Dodaj do ulubionych

Keratynowe prostowanie włosów

15.12.15, 11:35
Robiła któraś z Was? Warto? Na forach czytam skrajne opinie. Są wielkie ochy i achy ale są też dziewczyny, które twierdzą, że u nich efekt utrzymywał się bardzo krótko (nawet do kilku myć). Moja fryzjerka twierdzi, że u niej jeden zabieg starcza na pół roku ale ona z natury ma raczej nie puszące się włosy. Nęci mnie wizja gładkiej fryzury bez prostownicy ale jeśli faktycznie efekt będzie krótkotrwały to sensu nie widzę, tym bardziej, że zabieg do tanich nie należy. Wolę poprosić Mikołaja o dobrą prostownicę smile
Obserwuj wątek
    • haneke_29 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 12:48
      Moim zdaniem warto. Mam bardzo puszyste, faliste wlosy, po keratynowym prostowaniu byly prosciutkie i, czego się nie spodziewalam, bardzo blyszczace. Jak juz wyprostujesz to musisz uwazac zeby nie uzywac szamponow z bodajze sola (?) poniewaz wyplukuje ona keratyne. Jesli mylam wlosy zwyklym szamponem to efekt utrzymywal sie do 1,5 miesiaca, jesli uwazalam to dluzej.
    • mia_siochi Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 12:51
      Robię regularnie.
      Przy odpowiedniej pielęgnacji ok pół roku spokoju. Potem włosy wracają do stanu pierwotnego.
      Ważne jest używanie odpowiedniego szamponu, bez soli i SLS/SLES, np babydream z rossmanna.
      Kiedyś dodawano do preparatów formaldehyd, teraz jest to zabronione na szczęście.
    • kama265 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 13:07
      na moich włosach bez sensu. mam bardzo podatne i miękkie jak u dziecka. po dwóch tyg nie widziałąm różnicy, no może były bardziej odżywione.
    • inka754 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 13:43
      Ja po keratynowym prostowaniu miałam włosy bardzo "przyklapnięte", jakby tłuste. Jeśli masz zniszczone włosy, będzie to bardziej widoczne. Efekt utrzymywał mi się prawie 9 m-cy, chociaż robiłam wszystko, żeby keratynę wypłukać. Keratynowe prostowanie jest dobre dla osób, które mają grube włosy. Ja mam włosów dużo ale cienkie.
      • mia_siochi Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 14:04
        U mnie tez jest taki efekt, przez około tydzień. Potem sie normuje.
      • kama265 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 14:35
        dokładnie, musisz mieć włosy z tych grubszych.
        • lexie007 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 16:44
          Nie wiem ile kosztuje u ciebie, bo ja mialam robiona .. Efekt fajny wlosy lsniace proste miekkie , ale mialam takie gora 1,5 mcasad za krotko na dosc duzy koszt tego zabiegu. Wlosy mylam szamponem do kreatyny . Zamiast kreatyny zrob sobie olaplexem w salonie fryz taki sam efekt i duzzzzzaaa nizsza cena.
    • agniesia331 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 17:50
      warto.sprobuj raz isc do fryzjera,a kolejne zabiegi rob sama.U fryzjera podpatrzysz jak. koszt z allegro 60 zl zamias 250 u fryzjera.
    • agniesia331 Re: Keratynowe prostowanie włosów 15.12.15, 17:53
      tylko do robienia samej w domu prostownica potrzebna,bo trzeba keratyne wprasowac.ale to raz,a potem masz fajne wlosy.No i keratyna odzywia,a prostownica zniszczy strasznie ja uzywalam pol roku i koszmar.a prostuje sama od 5 lat i cudne wlosy mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka