Dodaj do ulubionych

Eurokontakt - praca w Szwajcarii

03.08.11, 18:27
Witam, czy ktoś z Państwa miał doświadczenie z firmą Eurokontakt z Zamościa? Organizują wyjazdy do pracy do Szwajcarii i zastanawiam się czy to uczciwa firma. Może ktoś już wyjeżdżał?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii 03.08.11, 18:44
      Firma na pewno jest legalna, moja znajoma była bardzo zadowolona.
      Wrzuć w google eurokontakt, Zamość, forum i poczytaj - jak by było źle, to pełno by wpisów było, a jak dobrze, to ludzie rzadko piszą ;)
      forum.dziennikwschodni.pl/zamosc-eurokontakt-t45099/
      Ale poszukaj innych
      • Gość: Edzia Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.cdma.centertel.pl 28.09.12, 21:30
        Przez tą firmę nie byłam w szwajcarii,załatwiłam sobie pracę na własną rękę ,ale osoby które znalazły się ze mną w tej samej firmie i miały załatwione pracę przez eurokontakt,zarabiały mniej,jak ja dostawałam na rękę 2200CHF,to ta osoba co była przez eurokontakt zarabiała jedyne 1500CHF,ja jadłam co chciałam za 300CHF,a oni za 650CHF i to porcje dla niemowlaka bez mięsa,traktowanie mieli do kitu ,i to bez oszczędzania w pracy,pracowali jak woły,a ja byłam zadowolona z pracy bo był luzik
        • Gość: angel Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 19:00
          Hej
          A jak sama znalazłaś sobie tą pracę,może coś podpowiesz?
          Pozdrawiam
        • Gość: Anita Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.adsl.szeptel.net.pl 14.03.13, 14:15
          Hej Edzia może podpowiesz jak szukać samemu pracy w szwajcarii bo patrzałam tyle portali i nic takiego nie moge znaleść z góry dziękuje
        • Gość: dorotella Hej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 21:20
          Czesc Edzia...a mogłabys powiedziec w jaki sposob zalatwilas sobie prace?tez szukam czegos pilnie, ale jak dotad nic nie znalazlam.
        • Gość: praca lipa Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii lipa IP: *.196-178.cust.bluewin.ch 17.06.13, 19:04
          potrzebuje wypowiedzenie o prace w Szwajcarii przez eurokatakt jak coś to dajcie znać co i jak czy trzeba jakieś pismo czy dzwonić do tego eurokataktu do biura z góry dzięki Pozdrawiam
      • Gość: darek Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.165.131.9.wireless.dyn.drei.com 18.11.15, 11:39
        Firma legalna i w dup....na ludzi teraz wyslali mnie na kontrakt do Wiednia .Sami maja problemy z dogadaniem sie z firma co daje prace .Koordynator kazał o 9,30 zejść z budowy i po 2 dniach czekania powiedzieli ze koniec mamy zjechać do polski .Przepracowałem 15 godzin i co mam zrobić wydałem na koszty dojazdu ,wpłaty za kontrakt .A mnie brak kasy na powrót wszystko załatwiane na telefon ,a koordynator przysyła sms .(Niestety nie dostałem informacji odnośnie kosztow .Po powrocie do Polski proszę sie kontaktować tam gdzie sie Pan odprawiał.Mam nadziej e ze cos uda sie odzyskać .Bardzo mi przykro ze tak sie stało .To niestety nie zależne ode mnie .Pozdrawiam .)Teraz siedzę i czekam nie mam za co wrócić do Polski !!!!!!!!
    • Gość: mmmm Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 15:49
      do bani miejsca niesprawdzane szwajcarzy zywia nas jak myszy zołty ser i chleb
      • Gość: praca szwajc Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.196-178.cust.bluewin.ch 17.06.13, 19:42
        Może kolego wiesz jak złozyc wypowiedzenie bo umnie jest tak samo i nie wiem czy do biura dzwonic czy jakies pismo trzeba jak cos wierz to napisz z góry dzieki pozdrawiam i nie dawaj sie posiadam umowe 6 miesieczna i jest w tej umowie napisane ze mozna ja wypowiedzec zachowujac miesieczne wypowiedzenie
      • Gość: dorotella Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 19:59
        zywia nas serem?? hehe jak dadzą ser to jest dobrze a nie tylko na okrągło konfi i konfi, ja tam ser lubie i to bardzo:)
    • Gość: turysta Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:51
      100% polecam!!!!
      • czuk1 Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii 04.04.12, 17:31
        Ale praca i płaca .... jest.
        • gitta Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii 10.10.12, 10:21
          Normalnie to nie masz szans, biorą niezły odsyp.
          Moja kuzynke kosztowało to zalatwianie dwa tysiące.
          Pracowała na gospodarstwie wstawanie o piątej rano i dziewięć godzin pracy z dluga przerwa obiadowa.
          Za posiłki pokój i wyżywienie trzeba płacić.
          Jedzenie pożal się Boże, marmolady sobie żałują jak za grubo nakladziesz na chleb to krzywo patrzą no i ciagle te sałaty szarpane na obiad.
          To tak jakby się człowiek ciagle trawa żywil.
          Nic dziwnego, ze ich gospodarstwa śmierdzą na kilometr gnojowicą. Byle co jedzą to i byle jak śmierdzi.
          Rygor jest straszny przy zrywaniu truskawek czy ogorkow trzeba cały dzień leżeć na maszynie w tej samej pozycji.
          Oni jeszcze bardziej wykorzystują Polaków niż Niemcy.
          Omijajcie z daleka Szwajcarię bo tam nawet kawałka kiełbasy polskiej nie można przemycic przez granice.
          Moja kuzynka miała kilka sloikow z kielbasa w smalcu to taka kare zapłaciła na granicy, ze glowa boli.
          Celnicy nawet nie wiedzieli co to jest smalec i robili jakieś specjalne badania.
          Okropny kraj wszędzie góry i nieba nie widać za grosz bo wszystko pozaslaniane domami albo górami.
          Do kościoła nie chodzą na kościołach zamiast krzyża jest kogut.
          • Gość: naphta Nie mogłem się powstrzymać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 11:58
            Podróże kształcą!
            Nie licząc uwag o braku horyzontu
            gitta napisała:
            > Do kościoła nie chodzą na kościołach zamiast krzyża jest kogut.

W tym momencie Bóg odwraca się do Jezusa i mówi - widzisz, synu, lepiej nie będzie, najwyższy czas na apokalipsę.

Pozdrawiam
            --
            www.youtube.com/watch?v=BNowinoAPUE&feature=BFa&
            • gitta Podróże kształcą? 10.10.12, 12:23
              Gość portalu: naphta napisał(a):

> Podróże kształcą!
              > Nie licząc uwag o braku horyzontu

Moim zdaniem to szkoły powinny kształcić tak by ludzie po ich ukończeniu znaleźli prace w Polsce.
              Oczywiście prace nie gorzej płatna i nie na umowach smieciowych.
              Horyzonty to już sobie rozszerza bez tulania się po świecie za chlebem i poniewierania nie mówiąc o rozlamie rodzin...
              • Gość: naphta Jak Kuba bogini tak bogini Kubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 14:20
                Wcześniej o horyzoncie było to:
                "Okropny kraj wszędzie góry i nieba nie widać za grosz bo wszystko pozaslaniane domami albo górami. "

Tymczasem żelazna odpowiedź:
                > Moim zdaniem to szkoły powinny kształcić tak by ludzie po ich ukończeniu znaleź
                > li prace w Polsce.
                > Oczywiście prace nie gorzej płatna i nie na umowach smieciowych.
                > Horyzonty to już sobie rozszerza bez tulania się po świecie za chlebem i poniew
                > ierania nie mówiąc o rozlamie rodzin...

Tym samym boję się dalszej konwersacji bo pójdzie....i Smoleńsk, i ....
                Pozdrawiam
                --
                “КАДРЫ РЕШАЮТ ВСЁ”
                • gitta Re: Jak Kuba bogini tak bogini Kubie 10.10.12, 17:36
                  No...tam to chyba na pielgrzymkę można pojechać.
                  • Gość: kantata Re: Jak Kuba bogini tak bogini Kubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 13:36
                    ja byłam raz w Szwajcarii, wiadomo, to nie wakacje tylko praca - byłam zadowolona.. pracowałam na gospodarstwie, warunki mieszkaniowe w porządku, ekipa polaków też fajna..
    • Gość: magda Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 20:24
      witam czy ktoś miałby ochotę pojechać do tej Szwajcarii tak na 2-3 m-ce. zawsze we dwójkę będzie raźniej.
      • Gość: beta Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:45
        serwus, a do czego konkretnie? wlasnie szukam czegos pewnego, nigdy jescze nie pracowalam zagrancica sezonowo i przyznam lekko spięta jestem.okres 2 -3 mc by mi pasował mam 4-latkę i nie chce na dluzej jej zostawiac.czekam na info.beata z lubania.dzulisbeata@interia.pl
      • Gość: Damian Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 07:53
        Ja bym pojechał oferta ważna ??
      • Gość: łukasz Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 12:41
        witam a jaka to praca ja szukam pracy za granicą byłbym zainteresowany mój numer kom 665101352 czekam na odpowiedz
        • Gość: Kamil Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.dynamic.mm.pl 30.09.13, 16:32
          Szukam pracy 511 325 735
      • Gość: Kamil Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.dynamic.mm.pl 30.09.13, 16:31
        jestem Zainteresowany wyjazdem Kamil
      • Gość: dorotella Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.13, 17:07
        Czesc Magda, czy ta praca jeszcze aktualna?:)
        Chetnie bym pojechała, pozdro Dorota
      • Gość: katarzyna2789@onet Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.248.r-ce.pl 20.12.13, 09:33
        cześć właśnie mam dzwonić do Zamościa z kim mam przyjemność korespondować chce tam właśnie jechać tylko właśnie pasuje z kimś
        • Gość: katarzyna2789@onet Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.248.r-ce.pl 20.12.13, 09:36
          kiedy miałby ten wyjazd być ponieważ trzeba uzupełnić papiery które wczoraj czytałam
      • Gość: kalym Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.play-internet.pl 24.05.14, 12:22
        aktualne? planuje w sierpniu wyjazd
        • Gość: kalym Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: 107.167.102.* 25.05.14, 13:03
          może ktoś wyrazi opinie ś wierzą na trmat Eurokontakt zamość? planuję w sierpniu pojechać do szwajcarii. albo za pośrednictwem Eurokontakt.
          • Gość: sienaa Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.15, 09:35
            Eurokontakt oszukuje ludzi. Najpierw wydzwania, że trzeba szybko przyjechać i podpisać umowę, bo za chwilę jest wyjazd do pracy - np. do Francji. Następnie bierze pieniądze za pośrednictwo tj. za podpisanie umowy 150 zł, a potem okazuje się, że narazie pracy nie ma i trzeba czekać, czekać.
            Po pierwsze agencja pośrednictwa nie ma prawa brać pieniędzy od pracownika - to jest niezgodne z prawem!!! Bo to pracodawca płaci jej za pomoc w znalezieniu pracownika z Polski!!! Po drugie firma EUROKONTAKT daje do podpisania jakieś lewe umowy - z firmą zarejestrowaną na CYPRZE a nie z EUROKONTAKTEM w Polsce (żeby uniknąć problemów i podatków), ponadto umowa nie dotyczy np. zbierania pieczarek we Francji, ale pracy jako ankieter w Polsce. Umowa jest tak skonstruowana, aby EUROKONTAKT mógł się uchylić od odpowiedzialności w przypadku oszustwa.
            Trzecia sprawa to agencja pośrednictwa pracy powinna pomagać nam znależć pracę, a pracodawcy zagranicznemu znalezienie odpowiedniego pracownika. Po czym nie powinna uczestniczyc dalej w naszych kontaktach, rozliczeniach z pracodawcą, natomiast EUROKONTAKT pobiera naszą pensję od pracodawcy np. we Francji, następnie część tych pieniędzy zarobionych przez NAS zabiera dla siebie, a część wypłaca nam lub nie wypłaca....

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ i nie dorabiajcie tej złodziejskiej firmy!!!

Jeździłam do pracy zagranicę do Anglii, Hiszpanii, Portugalii przez Urząd Pracy - i nigdy nie musiałam nic płacić urzędowi za to, że znalazł dla mnie pracę, a pieniądze płacił mi bezpośrednio pracodawca.

Część z Was nie otrzymała wcale swojego wynagrodzenia, bo tak był cel firmy EUROKONTATK. Gdyby uczciwie działała to wynagrodzenie dostawalibyście bezpośrednio od zagranicznego pracodawcy a nie od firmy EUROKONTAKT
            • Gość: oszukany! Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.centertel.pl 22.01.15, 20:04
              Ja miałem wyjechać do Belgii. Umowę podpisałem 8 grudnia 2014. Zapłaciłem dziwne 150 zł wpisowe i porażka. Kupiłem oczywiście bilet na autokar (290 zł) bo za 4 dni musiałem być już w Belgii. Na godzinę przed odjazdem zadzwonili ze praca na kilka dni odwołana. Nie oddzwonili po tych kilku dniach, musiałem sam się kontaktować. Minęło Dwa tygodnie - cisza. Dzwonie do nich, nadal termin nieznany i do tego twierdzą że nie mogą się skontaktować z pracodawcą w Belgii, dla mnie to śmieszne. Minął grudzień i pół stycznia i dalej cisza. Znalazłem drugą robotę więc dzwonię do nich w sprawie zwrotu kasy a oni się głupio tłumaczą że takich spraw to oni mają kilkanaście tygodniowo. Że moje pismo wysłali gdzieś do zagranicznej firmy. Przecież umowę podpisywałem z Eurokontakt w Rzeszowie! OSZUŚCI I ZŁODZIEJE! Ale ja im nie podaruję tego oszustwa.
              • Gość: michalkozlowski851 Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.play-internet.pl 14.02.15, 13:05
                Witam proszę o kontakt mailowy poniewąż toczę sprawę przeciwko Eurokontraktowi i im nas oszukanych więcej tym dla nas lepiej.michalkozlowski851@o2.pl
                • Gość: Wojtek Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.15, 23:19
                  Witam
                  Chciałem wyjechac z Eurokontaktu i zgłupiałem z waszych wpisów
                  Ale ludzie mieszacie, wystarczyło mi kilka minut żeby sprawdzić eurokontakty.

Eurokontakt z siedzibą we Wrocławiu, ma oddziały w Grudziądzu, Rzeszowie, Bydgoszczy oraz przedstawicielstwa w Rumuni i na Ukrainie

Centrum Eurokontakt Barbara Piech ma siedzibę w Chełmie wysyła przeważnie opiekunki do Niemiec.

Eurokontakt Lidia Wróblewska z Zamościa tylko Szwajcaria i tylko do rolnictwa, żadne opiekunki. Inna waluta niż franki albo inne państwo nie dotyczy Zamościa.

Chełm nie ma nic wspólnego z Zamościem i Rzeszowem. Bydgoszcz z Chełmem itd.,

Jeszcze raz to są trzy różne niezależne firmy:
                  1. Eurokontakt we Wrocławiu (oddziały Grudziądz, Rzeszów, Bydgoszcz)
                  2. Eurokontakt Centrum w Chełmie
                  3. Eurokontakt Zamość

Piszesz opinie napisz dokładnie z jakiej firmy (Miasta) wyjeżdżałeś, prosze.
            • Gość: Wojtek Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.zamosc.mm.pl 29.08.15, 00:23
              Eurokontakt z siedzibą we Wrocławiu, ma oddziały w Grudziądzu, Rzeszowie, Bydgoszczy oraz przedstawicielstwa w Rumuni i na Ukrainie

Centrum Eurokontakt Barbara Piech ma siedzibę w Chełmie wysyła przeważnie opiekunki do Niemiec.

Eurokontakt Lidia Wróblewska z Zamościa tylko Szwajcaria i tylko do rolnictwa, żadne opiekunki. Inna waluta niż franki albo inne państwo nie dotyczy Zamościa.

Chełm nie ma nic wspólnego z Zamościem i Rzeszowem. Bydgoszcz z Chełmem itd.,

Jeszcze raz to są trzy różne niezależne firmy:
              1. Eurokontakt we Wrocławiu (oddziały Grudziądz, Rzeszów, Bydgoszcz)
              2. Eurokontakt Centrum w Chełmie
              3. Eurokontakt Zamość

Piszesz opinie napisz dokładnie z jakiej firmy (Miasta) wyjeżdżałeś
    • Gość: maniek Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.13, 10:21
      też się własnie zastanawiam
      • Gość: marta Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.centertel.pl 13.10.13, 17:58
        A ile mozna zarobić i czy nie za malo ?
    • Gość: ddd Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.13, 21:28
      GŁOSUJCIE NA ZAMOŚĆ turniejmiast.zumi.pl/
    • Gość: daria Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.v38.interkam.pl 12.11.13, 18:20
      Jestem chętna na wyjazd do pracy w Szwajcarii
      ;)660128603
    • Gość: grzoniu Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.13, 20:21
      UWAGA EURKONTAKT TO OSZUSCI UWAGA NA TYCH POSREDNIKOW ZOSTANIECIE NA100% OSZUKANI UWAGA!OSZUSCI ZLODZIEJE
    • Gość: Zygu123 Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: *.google.com 31.03.16, 06:04
      Nie ma sensu jechać gdzie kolejek z tą firma godzin mało warunki do bani no chyba że chcesz zarobić N
      Polskie 3000 i żyć w biedzie
    • bogu1960 Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii 06.04.16, 17:48
      W Polsce tyle nie zarobisz co z euro kontaktem za granicą.
      Wystarczy cv i jedziesz.
      Ci co narzekają nie zmieniają swojego życia.
      • Gość: Mag Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii IP: 145.133.24.* 15.06.16, 22:06
        Odradzam jechać przez ta firme oni wogóle nie mają pojęcia do jakiej pracy cie wysyłają tylko aby kase wziąć za tą prace. A ta blondynka nadaje się tylko do robienia loda a nie do szukania pracy.
    • on0910 Re: Eurokontakt - praca w Szwajcarii 23.02.18, 11:42
      Witam czy ktoś w ostatnim czasie był w pracy przez tą firmę ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka