januszx 05.02.04, 17:10 Własnie dzisiaj zapadła decyzja u naszego wschodniego sąsiąda!, która pozwala na wznowienie prac przy ropociągu do Płocka , jego trasa przebiegała będzie przez Zamojszczyznę... Czy coś na tym zyskamy? pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubott.1 Re: Brody- przez zamojskie - do Płocka.... 06.02.04, 01:18 Mi sie wydaje, że tak tymbardziej iż potrzebne są nam takie inwestycje jak i kontrakty z Ukrainą. Jest to kraj ogromnych możliwości. Widzę w kontaktach handlowych z Ukrainą dużą szansę dla naszego regionu. Jeżeli Polska będzie umiała wykorzystać swoje kontakty z Ukrainą i nie pozwoli się uprzedzić innym to możemy stać się przyczułkiem Ukrainy do jej dalszego rozwoju. Rozmawiałem z jednym ukraińcem, który sam stwierdził, że do Polski to im jeszcze z 30 lat brakuje. A np. za 100 mld. dolarów w Polsce zrobi dużo a na ukrainie to kropla w morzu, gdyż tu jest wszystko w kiepskim stanie i trzeba budować wiele od podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Brody- przez zamojskie - do Płocka.... 06.02.04, 09:03 ubott.1 napisał: > Mi sie wydaje, że tak tymbardziej iż potrzebne są nam takie inwestycje jak i > kontrakty z Ukrainą. Jest to kraj ogromnych możliwości. Widzę w kontaktach > handlowych z Ukrainą dużą szansę dla naszego regionu. Jeżeli Polska będzie > umiała wykorzystać swoje kontakty z Ukrainą i nie pozwoli się uprzedzić innym > to możemy stać się przyczułkiem Ukrainy do jej dalszego rozwoju. Rozmawiałem z > jednym ukraińcem, który sam stwierdził, że do Polski to im jeszcze z 30 lat > brakuje. A np. za 100 mld. dolarów w Polsce zrobi dużo a na ukrainie to > kropla w morzu, gdyż tu jest wszystko w kiepskim stanie i trzeba budować wiele > od podstaw. Wiele zależy tez od tego w jakim kierunku pójda zmiany na Ukrainie , czy zwycięży opcja współpracy z Zachodem w tym z Polską. Ostania decyzja w Kijowie wydaje się wskazywać ,że stosunki polsko-ukraińskie układają się właściwie. Gdybyśmy pozwolili wyprzedzić się innym krajom to nie świadzyłoby o nas dobrze -przecież nam jest najbliżej do Ukrainy, wiąże nas wspólna historia, a powinna również teraźniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś