Forum Kultura Forum Słowiańskie
ZMIEŃ
      mitologia

mitologia

(4 wyniki)
    • Sława! Na ciekawy watek natrafiłem na f Społeczeństwo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=33004288 Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie
    • Kto zna ksiazke "Mitologia Słowiańska" Czesława Białczyńskiego? Jest to rzeczywiscie literatura piekna? Ktora ksiazka opisujaca mitologie Slowian jest waszym zdaniem najlepsza?
    • Witam wszystkich i aż nie mogę wyjść z podziwu, że link do tego forum wcześniej nie wpadł w moje ręce :) Bardzo się cieszę, że tu trafiłam i teraz zostanę na pewno na dłużej. Na dzień dobry, coby nie być niemiłym gościem z pustymi rękoma nie przychodzić chciałam polecić ciekawą książkę o pierwszym pokoleniu młodzieży royjskiej, która wyrosła po zmianach ustrojowych, pierwsze pokolenie, które stalina zna tylko ze słyszenia, a o Leninie może w ogóle nie słyszała. To zapewne części ...
    • Sława! Co zataił Homer Krwawy bój pod Troją wcale nie toczył się o kobietę. Zdaniem naukowców było to pierwsze w historii świata zderzenie Europy z Orientem. Ta wojna trwa od 3000 lat, z tą tylko różnicą, że dzisiaj Troją jest Bagdad. MATTHIAS SCHULZ 17.05.2004 Jakież wysiłki podejmuje wytwórnia Warner Brothers, by prześcignąć pod względem surowości i brutalności „Gladiatora” czy „Władcę pierścieni”! Tym razem pierwowzorem literac...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się