Dodaj do ulubionych

Efect bus porażka

16.03.14, 13:48
Usługi tej firmy można określić jednym słowem "ŻENUJĄCE". Umawianie się z nimi na transport to tylko strata czasu, bo do realizacji usługi nie dochodzi. Oczywiście, żeby się o tym dowiedzieć trzeba do nich zadzwonić (milion razy zanim ktoś łaskawie odbierze), bo sami nie raczą poinformować klienta. Piątek: dzwonię, żeby zapytać o godzinę odjazdu. "Proszę być na 7 w sobotę, kierowca zadzwoni". Sobota 7, kierowca nie dzwoni, dzwonię raz, drugi, piąty, dziesiąty. "Zapomniałem, jedziemy po południu, kierowca zadzwoni". 17 cisza, Dzwonię. "Kierowca nie dzwonił, już do niego dzwonię, zaraz do Pani zadzwoni". 10 minut później dzwoni właściciel zupełnie innej firmy przewozowej, że 10 minut wcześniej Pan z Efect bus dzwonił zamówić przewóz. Dzwonię do Efect Busa "dzwonił do Pani mój kierowca?"
Obserwuj wątek
    • Gość: Dosia Re: Efect bus porażka IP: *.centertel.pl 25.04.14, 15:37
      Również nie polecam tej firmy. Dzieki miłemu panu spedzilam pol nocy w obcym miescie bo musialam dojechac czekam od 14 do godziny 12 w nocy a pan kierowca za kazdym razem jak dzwonilam mowil ze bedzie za godzine i ciagle mial do mnie 100, 150km. totalna porażka !!!
      • Gość: ABFLEX Re: Efect bus porażka IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.14, 15:33
        Nie polecam tej firmy!!! Umawiaja sie i nie przyjezdzaja! Kłamią, że kierowca jest w drodze a potem nie odbierają telefonu! Jeżdżą bez licencji i oszukują ludzi!!! TOTALNA PORAŻKA!!!
        • efectbus Re: Efect bus porażka 28.03.15, 08:02
          Posiadamy wszystkie niezbędne pozwolenia na wykonywanie międzynarodowego przewozu osób.
          Nasze telefony są czynne w godzinach od 8.00 - 22.00.
          • izabela066 Re: Efect bus porażka 19.08.16, 00:16
            wątpię,dzwoniłam wielokrotnie czekając na busa,najpierw nikt nie odbierał,a potem moje połączenia były odrzucane,a była 19.30!!!!
      • Gość: ani3023 Rk trans busy do holanndii IP: *.direct-adsl.nl 12.12.14, 10:04
        PORAŻKA NADAŁAM PACZKE W PON Z HOL DO WAWY A DOSTARCZYLI JA W PIATEK TLUMACZAC POPSUTYMI BUSAMI. NIKT NIE DZWONIL Z TEJ FIRMY ANI RAZY MIELI JA DOWIESC POD DOM ADOSTARCZYLI NA DW ZACHODNI PORAZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: wx Re: RK TRANS busy do holanndii IP: 93.159.185.* 10.07.15, 14:32
          ODRADZAM ZDECYDOWANIE RK TRANS! Poza całkowitą ignorancją na pytania pasażerów - czy to e-mailowo (brak odzewu) czy telefonicznie (osoba, która odebrała była nieżyczliwa, niechętna do udzielenia jakichkolwiek informacji) firma przed samym wyjazdem odmawia miejsca. Po rezerwacji tydzień przed datą odjazdu pracownik firmy polecił aby potwierdzić rezerwację dwa dni przed. Poinformowano mnie wtedy, że nie ma miejsc, mimo dokonanej rezerwacji. Kompletna nierzetelność.
        • Gość: Klaudia Re: Rk trans busy do holanndii IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 30.08.15, 11:58
          NIE polecam! Nie dali znać że nie przyjadą, sami musieliśmy do nich dzwonić. Ponoć była to awaria busa, ale nie raczyli zadzwonić! BEZNADZIEJA! Lekceważenie ludzi.
      • Gość: Asia Re: Efect bus porażka IP: *.class102.petrotel.pl 14.01.15, 14:17
        Nie polecam mojego męża tesz wyrolowali zarezerwował miejsce a w dzien wyjazdu nie odbierali tel a kiedy się już dodzwonił baba poinformowała go że zapomniała mu zarezerwować bilet i nie ma dla niego miejsca.Zalatwiła mu u innego przewoźnika ale gdzie musiał dojechać 200 kilometrów.Poza tym bus miał być w Niemczech na rano a dotarł pod wieczór.
        • efectbus Re: Efect bus porażka 28.03.15, 07:58
          W odpowiedzi na Pani komentarz przesyłam jeden z punktów regulaminu:
          "Prosimy pamiętać o telefonicznym potwierdzeniu wcześniejszej rezerwacji z Państwa strony w przeddzień wyjazdu. Brak potwierdzenia rezerwacji może skutkować utratą miejsca u przewoźnika."

Nie skontaktowaliście się z nami w przed dzień wyjazdu w celu potwierdzenia swojego przejazdu, telefon Pani męża nie odpowiadał, zgodnie z naszym regulaminem miejsce zostało anulowane.
          W dzień wyjazdu pomogliśmy Państwu znaleźć zastępczy transport. Co do dojazdu 200 km zostaliście Państwo poinformowani przy rezerwacji, że nie obsługujemy Płocka i wyjazd będzie możliwy z Warszawy.
      • efectbus Re: Efect bus porażka 28.03.15, 08:11
        Pani Dosiu.
        Przy rezerwacji przesyłki poinformowaliśmy Panią że, będziemy 24.00 w nocy a nie o godzinie 12, została Pani również poinformowana o tym że kierowca 2 godziny przed dojazdem będzie się z Panią kontaktował. Więc nie było potrzeby aby Pani 12 godzin czekała na kierowcę.
        • czuk1 Re: Efect bus porażka 28.03.15, 08:49
          Jesli efectbus na forum włącza sie i wiarygodnie wyjasnia zaistniale sytuacje .... to tylko dobrze o tej firmie świadczy. Tytul wątku jest chyba nieuprawniony.
          • koziorozka Re: Efect bus porażka 28.03.15, 13:25
            Firma pamięta, co się wydarzyło rok temu?
            Dziwnie to wygląda...
            • czuk1 Re: Efect bus porażka 28.03.15, 15:37
              Klienci z którymi były problemy, moga być zapamiętani.
              Choć nie wykluczam, ze to performence-hepenning w wykonaniu pionu PR.
    • Gość: Krszytof Re: Efect bus porażka IP: *.tom-net.pl 17.05.14, 10:38
      Jeżdżę z nimi i tylko z nimi od 7 mies, wcześniej jeździłem z kilkoma innymi firmami i nie ma porównania. W busach Efect Bus jest czysto, kulturalnie i wygodnie a przede wszystkim nie ma pijaństwa!!! Stąd pewnie negatywne komentarze od pasażerów którym kierowcy nie pozwalają spożywać nawet kropli alkoholu. Kontakt z biurem w porządku, dostaje potwierdzenie rezerwacji i jadę. Nie mam im nic do zarzucenia. Jeśli ktoś ceni komfort, czas i kulturę osobista kierowców, na pewno nie zmieni tej firmy na inna. Polecam!
      • Gość: Antek Re: Efect bus porażka IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.14, 07:09
        Jak pojeździsz kilka (naście) lat to będziesz wiedział co oznacza dobra firma przewozowa. Efect bus się do nich nie zalicza.
        • Gość: naphta Jakaś podpowiedź? IP: *.chelm.hypnet.pl 18.05.14, 10:05
          Gość portalu: Antek napisał(a):

> Jak pojeździsz kilka (naście) lat to będziesz wiedział co oznacza dobra firma p
          > rzewozowa. Efect bus się do nich nie zalicza.
          Czy kolega w takim razie zdradzi nam która to firma zasługuje na takie miano?
          Działalność firm busowych które obserwuje przypomina raczej harcerstwo.
          Pozdrawiam
          --
          www.youtube.com/watch?v=FZCCvX0bhRo
      • Gość: Dominik Re: Efect bus porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.15, 18:13
        Firma obiecuję podstawić transport miedzy 10, a 11. W efekcie o godzinie 12 żaden bus nie podjechał. Dzwoniąc do firmy, otrzymałem informację, że żaden bus nie podjedzie. Pozdrowienia i gorąco nie polecam!
      • Gość: Lukasz Be Re: Efect bus porażka IP: *.19-2.cable.virginm.net 30.07.17, 09:10
        Że co? A co Ci, pajacu przeszkadza że się inny pasażer chce napić? Nie chcesz to nie pij, masz do tego prawo. Ale na litość innym nie mów jak mają życ. Nie jest to zakazane..
    • sibeliuss Re: Efect bus porażka 28.05.14, 09:21
      U Was nadal jak w Indiach korzysta się z busów?
    • Gość: JASIO PODRÓŻNICZEK Re: Efect bus porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 15:24
      UWAGA : TOTALNA PORAŻKA.JEŻELI CHCESZ SKORZYSTAĆ Z USŁUG TEJ FIRMY ZASTANÓW SIĘ DZIESIĘĆ RAZY I WYBIERZ INNĄ. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!
      A jeżeli już musisz to kup sobie łyżwy.bo i tak zostaniesz na lodzie.
      • efectbus Re: Efect bus porażka 28.03.15, 07:53
        W odpowiedzi na Pana komentarz przesyłam jeden z punktów regulaminu:
        "Prosimy pamiętać o telefonicznym potwierdzeniu wcześniejszej rezerwacji z Państwa strony w przeddzień wyjazdu. Brak potwierdzenia rezerwacji może skutkować utratą miejsca u przewoźnika."
        W przed dzień wyjazdu próbowaliśmy kilkukrotnie się skontaktować aby ustalić miejsce wyjazdu oraz podać godzinę wyjazdu, telefon był cały czas wyłączony więc rezerwacja została anulowana zgodnie z regulaminem naszych przewozów.
        Efect Bus
      • Gość: wojtekNLdenHelder Re: Efect bus porażka IP: *.cm-7-4d.dynamic.ziggo.nl 01.07.15, 19:26
        Firma,jakby to prosto ująć "KRZAK". Zamówilem wczoraj busa dla dziecka. Rozmawiałem z samym właścicielem,więc chyba jest "WIARYGODNY" (tak mi sie wydawało). Mieli dziś oddzwonić i podać konkrety.
        Czekałem cały dzień i moja żona też aż w końcu sam zadzwoniłem i uslyszałem od miłej Pani że dzwonili ale sie nie dodzwonili , a mieli 2 numery. Dodam jeszcze że jak ja dzwoniłem to nie odbierali ale za parę minutek oddzwonili. To świadczy o tym że moj telefon był dostępny. Pani powiedziała że "sory , można na jutro" . Gorąco nie polecam, brak kompetencji stoi na pierwszym miejscu i traktowanie klienta jak nie powiem kogo. Jestem totalnie poirytowany ta firma!!!! Nie polecam bo juz dawno z czyms takim sie nie spotkałem a jeździłem busami 8lat!!! FIrma EFECTBUS = NIE POLECAM !! A na marginesie to EFECT , z jezyka ang. piszę się przez dwa FF "EFFECT". Pozdrawiam szefa i pracowników i życzę szerokości. Wojtek z holandii
        • Gość: mojo71 Re: Efect bus porażka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.15, 15:56
          Potwierdzam , firma bardzo niepewna, bus miał być o 15 , przyjechał o 17 i to z innej firmy, cena z Wrocławia do Niemiec 300 pln (każda inna firma 60/65 euro za taka trasę),oraz totalny chaos podczas przesiadki.Jeden i to nie do końca wypoczęty kierowca a na stronie chwalą się ,że dwóch profesjonalnych kierowców ( ok 1 w nocy musiał się zdrzemnąć gdzieś w środku Niemiec, a na pytanie czy można wyjść z busa odpowiada ,że jak się obudzi, porażka). Pisze sms do firmy ok 1 w nocy co o tym myślę, po czym kierowca pyta się co mi się nie podoba po odebraniu telefonu od szefa (chyba) jak już usłyszał co mnie boli to powiedział ,że następnym razem mogę lecieć samolotem (pełna kultura i profesjonalizm hehe), ogólnie podróż z Wrocławia pod Dortmund ze spóźnieniem ok 14 godzin, a za kółkiem nieprzyjemny i średni kierowca. W moim przypadku to tylko 14 godz ,a moi współpasażerowie jechali od 12 w południe ,a w Holandii mieli być ok 6 rano (nie zazdroszczę) a ludzie do pracy jadą w 99 % przypadków, gorąco nie polecam.
        • Gość: Gość Re: Efect bus porażka IP: 95.223.244.* 01.08.23, 10:59
          Potwierdzam opinię. Efekt bus absolutna porażka
          Kierowcy palą w czasie jazdy, nie reagują na prośby oniepalenie. Ponadto robią to za przyzwoleniem przełożonych . Caly bus śmierdzi papierosami. Niepalący są wręcz szykanowani !
    • efectbus Re: Efect bus porażka 28.03.15, 08:08
      Droga Pani Klementyno, nie sposób zrozumieć Pani komentarza. Dzwoniła Pani do nas kilkukrotnie zapytać o cenę przesyłki, o godzinę wyjazdu, o czas dostarczenia przesyłki. Lecz nie potwierdziła Pani chęci nadania przesyłki przez naszą firmę. Wystarczyło wysłać sms z adresem odbioru oraz dostarczenia przesyłki i nie było by żadnego problemu.
    • Gość: as Re: Efect bus porażka IP: *.play-internet.pl 25.04.15, 21:17
      Polecam blablacar
    • andrzejkielecki Re: Efect bus porażka 29.07.16, 16:05
      Jeżdzę od kilku lat z Prestige Bus i mogę polecić busy z Zamościa do Belgii. Nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu, wszystkie przejazdy były punktualne i komfortowe.
    • izabela066 Re: Efect bus porażka 18.08.16, 23:11
      dokładnie,Efect bus to jedna,wielka porażka,nie polecam korzystać z usług tej firmy,pomimo takich negatywnych opinii nadal nic sobie z ludzi nie robią.Nie przyjeżdzają pomimo potwierdzenia rezerwacji,nikt o tym nie informuje.Trzeba samemu dzwonić,za 10-tym razem może odbiorą.kierowca miał dzwonić,o 17.00 sama zadzwoniłam,bo nikt się do mnie nie raczył odezwać,na początku ściemniali,że kierowca naprawia busa i będzie później,potem nikt już nawet nie odebrał telefonu,ja rozumiem ,że mogą się zdarzyć różne rzeczy,ale wystarczyłaby rzetelna informacja i zaproponowanie np.innego terminu,ale po co,lepiej nie odbierać telefonu,nigdy więcej tej firmy!!!
    • jac123411 Re: Efect bus porażka 18.11.16, 09:48
      Zarejestrowałem miejsce do Holandii z mojego rodzinnego miasta i wszystko było Ok. 2 godziny przed wyjazdem odbieram telefon od kierowcy, który mówi mi bym podjechał do miasta oddalonego o 50 km ponieważ jemu nie opłaca się po mnie jechać. Gdy odmówiłem i znalazłem innego przewoźnika otrzymałem telefon od pani z tej firmy, która nazwała mnie osobą niepoważną. Niestety niepoważna to jest ich firma, która w czasach gdzie przewoźnik zabiera pasażerów spod ich domów ona nakazuje jechać 50km. Śmiech na sali proszę państwa
    • roksianesti Re: Efect bus porażka 11.03.17, 20:42
      Również nie polecam tej firmy kierowca tej firmy to porażka, zajechałam do Niemiec z innym przewoźnikiem bo mają podpisaną umowę, z tymi co jechałam w tamtą stronę cudowni kierowcy miła firma TOMASZ, co do firmy efect bus w drodze powrotnej do domu miałam duże problemy z EFECT BUS ta firma powinno być wycofana, i zgłoszone do urzędu skarbowego. kierowca nie dość że ciągle zmieniał godzinę przyjazdu to jeszcze zamiast numeru hotelu wpisał kod pocztowy i miał do mnie pretensje dla czego mu nie wchodzi adres w nawigację wchodzi tylko 2 liczby początkowe a od kiedy kod pocztowy wejdzie do numeru zamieszkania? jak wsiadłam wystawił mi rachunek na 320 zł i zażądał ode mnie 80 euro ja powiedziałam że nie mam a on to proszę przeliczyć ile stoi euro i zapłacić bo on nie będzie do tego interesu dokładał zapłaciłam 345zł a rachunek mam na 320zł rozmawiałam z kierownikiem firmy, dostałam informację że na pewno jego kierowca tak nie zrobił, porozmawia z kierowcą i do mnie oddzwoni i po dziś dzień czekam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka