze wyjezdzamy zeby zarabiac a nie uczyc sie jezyka tylko ze te cale pocket money nawet jesli jest to 100euro tygodniowo to jesli wziac pod uwage ze mieszka sie na wsi i trzeba co weekend wydawac na bilety na pociag(zeby nie siedziec w domu i nie odliczac dni do konca)jakies lody, jakies imprezy, zwiedzanie(jakies muzeum,wycieczki) kino nie wspominajac o ciu...
  • Witajcie, moze watek juz istnieje to prosze wskazcie gdzie. Mam pytanie ile i czy Hosci wam oplacaja na szkole jezykowa. Ja jestem w NL, pytalam w ROC, ale nie do konca zrozumialam o co chodzi ( nie kumata moze jestem ) podobno sie od 2007 zmienily przepisy i trzeba mniec Sofi i wiecej zaplacic ( wiecie ile ), znalazlam druga szkole, ale to ok. 100 Euro miesiecznie i nie chec aby Hostka padla jak jej to powiem, a moze to normalny koszt ? Kto wie i podpowie ?? Pozdrawiam
  • Szukamy od 1 lutego lub 1 marca do min konca czerwca opiekunki w wieku 25-35 lat do 2 dzieci w Dublinie. Konieczne prawo jazdy. Praca max od 8 do 19 od pn do pt. Zarobki 400 euro na miesiac + pokoj + wyzywienie + przeloty + krotka przerwa wielkanocna. KOntakt martinwoj@o2.pl lub martinwoj@gazeta.pl
  • Oferta pracy do Belgii, 3 dzieci, za 320 euro? Z tego, co tutaj czytałam, wynika, że to raczej mało, jak na ten kraj. W dodatku żądają zapewnienia dzieciom opieki 5 dni w tygodniu, od 8 rano do 17.30. To daje więcej godzin tygodniowo niż u nas wynosi cały etat! Najdziwniejsze mi się wydaje to, że gdy napisałąm, co myślę o takiej pensji, dostałam odpowiedź, że mają wiele dziewcząt, które to zaakceptowały, a skoro ktoś jedzie jako au pair to nie dostaje żadnej pensji tylko kieszonko...
  • Napisala do mnie rodzinka z Hiszpanii, chca zebym pracowała od pon. do piatku od 9 :00 do 18:00 opiekujac sie dwojka dzieci. Poprosili mnie zebym podala im kwote za która chce pracowac, nigdy nie pracowalam w Hiszpanii jako au-pair, ile mam sobie zazyczyc?
  • chcialabym wyjechac do francji lub belgi na rok szkolny i mam pytanie pierwsze co do francuskiego -czy w brukseli mowia po francusku czy flamandzku? w jakich regionach belgi mowia po francusku,moze mi ktos cos polecic(nie mam pojecia o belgi)bo zalezy mi na tym zeby i rodzina i wszyscy dookola mowili po francusku(nie chodzi o to zeby sie dogadac,bo ja po francusku raczej slabo sie dogadam..ale musze sie go nauczyc)i no wlasnie -czy 200euro tygodniowo to normalne wymagania?bo zalezy...
  • witam mam mały problem bo jedni mówia jedz inni nie dostałam propozycje opieki nad dwójka dwulatków dziewczynka i chłopaczyk blizniaki mame maja polke a ojca chyba z rumunii ale mieszka juz kilkanascie lat w hiszpanii miałam teraz spotkanie z ta kobitka i tymi maluszkami ona była w odwiedzinach u swojej rodziny dzieciaki bardzo fajne w miare grzeczne ona własnie potrzebuje dla nich polskiej dziewczyny zeby dzieci miały kontakt z jezykiem ale proponuje mi kurs jezyka hiszpanskiego r...
  • potrzebuję au pair (dziewczyny)do dwójki dzieci (nie niemowlaki) znającej francuski w stopniu komunikatywnym, do rodzinki w Naborne od 1 września 2005 na 1 rok, kieszonkowe 300 euro tygodniowo, wymagany wiek 19- 30 lat.jeśli chcesz znać szczegóły skontaktuj się z P. Barbarą M. tel kom.0 604 805 600 To jest pilne!
  • Rozmawialam w parku z kobitkami roznych narodowosci, ktore opiekuja sie dzieciakami, glownie malymi, do max 4 lat, wszytskie na stalkach, tzn wyzywienie i dach nad glowa placone przez rodzinke, wlasnych wydatkow zero i ile dostaja miesiecznie? "Najbiedniejsza" 700 euro, "najbogatsza" ok 1200! A ja jak chcialam isc na stalke, to pytalam o 75 euro tygodniowo, bo myslalam,ze taka jest stawka. A pozniej sie zastanawialam czy jak zapytam o 7euro/godz to czy to nie bedzie za duzo.
  • Byłam pzred laty A w RFN, ale wtedy jeszcze były DM i dostawałam 400 DM. Ile teraz dostajecie? Wybiera sie do Niemiec moja bratanica, no i chciałam jej cos blizej powiedzieć. Pozdro
  • Kochane au-pairki lub pracodawcy, podzielcie sie doswiadczeniem: ile mozna zarobic miesiecznie w Belgii (mieszkanie i wyzywienie zapewnione)? Czy ilosc godzin ma na to wplyw? Chodzi o prace stala, nie wakacyjna, tylko taka na rok-dwa u tej samej rodziny (bez prasowania, prania, troche sprzatnac dwa razy w tygodniu). Dzieki za pomoc
  • Jestem w Irlandii au pair i wlasnie znalazlam sobie dodatkowa prace przy pilnowaniu dziecka, jutro ide na spotkanie do ich domu i miedzy innymi beda mnie sie pytac ile chce zarabiac za h, no i wlasnie w tym problem bo nie wiem ile mam powiedziec,a znowu jezeli powiem zeby oni sami ustalili stawke bo ja nie wiem ile powinnam dostawac to moga sobie ustalic smiesznie mala a tego bym nie chciala:) prosze poradzcie...
  • bo sprawdzalam na au pair world i pisze ze 60-65 euro tyg a z tego co slyszalam to chyba raczej rodziny placa wiecej..ile dostajecie i za ile godzin?
  • Czy są jakiekolwiek standardy? Ja wiem że dziewczyny wyjeżdzające na cały rok np: do Francji dostają 260 E na mc.Ale jak to wygląda gdy operka wyjeżdża na wakacje.Czy stawki są inne? Czy to prawda że nie schodzi sie poniżej 100 E za 30 h pracy??? Czy ktoś się orientuje?????
  • hej.ja jestem oper i moja hostka szuka dla swojej babci opiekunki. kobieta po 80 ssprawna umyslowo w pelni!! obowiazki: sprzatnie mieszkanie (3 pokoje kuchnia lazienka) zakupy i gotowanie.do tego czasem zeby wyjsc na spacerek czy poprostu bobyc porozmwaiac z babcia. co dostaniesz? wlasny pokoj,darmowe jedzenie , ubespieczenie karte miesieczna plus kieszonkowe jak aupaie 260 euro.pisac na meila: kinia161@wp.pl
  • belgia :)(10)

ile średnio zarabia się w Brukseli, za opiekę na dwujką dzieci?
  • Cześć Dziewczyny i Chłopaki!:) Mam takie pytanko. Nawiązałam kontakt ze świetną rodzinką z Holandii i właśnie jesteśmy w sferze pytań i odpowiedzi. Zadali mi wczoraj pytanko, ile oczekuję kieszonkowego, ja w sumie do nich miałam podobne, tzn ile dostanę kieszonkowego. Nigdy wcześniej nie mieli au pair, a ja au pair też nie byłam, więc nie wiem. Powiedziałam im, że popytam, i oni też mają popytać wśród swoich. Tak więc, pytanie w Waszą stronę. Jak to u Was wyglądało z kieszonkow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się