Forum   mg

mg

(1077 wyników)
  • Widać mieliśmy nosa że ubiegaliśmy się o Euro 2012 bo będziemy mieli nowe drogi,stadiony, nowe miejsca pracy i więcej inwestycji zagranicznych
  • dziewczyny orientujecie sie ile powinno sie jesc nabialu w ciazy, zeby wystarczylo wapnia dla mamy i dzidziusia. Przegladajac wiadomosci w internecie na ten temat po prostu zglupialam. Raz czytam, ze mleko i zolty ser wogole nie wskazane a jogurty okazjonalnie bo dziecko urodzi sie ze skaza bialkowa, innym razem ze mleko w ciazy jak najbardziej a najlepiej 2 razy dziennie! Co wy na to?
  • Po pracy na działce, umiarkowanie wyczerpującej dostałem nagłego podwyższenia pulsu do 160 na minutę oraz osłabienia . Zażyłem propranolol 20 mg ale nie zauwazyłem skutku ,toteż w obawie przed zemdleniem pojechałem do izby przyjęć w szpitalu gdzie zrobiono mi EKG i zmierzono ciśnienie . Ciśnienie 120 /80 , EKG w normie . Morfologia krwi wykonana w listopadzie ub. roku po napadzie arytmii serca trwającej przez tydzień - też po pracy na działce , była w normie . Napad trwał ok...
  • zamierzamy wiosną wybudować taki dom: www.mgprojekt.com.pl/domki/wiosenny/index.php Poszukuję wszelkich informacji na temat kosztów budowy (Warszawa), propozycji ewentualnych zmian, opinni. Może ktoś buduje ten dom, albo już wybudował? Będę wdzięczny za wszelkie informacje...
  • Oglądając piłkarzy Radomiaka, w ostanich meczach "u siebie" to może się normalnemu człowiekowi wszystkiego "odechciewać". Skutecznie "wyleczyłem się" z chodzenia na mecze Radomiaka, na stadion przy Struga 63, teraz pomału zaczynam myśleć o zaprzestaniu mojej "pisaniny", tu na tym forum, bo po ilości komemtarzy, bądź odpowiedzi, od innych uczestników forum, mam podstawy sądzić, że ta moja "pisanina" jest chyba "niewiele warta", jeśli pojawia się tak znikoma ilość komentarzy. Czy rz...
  • pisze to głównie z powodu postu oleczek555 jakie napisała na innym forum. EDTA jest jednym z najbardziej niebezpieczych chelatorów w przypadku gdy istnieje podejrzenia zatrucia rtęcią! przede wszyskim dlatego, że EDTA nie jest chelatorem rtęci! EDTA chelatuje w pierwszej kolejności ołów, póżniej kadm, tal, a następnie wapń www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=764 w przypadku zatrucia rtęcią i chelatacji EDTA, powoduje to, że rtęć staje się jeszcze bardziej toksyczna bez ...
  • hej dziewczyny, jaka dawkę kwasu foliowego bierzecie. Moja P dr przepisała mi az 15 mg.
  • Miałam badanie - obciażenie glukozą 50 g w 21 tyg. Przed glukozą glukometr wykazał 75 mg/dl czyli w normie (bo jest zakres 60-99). OK. Natomista po podaniu glukozy i po godzinie czekania, proszę bardzo158 mg/dl (a norma jest < 140). No i co? Jak my slicie, wyląduję u diabetyka? Dodam, że w poprzedniej ciaży zero kłopotów z cukrem, wyniki miałam śliczne - czy można raptem w drugiej ciąży dostać cukrzycy?
  • Witam! Mam pytanie głównie do Pani doktor , ale może jeszcze ktoś będzie znał odpowiedź.Mój synek przeziębił się i dostał dużego kataru i gorączki. Syn ma 11 kg (13,5 miesiąca). Ponieważ gorączka nie spadała dostawał na zmianę nurofen 5 ml, paracetamol 5 ml, nurofen czopek 60 mg i paracetamol 125 mg. W końcu udało się gorączkę obniżyć. Ponieważ jednak szło to opornie wnioskuję ,że podawałam za małe dawki leków. Dziś lekarka poleciła mi podawać paracetamol 6-7 ml co 4 godz, lub 1,5 czopka pa...
  • Witam po długiej przerwie :) Moje ostatnie wyniki to TSH 4.44 N:( 0,27 -do 4.2) FT4 1.28 N.(0,93-1,7)sa to wyniki z 15.06.2010 Wyniki z 28.01 .2010 to TSH 2,39 N:(0,27-4,2) Cały czas byłam na euthyroxie 25 mg. Teraz ma naprzemienie brac jeden dzien 25 mg drugi 50 mg. jak to zrobic ? zaraz od jutra czy stopniowo zwieszac o ćwiartke te 25 mg( = 6.25) np przez tydzien a potem ta mieszana terapie czyli 25/50 czy podzielic równo i dziennie brac po 37.5mg to by było 25mg i ćwiartka z 50mg ...
  • Ostatnio dziecko zrobiło mi się bardziej żywe niż zwykle i codziennie budzi się na 2-3h w nocy. Zbieram kupę na badanie w kierunku candidy i pasożytów (ostatnie badania sprzed ponad pół roku ok). Ale też myślę czy to nie odstawienie suplementów? Braliśmy przez dłuższy czas witaminy i minerały takie: kirkmanlabs.com/ProductKirkman/280/1/Childrens%20Multi-Vitamin-Mineral%20-%20Hypoallergenic/ Od 2 mcy mamy przerwę i może to brak jakiś witamin i minerałów? Dziecko jest na ścisłej diecie pr...
  • Pani Doktor i Forumowiczki, czy podane wyniki są prawidłowe? Mam wyniki mojego 7-mio miesięcznego synka ale na wizytę lekarską czekam i oczywiście się niepokoję, czy sa one prawidłowe. Pojedyncza porcja moczu: wapń - 2,84 milimol/litr fosfor - 1,1 milimol/l kreatynina - 1019 mikromol/litr Z góry bardzo dziękuję!
  • kto zażywa ten lek i w jakiej ilości?
  • James Bond ZAWSZE jezdzil Aston Martinem! Dopiero BMW kupując Rovera spowodowalo, ze James musial sie przesiasc do bezplciowego i bylejakiego BMW. Na szczescie kiedy mezalians sie skonczyl fiaskiem.. Bond dostal z powrotem swojego AM! I tak nie bedzie.
  • Moja lekarka uwaza,ze Fevarin jest lepszy..Co myslicie? Kaze mi brac 20 Seronilu..jak nie poczuje za miesiac zmiany ..zmieniamy na Fevarin... A moze Prozac??Jest roznica miedzy Prozackiem,a Seronilem?Mowila,ze czulabym sie za bardzo poddenerwowana..
  • moja siostra ma ponad miesieczne niemowle,malenstwo prawie od urodzenia ma bardzo ropiejace oczka az posklejane,mala jest obecnie po 2 antybiotyku(przepisany przez okuliste) i dalej poprawy nie ma,miala rowniez przemywane oczka czarna herbata i sola fizjol.a takze ma robione masaze,ktore maja odblokowac kanaliki,ale poprawy zero,co mozna jeszcze zrobic zeby wyleczyc malenstwo?drugi problem to wys.biliburina, niby maleje,ale dalej przekroczona,ostatni wynik bad.to 3,59 mg/dl {61,4 umol/l}tutaj...
  • Ja się tak zastanawiam - bo z zarządzaniem czymkolwiek nie miałem do czynienia nigdy - że pani MG wchodzi do syfu, 4 dni mijają i z brzydkiego kaczątka robi się dorodny łabądek no i jak to jest możliwe? nie żebym to oglądał to stale,a le akurat wczoraj obejrzalem nagle ci sami ludzie, którzy pitrasili byle jak podają cudowne potrawy - nagle ludzie, którzy do pracy nie mieli szacunku w 4 dni go nabierają, nagle ludzie którym to bimbało wszystko, zaczynają utożsamiać się z firmą i zac...
  • B-37 "Zakaz postoju w dni nieparzyste" B-38 "Zakaz postoju w dni parzyste" Prośba o rozjaśnienie sprawy. Znaki te oznaczają zakaz postoju w dni nieparzyste, lub parzyste misiąca _na_przemian_ po jednej i drugiej stronie drogi. Nie obowiązujęą w godzinach 21-24 - w ramach możliwości przestawienia pojazdu z jednej strony jezdni na drugą, odpowiednią w dniu następnym. Znaki B-37 i B-38, w przeciwieństwie do B-35 i B-36 - obowiązują po obu stronach drogi? Zakaz w dni nieparzys...
  • Hej!!!Dziewczyny pomozcie bo sama juz nie wiem co mylec...od wczoraj moja coreczka-6 m-cy ma goraczke.Przy 38,1 podalam jej ibum i spadla,w nocy miala 38,6 i znow podalam ibum(tez spadla),ale rano ju bylo 39,3-dalam jej paracetamol w czopku i bylo lepiej,ale teraz widze ,ze znow rosnie:(...bylam z nia w szpitalu(mieszkam w Danii) i doktorka powiedziala,ze nic nie podawac.Uszy w porzadku,gardlo tez, i ze to jedynie od nas zalezy czy bedziemy cos podawac...co robic????ibum i paracetamol m...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się