Dodaj do ulubionych

XIII Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na Jasna Gor

06.07.05, 10:09
Program Pielgrzymki na Jasna Gore:
Sobota 9 lipca
Godz.18.00 Msza Swieta, koncelebruja ksieza biskupi oraz przybyli kaplani,
homilie wyglosi ks. bp St.Stefanek
Godz.20.20 Rozaniec
Godz.21.00 Apel jasnogorski
Godz.24.00 Msza Swieta za Ojczyzne celebrowana w Cudownej Kaplicy Matki Bozej
Jsnogorskiej

Niedziela 10 lipca

Godz. 8.15 Godzinki ku czci Niepokalanego Poczecia

Godz. 11.00 Uroczysta Msza swieta Koncelebrowana jak wyzej.

Godz. 15.00 Koronka
Zakonczenie Pielgrzymki

Transmisja w radiu Maryja i TV Trwam
oraz relacje na stronie internetowej.
Obserwuj wątek
    • januszx Wyjazd z Zamościa? 06.07.05, 11:20
      dzięki za informacje , jest jeszcze trochę czasu ,więc może ktoś skorzysta ,
      jak podała wczoraj GW podczas pielgrzymki ma obowiązywać całkowity
      zakaz "reklamy partii politycznych " myslę ,że to dobre rozwiązanie skoro ma to
      być spotkanie modlitewne, przy okazji może ktoś wstawi tu ogłosznie Kto i skąd
      w Zamościu organizuje wyjazd?.

Pozdrawiam już w zdecydowanie letnim nastroju
      j
      • miet.b Dopiszę jeszcze 06.07.05, 12:09
        Z strony Radia Maryja
        Czekamy na zgłoszenia od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00-16.00 pod
        numerem telefonu (56) 610 81 04.
        W niedzielę przed Mszą Świętą będzie można zaopatrzyć się w antenę satelitarną
        do odbioru telewizji TRWAM. Cały komplet kosztuje 440 złotych, a same
        odbiorniki satelitarne - 358 złotych. Będą także piękne nowe kalendarze Radia
        Maryja na 2006 rok...
        Prosimy tych, którzy przybędą na Jasną Górę 9 i 10 lipca, by ofiary na Radio
        Maryja włożyli do koperty, podpisali i złożyli do przygotowanych w oznaczonych
        namiotach skrzynek.
        Co do wyjazdu z Zamościa niestety nie dowiedziałem się, ale można jechać na
        własną rękę
        • januszx Re: Dopiszę jeszcze 06.07.05, 12:27
          Dzięki Mietku z info , myślę ,że powinniśmy być otwarci na rózne inicjatywy
          środowiska a ludziom , którzy potrzebują modlitwy, wyciszenia taki wyjazd
          bardzo się przyda , szkoda tylko ,że nie ma ogłoszenia o wyjazdach z Zamościa
          zatem czekam Mietku aż dopiszesz i pozdrawim Cię serdecznie:-)
          j
    • wiloa XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 22.06.06, 13:36
      a wiecie tak tu duzo tematow religijnych a teraz bede w Polsce to wybiore sie
      na pielgrzymke na Jasna Gore 8 i 9 lipca ,poslucham , poogladam jak to wyglada
      a potem opisze:))Wlasnie za dwa tygodnie bedzie koleena pielgrzymka a slyszalam
      za atmosfera jest wzruszajaca :)) pozdrowienia wiola
      • andzia311 Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 27.06.06, 11:02
        Viola tutaj masz lepsza opcje nie misisz sama:-)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3444059.html

• wiloa Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 02.07.06, 08:35
          dziekuje Andziu juz wiem wyjazd jest spod Kosciola Mikolaja 8 lipca i tam sie
          mozna zapisac na pielgrzymke a teraz juz uciekac musze:))
          • wiloa Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 06.07.06, 10:44
            zastanawialam sie dluzszy czas czy mi sie uda ten wyjazd zalatwic i czas znajde
            ale wyszlo . Wyjezdzamy w sobote z placu na pzu i czeka mnie dwa dni wrazen,
            ciekawych dajacych troche odetchnac od trudow zycia.
            W Czestochowie nie bylam juz 10 lat i chtenie zobacze znowu to polskie serce .
            Moze ktos jeszcze wybiera sie na pielgrzymke? pozdrowienia wiola
            • januszx Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 09.07.06, 09:41
              Wiolu , Mam nadzieję ,że przeżyjesz dobrze tą pielgrzymkę
              poznasz bliżej wartości, ważne chrześcijańskie zasady, które pomagaja w życiu ,
              choc niektórzy się boja ,że one przeszkadzają .
              Zasady ewangeliczne, Boże przykazania niczego nie zabierają one wszystko dają!

a ,że wsród ludzi jest strach ,że im Kosciół i Jezus zabierze wolność ..., cóż
              mają takie obawy ale obawy jakże często się nie uzasadnione...
              Napisz koniecznie jak było czy duzo przyjechało ludzi o czym mówili biskupi...
              Pozdrawiam
              J
              • wiloa Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 14.07.06, 19:09
                Dla mnie wartosci sa wazne i zawsze byly:)
                a pojechalam powiem wam bylo swietnie ile ja sie naspiewalam pieknych piesni ,
                Na samym placu na jasnej Gorze mnostwo ludzi i wszyscy bardzo przezywali to
                spotkanie a juz szczegolnie podziwialam strasze osoby , ktore sie wcale nie
                przejmowaly upalem, tylko sie modlily.
                na szczęscie nawet mielismy pokoje u zakonnic 5 albo 7 osobowe, ktore
                niedaleko byly od placu przed sanktuarium . Potem jak wracalismy juz do
                zamoscia to ksiadz powiada zeby juz nie spiewac piesni religijnych ciagle a
                pospiewac troche innych i zaspiewalismy np sokoly,
                W sumie mowie wam to wzruszajace przezycie i jestem bardzo zadowolona
                ale tu znowu przede mna wyjazd:)pozdrowienia wiola
                • koziorozka Re: XIV Pielgrzymka R. Radia Maryja na Jasną Górę 14.07.06, 20:56
                  Wiloa, a na tym zdjęciu
                  www.zamosc.wonder.pl/album_Roznosci_czestochowa.jpg to choć czubek głowy
                  Twojej widać? Dużo ludzi było z Zamoscia?
                  • wiloa Pielgrzymka piesza w sierpniu 27.07.06, 21:11
                    widac widac koziorozko:)
                    a powiem Wam ze moja kolezanka za kilka dni wybiera sie na pielgrzymke piesza z
                    zamoscia na Jasna Gore i to pewnie bedzie dopiero wrazen miala , hehe
                    te noclogi u gospodarzy po drodze i te wesole rozmowy , piesni piekne , tez bym
                    chetnie poszla ale trasa bylaby to zbyt daleka;) pozdrowienia wiola
                    • januszx Re: Pielgrzymka piesza w sierpniu 05.08.06, 17:55
                      Piellgrzymka piesza z Zamościa do Częstochowy wyszła już przedwczoraj ,
                      planowany czas dojścia to 14 sierpień oczywiście br.
                      Według informacji jakie posiadam liczy ok 150 osób , gdybyś miała więcej
                      informqacji Wiolu , podziel się z Zamościanami:-)
                      • wiloa Re: Pielgrzymka piesza w sierpniu 10.08.06, 18:24
                        Nie prawda ze 150 osob bo ja mam informacje z samej pielgrzymki ze jest jakies
                        800 osob! a kolezanka mowi ze to wielka przygoda taka wyprawa przedwczoraj byli
                        w Staszowie i teraz to juz polmetek .to ciekawy sposob na wakacje ta
                        pielgrzymka bo wedrowcy spią u ludzi w domach przy trasie tej pielgrzymki czy
                        tez w szkolach a jak ktos nie ma juz sily isc, nogi odmawiaja posluszenstwa to
                        moze przejechac kawalek autokarem ale wszyscy prawie chca przejsc do konca do
                        czestochowy pieszo, w koncu po to poszlo sie na ta pielgrzymke :) Ktos moze
                        jeszcze ze znajomych jest w trasie?
    • wiloa Re: Pielgrzymka Młodzieży na Jasną Górę 16.IX.20 18.09.06, 15:51
      Ja to sobie przypominam jak pojechalam na poczatku lata do Czestochowy i mowie
      wam atmosfera byla swietna To sie przydaje takie oderwanie od problemow
      zyciowych i taka pielgrzynka to pomaga . A nie pisalam chyba jeszcze ze w tej
      mojej grupie w lipcu kilka osob bardzo ladnie spiewalo to nawet sobie
      posluchac bylo milo:) byl tez czas na modlitwe
      A teraz to mlodziez jezdzila ? duzo z Zamoscia pojechalo ludzi? i co juz
      wrocili z pielgrzymki?
    • siemensik1 Re: XIII Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na Jasn 20.09.06, 16:33
      najswietsza panienka to odwraca glowe jak widzi co sie dzieje w polsce z tym
      radiem maryja.
    • info.pielgrzym XV rocznica Radia i pielgrzymka z Zamość Toruń 27.11.06, 13:36
      Czasami czytam to forum i widzę ,że tutaj podawane są także ważne informacje z
      życia Kościoła . W związku z tym chciałbym uprzejmie poinformować ,że w dniach
      7 i 8 grudnia odbędzie się pielgrzymka słuchaczy do Torunia z okazji 15 rocznicy
      istnienia Radia. Więcej informacji można uzyskać w biurze Radia Maryja przy
      Kościele Świętego Mikołaja u Redemptorystów wejście przez furtę od strony placu
      Wolności . Wyjazd planowany jest siódmego grudnia rano . Podczas spotkania w
      godzinie miłosierdzia o 15 odbędzie się nabożeństwo celebrowane przez Biskupa
      Polowego Wojska Polskiego gen. brygady :)) - poważnie Tadeusza Płoskiego a
      dnia następnego homilie wygłosi biskup toruński Andrzej Suski . Zapraszamy uprzejmie
      • skuter44 Re: XV rocznica Radia i pielgrzymka z Zamość Tor 27.11.06, 14:46
        Czy to jest ten osioł w owczej skórze?
        • koziorozka pielgrzymka z Zamościa 27.11.06, 16:05
          skuter, nie przeginaj.
          Człowiek podał konkretną informację o imprezie, nawet odzielnego wątku dla niej
          nie założył. Oby wiecej takich i z innych dziedzin tu sie pojawiało
          • skuter44 Re: pielgrzymka z Zamościa 28.11.06, 23:09
            Przegiąłem nieziemsko. Faktycznie. Przepraszam. To nowy pielgrzym, jeden w
            wielu, na januszowym forumie.
            Prześwietliłem go:
            V rocznica Radia i pielgrzymka z Zamość Toruń
            Czasami czytam to forum i widzę ,że tutaj podawane są także ważne informacje z
            życia Kościoła . W związku z tym chciałbym uprzejmie poinformować ,że w dniach 7
            i 8 grudnia odbędzie się pielgrzymka słuchaczy do Torunia z okazji 15 rocznicy
            istnien...
            Zamość więcej z tego forum autor: info.pielgrzym 2006-11-27 13:36:18
            Re: PIS PRECZ!!
            Jak możecie tak pisać ? wyzywać od szm...itd a nie będę powtarzał chyba lepiej
            napisać coś pozytywnego np o tym co robi opozycja?
            Zamość więcej z tego forum autor: info.pielgrzym 2006-11-27 13:41:01
    • januszx Grupa pielgrzymów z Zamościa już w Toruniu! 07.12.06, 16:49

A zatem chciałem Was poinformować Moi Drodzy ,że z naszego miasta udała się
      bardzo liczna grupa wiernych do Torunia na obchody 15 lecia Radia Maryja , mam
      nadzieje ,że wybrał sie także ktoś z osób czytających to forum? ( choć wiedząc
      jak wielki to wstyd przyznać się ,że słucha się Radia Maryja – pewnie nikt nie
      napisze na ten temat)
      dziś Premier ( chociaż On się nie wstydzi zatem brawo!) powiedział ,że gdyby nie
      Radio Maryja nie byłoby w Polsce zmian i myślę ,że miał rację ...oczywiście
      musimy poczekać jeszcze kilka lal na większe zmiany , i miejmy nadzieję ,że
      zostanie wyjaśniona sprawa posłów Samoobrony a winni zostaną ukarani!

"Takie będą Rzeczypospolite,
      jakie ich młodzieży chowanie"
      Jan Zamoyski, fragment aktu fundacyjnego
      Akademii Zamojskiej
      • koziorozka Zamościacy w Toruniu 07.12.06, 17:04
        jakby ktos jakies zdjecia zamosciaków miał, to chetnie na www.zamosc.wonder.pl
        zamieszczę
      • Gość: abecadlo Re: Grupa pielgrzymów z Zamościa już w Toruniu! IP: *.gprs.plus.pl 27.07.08, 01:07
        mam nadzieje ,że wybrał sie także ktoś z osób czytających to forum?
        ( choć wiedząc jak wielki to wstyd przyznać się ,że słucha się
        Radia Maryja – pewnie nikt nie napisze na ten
        temat) .............................

a jak myslisz dlaczego wstyd?
        ja dzis posluchalam - demagogia, pranie mozgów i nic wiecej...aha
        jeszcze non stop podawanie numeru konta...my tu gadu gadu a kasa
        leci.........................az WSTYD!!!!!
        • czuk1 Re: Grupa pielgrzymów z Zamościa już w Toruniu! 27.07.08, 21:37

Oglądałem. Frekwencja bardzo wysoka w porównaniu do pielgrzymek grup
          zawodowych. Tylko dożynki i pielgrzymka na 15 sierpnia dorównuje tej - słuchaczy
          RM. Dużo wysiłku organizacyjnego tu włożono.
          Z katolicyzmem i chrześcijaństwem niewiele miało politykowanie i politykierstwo
          o. T.Rydzyka, także różnicowanie społeczeństwa, atak na władze państwowe obecne,
          hołubienie opozycji.
          Ten fragment polityczny święta RM i TV TRWAM bardzo rozpraszał mój zamiar i chęć
          skupienia się na liturgii i modlitwie.
    • wiloa Kolejna Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na Jasn 07.06.07, 17:07
      Kolejna pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na Jasną Gore ja nie znam
      szczegolowego programu ale wiem ze wyjazd jest w sobote to chyba wypada 7 go
      lipca a powrot w niedziele 8 i piekne dwa dni w Czestochowie , wiem ze w
      kosciele swietego Krzyza i Krolowej Polski zbieraja sie ludzie na wyjazd koszt
      nie jest duzy a wrazenia na caly rok wystarcza jeszcze jest czas zeby sie
      zdecydowac
      ma kto program pielgrzymki?
      • gozdzikowa5 Re: Kolejna Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na J 08.06.07, 14:02
        no co ty Wiolu,bylismy pewni że ty go posiadasz własnie
        • wiloa Program XV Pielgrz. Rodziny Radia Maryja i miejsca 30.06.07, 21:29
          mam , mam ten program :)

7 lipca

18:00 - Eucharystia, której przewodniczyć będzie i homilię wygłosi Ks. Bp.
          Stanisław Stefanek - Ordynariusz Diecezji Łomżyńskiej

21:00 - Apel Jasnogórski, któremu przewodniczyć będzie o. Zdzisław Klafka -
          Prowincjał Warszawskiej Prowincji Redemptorystów

8 lipca

8:15 - Godzinki ku czci Niepokalanego Poczęcia N.M.P.

9:30 - Oratorium o Miłosierdziu Bożym w wykonaniu Zespołu "Lumen" oraz artystów
          sceny polskiej pod dyrekcją p. Zbigniewa Małkowicza

11:00 - Eucharystia, której przewodniczyć będzie i homilię wygłosi ks. bp
          Andrzej Dzięga - Ordynariusz Diecezji Sandomierskiej. Koncelebrować będą
          przybyli księża biskupi i kapłani"

Wybiera sie duzo ludzi z Zamoscia , to pieknie duzo potrzeba modlitwy i za
          Kosciol i za Ojczyzne i za nasze zycie wiem ze sa jeszcze miejsca u swietego
          krzyza takze mozna sie jeszcze zapisac ja tym razem nie pojade :(
          ale polecam tak pieknie przezyc te chwile z Maryja , nabrac sil
          Wiem ze jada tez z Hrubieszowa i jeszcze z paru okolicznych miejscowosci
          potrzeba popytac
    • wiloa Re: XIII Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja na Jasn 08.07.07, 16:16
      piekna uroczystosc , przjechalo tysiace ludzi i ciocia pojechala na pewno mi
      opowie jak pieknie bylo
    • koziorozka pielgrzymka z Zamościa 17.07.07, 14:02
      Pielgrzymka z Zamościa na Jasną Górę wyruszy spod katedry 2 sierpnia o godz. 9
      po mszy sprawowanej o godz.8
      Więcej na www.pielgrzymka.zamojska.info
      • wiloa Re: pielgrzymka z Zamościa 03.08.07, 15:32

Tak pielgrzymka juz wyszla wczoraj!!! to chyba ktos napisze jak tam bylo? jak
        a tu oswiadczenie co go Tivi nie podaje ani gazaty ..o co innego gdyby tak sie
        udalo im wyslac Ojca Rydzyka nie wiadomo gdzie o wtedy to by wypisywali na
        wszystkich stronach
        a tu Oświadczenie
        Przełożonego Prowincji Warszawskiej Redemptorystów

W porozumieniu z Ojcem Józefem Tobinem, Generałem Zgromadzenia Redemptorystów,
        pragnę wyrazić naszą wspólną opinię i stanowisko wobec rzekomych wypowiedzi O.
        Tadeusza Rydzyka, które opublikował tygodnik "Wprost", a które w dalszym etapie
        przyjęły formę zniekształconą przez inne media.
        Z dotychczas przeprowadzonych przez specjalnie powołany Zespół analiz wynika, że
        czas i miejsce opublikowania domniemanych wypowiedzi O. Tadeusza Rydzyka daje
        naszym zdaniem poważne podstawy do postawienia tezy, że wszystko ma znamiona
        poważnej prowokacji i manipulacji medialnej. Nie bez znaczenia jest fakt, że
        tygodnik ten niejednokrotnie już w pogardliwy i napastliwy sposób obrażał
        uczucia religijne Polaków.
        Dużym niepokojem napawa nas poziom etyki dziennikarskiej w wolnej Polsce, gdzie
        w sposób niezgodny z kryteriami prawdy używa się wszelkich możliwych metod i
        technik w celu zdyskredytowania niektórych osób. Mając wystarczająco bolesne
        doświadczenie z przeszłości w naszej Ojczyźnie, nie można zaakceptować
        donosicielstwa jako metody zwalczania kogokolwiek. Wobec treści "taśm", która
        nosi znamiona kompilacji, Ojciec Tadeusz Rydzyk nie utożsamia się z
        przypisywanym mu antysemityzmem, i jako współbracia, którzy go znają, wiemy, że
        jest mu obca taka postawa. Ojciec też nigdy nie miał zamiaru obrażać
        kogokolwiek, a tym bardziej Pary Prezydenckiej.
        Martwi nas fakt, że tendencyjnie przedstawiane przez niektóre media informacje
        przy jednoczesnej wątpliwości dotyczącej autentyczności "taśm" stały się źródłem
        skrajnych komentarzy wielu osobistości, w których bez wysłuchania drugiej strony
        i woli obiektywnego szukania prawdy wydawano skazujące wyroki na Ojca Dyrektora.
        Fakt domniemanego nagrania "taśm" w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i
        Medialnej w Toruniu należałoby przypisać do działań całkowicie niezgodnych z
        "Prawem o szkolnictwie wyższym", lekceważących odwieczny obyczaj niewkraczania
        na uczelnię z jakimikolwiek podsłuchami.
        • wiloa Jeszcze o pielgrzymce z Zamoscia do Czestochowy 03.08.07, 15:48
          a opowiadala mi ciocia ktora w tym roku jechala z pielgrzymka z Zamoscia jak tam
          w Czestochowie byla cudowna atmosfera i modlitwa i skupienie , jakze piekne
          przezycia dla ludzi co tyle km pokonali zeby zajechac do Matki Bozej i prosic ja
          o laski dla naszego kraju. Ludziom trudno az bylo zostawic to cudowne miejsce
          modlitwy i wracac do domu, w koncu pojechali i tylko czekali na atak( to nie
          pierwszy raz tak podczas pielgrzymki to z reguly tak wybucha) i co dziennikarze
          zaatakowali , oczywiscie to byl dla nich swietny czas
          prawie pol milona ludzi sie modlilo pieknie to po co o tym pisac? i pokazywac
          lepiej inny temat sobie znalezc . a my placimy za Tv i ta zamiast nam pokazac
          jak bylo pieknie na Jasnej Gorze dac relacje ach ,
          na szczescie Ojciec z Warszawy razem z Ojcem z Rzymu pozamykali im usta chociaz
          na jakis czas...?

cd Oswiadcz:
          Oburza nas również fakt, że środki masowego przekazu w Polsce poddały także
          manipulacji Ojca Generała, przypisując mu, jakoby w najbliższym czasie miała być
          podjęta przez niego "ostateczna decyzja ukarania" Ojca Tadeusza Rydzyka, aby raz
          na zawsze rozwiązać problemy związane z jego działalnością. Informacja ta,
          rozpowszechniona przez agencje informacyjne, gazety, stacje radiowe i
          telewizyjne wywołała wielki niepokój społeczny nie tylko pośród wielomilionowej
          wspólnoty słuchaczy Radia Maryja w Polsce, ale również poza jej granicami.
          W imieniu rodziny zakonnej Redemptorystów zapewniam wszystkich ludzi dobrej
          woli, że pomimo naszych ludzkich słabości dokładać będziemy wszelkich starań,
          aby nasza ewangelizacyjna działalność jak najlepiej służyła budowaniu więzi
          społecznych i wychodziła naprzeciw duchowym potrzebom rodaków. Pragniemy bronić
          prawdy w miłości, ludzkiej godności i wolności człowieka oraz być otwartymi na
          każdego bez względu na jego pochodzenie, przekonania, stan społeczny i religię.
          Trwając w jedności z księżmi biskupami, którzy wyrazili uznanie i podziękowanie
          "za wielką pracę ewangelizacyjną prowadzoną przez Radio Maryja" w dniu 3 maja
          2006 r., pragniemy służyć wszystkim ludziom w Ojczyźnie i poza jej granicami.
          Radio Maryja, TV Trwam, Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu i
          inne dzieła są instytucjami wspólnie tworzonymi i utrzymywanymi przez rzesze
          Rodaków. Wyrażam z tego powodu wdzięczność wszystkim, którzy identyfikują się z
          nimi i służą im całkowicie bezinteresownie.
          Wraz z Zarządem Prowincji otaczamy wspólną troską rozwój tych dzieł i jesteśmy
          przekonani, że obdarzeni charyzmatami nasi współbracia i ich współpracownicy
          mają szczególne znaczenie w wypełnianiu ewangelizacyjnej misji za pośrednictwem
          środków masowego przekazu.
          O. Zdzisław Klafka CSsR
          • skuter44 Re: Jeszcze o pielgrzymce z Zamoscia do Czestocho 06.08.07, 14:11
            To wypowiedź osoby egzaltowanej i ograniczonej wiarą..... w cuda.
            • wiloa 15.09 Mlodziez z Radiem Maryja na Jasnej Gorze 06.09.07, 13:44
              a co dla Ciebia wiara nie jest wazna?
              warto tu napisac ze juz w nastepna sobote Radio Maryja organizuje kolejna
              pielgrzymke na Jasna Gore a tu pewnie pisze troche mlodych ludzi nie? o tym jak
              jechac do czestochowy skad latwo sie dowiedziec w prawie kazdym zamojskim Kosciele
              • leg-van Re: 15.09 Mlodziez z Radiem Maryja na Jasnej Gorz 06.09.07, 15:04
                Już pakuję menaszkę, karimatę i gonię na zbity pysk na spęd.

Booooshe.
                • wiloa Re: 15.09 Mlodziez z Radiem Maryja na Jasnej Gorz 06.09.07, 15:06
                  a rozaniec ?
                  • leg-van Re: 15.09 Mlodziez z Radiem Maryja na Jasnej Gorz 06.09.07, 19:53
                    Jego eminencja ojciec dyrektor powiedział, że od różańca ważniejsze jest
                    zabranie ze sobą książeczki wpłat na pewne toruńskie radio.
    • januszx X Pielgrzymka Młodych Radia Maryja z Zamościa 18.05.08, 13:25
      Przed nami wielkie czuwanie młodzieży z Maryją w przededniu
      Światowych Dni Młodzieży w Sydney

Już za cztery tygodnie spotkanie młodzieźy ,
      zZ Zamościa również organizowany jest wyjazd , nie wiem czy będzie
      to juz koniec roku szkolnego (akademickiego chyba jeszcze nie) , ale
      z pewnością stopnie juz będą wystawione , większość egzaminów
      zdana , a jeśli jeszcze nie z pewnością warto poprosić Najświętszsą
      Mateczkę o Opiekę , o Wstawiennictwo ...
      Z Zamościa wyjazd organizowany jest prze Biuro RAdia MAryja przy
      Kościele Redymtorystów zaraz przy Placu Wolności ,
      myslę ,że powinny być jeszcze miejsca , ale warto juz sprawdzić .
      Na Jasnej Górze bedzie okazja do modlitwy , pośpiewania ,
      wsłuchania się w słowa naszych duszpasterzy , dla których Bóg i
      Ojczyzna są ważne
      a poniżej program:

Sobota, 14 czerwca 2008
      pod hasłem "Bądźmy uczniami Chrystusa!"

19:00 Czas świadectw i koncert
      20:20 Modlitwa różańcowa młodych
      21:00 Apel Jasnogórski
      21:15 Msza Św. pod przewodnictwem Ks. Abpa Mieczysława Mokrzyckiego
      ze Lwowa, bliskiego współpracownika Jana Pawła II i Benedykta XVI
      ten ostatni punkt jes szczególnie zajmujący , własnie w obecności
      Arcybiskupa Mieczsława odchodził do domu Pana nasz Ojciec Święty ,
      Obecnie Arcybiskup Mokrzycki , który pochodzi z naszej diecezji co
      warto podkreślić, służy niedalkim Lwowie

Moi Drodzy już warto zainteresować się tą pielgrzymką :-)

---
      "Kto wierzy w Chrystusa, na pewno nie dozna zawodu!". Bądźcie
      świadkami nadziei, tej nadziei, która nie boi się budować domu
      swojego życia, bo dobrze wie, że może liczyć na fundament, który nie
      zawiedzie nigdy: Jezusa Chrystusa, naszego Pana.

Jan Paweł II
      • Gość: antyjasio Re: X Pielgrzymka Młodych Radia Maryja z Zamości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:47
        amen.
      • skuter44 Re: X Pielgrzymka Młodych Radia Maryja z Zamości 21.05.08, 09:50
        Alleluja i...do przodu.
        • luka-20 Spotkanie w na Jasnej Górze tel . 084 639 2261 02.06.08, 19:51
          O cześć! , obserwuje już jakiś czas to forum i tu są często tematy
          gdzie w innym miejscu o tym nie piszą, informacje ciekawe.Ja się
          wybieram na pielgrzymkę i tez polecam. Będzie jechała grupa osób na
          pielgrzymkę opowiadała mi znajoma jest zawsze świetna atmosfera,
          ten klimat skupienia . Chwila wyciszenia od tego pędu i tego gwaru,
          zabiegania a jak przybędzie jeszcze biskup ze Lwowa ,to trzeba go
          poznać , Biskup Mokrzycki znał świetnie Papieża , a wieczorem kocert
          i modlitwa przed Obrazem Matki Częstochowskiej, Słuchajcie są
          miejsca zaraz koło Kościoła Mikołaja i jest tel. 084 6392261
          • luka-20 Spotkanie RM w na Jasnej Górze 13 lipca 14.06.08, 12:58
            I słuchajcie nic z tego nie wyszło nie pojechałem ale znajomi bedą
            dziś na Jasnej Górze u Matki Bożej. Jeszcze się pocieszam ,że uda mi
            się wybrać na początku lipca , myśle ,że tez warto sie zabrać.
            A mam jeszcze pytanie czy przyjechał do Zamościa biskup Mokrzycki na
            rocznicę przyjazdu papieża do Zamościa? bo miał przyjechać . Dzisiaj
            jest na Jasnej Górze , był też na Spotkaniu Młodych w Lednicy . I
            cieszmy się bo to nasz człowiek z naszej diecezji pochodzi , urodził
            się niedaleko Tomaszowa.Ciekawe co dzisiaj powie młodym ludziom,
            chrześcijanom
            • lech.niedzielski Re: Spotkanie RM w na Jasnej Górze 13 lipca 06.07.08, 18:18
              luka-20 napisał:

> I słuchajcie nic z tego nie wyszło nie pojechałem ale znajomi bedą
              > dziś na Jasnej Górze u Matki Bożej. Jeszcze się pocieszam ,że uda
              mi
              > się wybrać na początku lipca , myśle ,że tez warto sie zabrać.
              > A mam jeszcze pytanie czy przyjechał do Zamościa biskup Mokrzycki
              na
              > rocznicę przyjazdu papieża do Zamościa? bo miał przyjechać .
              Dzisiaj
              > jest na Jasnej Górze , był też na Spotkaniu Młodych w Lednicy . I
              > cieszmy się bo to nasz człowiek z naszej diecezji pochodzi ,
              urodził
              > się niedaleko Tomaszowa.Ciekawe co dzisiaj powie młodym ludziom,
              > chrześcijanom
              To bardzo ciekawe ! Bardzo.
              • elena1976 Re: Spotkanie RM w na Jasnej Górze 13 lipca 14.07.08, 15:42
                Witajcie, dowiedziałam się , że tu pisze ,się też na takie religijne
                tematy i widzę prawda. Byłam wczoraj na Jasnej Górze i wrażenia
                niezapomniane . Co prawda z Zamościa wyjechaliśmy rano w sobotę a
                powrót to juz prawie w dziś ale jakie to są przeżycia wspaniałe!
                nastrój, setki tysięcy ludzi pięknie rozmodlonych, ja wiem że nie
                każde media to zauważyły , tak się zasatnawialiśmy co będzie w tym
                roku , czy uderzą w Radio Maryja - jakimiś nowymi "taśmami", czy
                może zechcą przemilczeć , chyba gazety czy telewizje zamierzają w
                tym roku milczeć, i myślą że uda się tak zamilczeć , cóż niech
                próbują wieść ta i tak idzie w świat , że są jeszcze ludzie w Polsce
                co to tą polskę kochają , tą ziemie swych przodków,wiarę swoich
                Ojców. Tusk i Jego ekipa zatrzymali te żródła geotermalne a to
                szansa prawie dla całej Polski , to nasze narodowe bogactwo , było
                też na ten temat w Częstochowie i wszyscy się złozymy i geotermia
                się rozwinie , pokażemy ,że można korzystać z takich tanich źródeł
                energii. W Niemczech gdzie te wody są o wiele bardziej zimne są
                teraz budowane takie elektrownie a u nas rząd który działa nie
                wiadomo w czyim interesie zablokował tą inwestycje ale geotermia
                będzie i mamy nadzieję ,że za Toruniem póżniej pójdą inni a i choćby
                nasz Zamość i okolice! , pięknie mógłby się ogrzać, oświetlić z
                takich źródeł .
                A jakie piękne uroczystości , cudna atmosfera , wielki trud ludzi ,
                chociaż dużo z pielgrzymów to już ludzie starsi , to nasze mamy czy
                dziadkowie , ale Oni widzą i pamiętają co w Życiu jest ważne i
                piękne,i Pani na Jasnej Góze zawsze obroni swój naród , a były
                pielgrzymki z większości parafii z całej Polski , z naszych stron to
                i z Łabuń i Komarowa , Krasnobrodu ,Zwierzyńća, Telatyna , Łaszowa
                itd także warto za rok jechać , warto przeżyć te piękne chwile , a
                każdego roku jest nas więcej .
                • lech.niedzielski Ale poaz tym to Wy się dobrze czujecie ? 14.07.08, 16:43
                  He ?
                  • Gość: Marecka Jestem taka podniecona !!! IP: *.chello.pl 14.07.08, 17:15
                    Było fantastycznie !!!
                    • lech.niedzielski Re: Jestem taka podniecona !!! 18.07.08, 19:49
                      Gość portalu: Marecka napisał(a):

> Było fantastycznie !!!
                      O kurde !
                      • adnowum Re: Jestem taka podniecona !!! 30.07.08, 11:07
                        Bylo naprawde fantastycznie tym razem nawet glowa naszego panstwa
                        takze tutaj przybyla ze swita.
                        Wiec moze cos sie zmieni w przyszlosci szczegolnie w sprawie
                        najlepszej uczelni w Polsce jaka ma Torun.
                        Tam ksztalci sie prawdziwych dziennikarzy i nasza najlepsza mlodziez.
                        O dotacje unijne sie nie martwmy nie potrzebujemy ich pieniedzy.
                        Wystarczy ze kazdy gorliwy sluchacz radia zlozy sie po 50 zl.

Nie bedzie nam unia plula w twarz!!!!
                        • gulu-gulu-gulu Re: Jestem taka podniecona !!! 02.08.08, 05:20
                          adnowum napisał:

> Bylo naprawde fantastycznie tym razem nawet glowa naszego panstwa
                          > takze tutaj przybyla ze swita.
                          > Wiec moze cos sie zmieni w przyszlosci szczegolnie w sprawie
                          > najlepszej uczelni w Polsce jaka ma Torun.
                          > Tam ksztalci sie prawdziwych dziennikarzy i nasza najlepsza
                          mlodziez.
                          > O dotacje unijne sie nie martwmy nie potrzebujemy ich pieniedzy.
                          > Wystarczy ze kazdy gorliwy sluchacz radia zlozy sie po 50 zl.
                          >
                          > Nie bedzie nam unia plula w twarz!!!!
                          żróbcie lepiej składkę na prom kosmiczny i wystrzelcie się w kosmoc
                          wszyscy razem. One way ticket bez żadnego RYdZYKA
                    • leg-van Re: Jestem taka podniecona !!! 30.07.08, 10:03
                      Rozdawali darmowe psychotropy?
                      • Gość: krakowiak Re: Jestem taka podniecona !!! IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 08:59
                        o matko to forum trąci PISEM ! i zauroczeniem w szatańskim nasieniu jakim jest
                        ojciec RYDZYK !!!
                        • elena1976 Rodzina Radia Maryja z Zamościa na Jasnej Górze 03.08.08, 18:21
                          Cóż modlitwa zawsze jest dobra
                          pomaga człowiekowi
                          U Pani na Jasnej Górze można nabrać sił
                          do dlaszego życia , wiary w piękną przyszłość
                          zawsze patrze z podziwem na te strasze Panie
                          starszych dziadków którzy już tyle przeżyli,
                          doświadczyli róznych niedoli
                          i nie jest tak łatwo ich oszukać jak młodych
                          żyjących juz bardziej "nowocześnie"
                          i co że trud podróży , co że starszy wiek
                          dla Matki Bożej dużo zrobią i dla
                          pięknej przyszłości
                          zabrała ta ekipa pieniądze na geotermie
                          to co nie zbierze się jeszcze
                          grupa Polakó co kochają swoją Ojczynę
                          znajdzie się, ja wierze
                        • czuk1 Re: Jestem taka podniecona !!! 03.08.08, 20:18

Krakowiaku.
                          2-3 forumowiczów ktorzy murem za o.Rydzikiem iPIS-em stoją to
                          niewielka siła tego forum. Forum ma charakter regionalny.
                          Ok 96 % dyskutantów nie interesuje sie polityką i religiami.

Trudno jednak zabraniać takich dyskusji jak ta - o zamojskiej pielgrzymce.
                          • Gość: krakowiak Re: Jestem taka podniecona !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 22:00
                            nie no masz racje z całym szacunkiem przyznaje aczkolwiek nie mozna
                            upolityczniacz sie na forum forum regionalne to forum !
                            • czuk1 Re: Jestem taka podniecona !!! 04.08.08, 09:32
                              ok.
                              • koziorozka tematy religijne i polityczne 04.08.08, 09:49
                                kochani,
                                1) ten cały wątek dawno bym z stąd wyrzuciła, ale powstał gdy jeszcze tu nie
                                moderowałam, więc zostawiłam przez szacunek dla decyzji poprzednika
                                2) prawie 30 postów tu wycięłam, bo bajzel się robił
                                3) podejrzewam, że kilka nicków to jedna osoba, ale na razie nie sprawdzam tego
                                • czuk1 Re: tematy religijne i polityczne 04.08.08, 18:40

Tak trzymaj.
                                  Nie będę (tu)kuszony do ostrych wypowiedzi polityczno-religijnych.
      • bu2m Re: X Pielgrzymka Młodych Radia Maryja z Zamości 08.08.09, 08:19
        "warto poprosić Najświętszsą
        Mateczkę o Opiekę , o Wstawiennictw"
        Pękam ze śmiechu.
    • sandocan1975 czy to dlatego ze ten Zamosc taki malenki 11.02.09, 17:11
      Kobieto Ty dobrze sie czujesz i cala ta reszta , kto sie teraz
      zajmuje takimi sprawami , czlowiek ledwie przedzie i co ma zakladac
      moher i jechac? . Raz widzialem jak sie zbierali pod kosciołem u
      Michala z samego rana i jechali na pielgrzymke przeciez to same
      babcie z osiedli co siedzą w domach i nie maja co robic, i widze ze
      w taki malutkim miasteczku jak Zamosc daleko od cywilizacji to
      czesciej takie rzeczy sie dzieja ?
      • Gość: alfia Re: czy to dlatego ze ten Zamosc taki malenki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 21:58
        a ja wam powiem tak nie chce się wdawać w tematy
        polityczne! ,natomiast o tej geotermii się wypowiem , wydaje mi
        się ,że temat jest ciekawy , woda 70 , czy 80 stopni czyli można
        ogrzać mieszkania , ważne szczególnie teraz w naszych trudnych
        czasach jak już nam wszystkie zakłady pozamykali .
        Pomyśleć , że jeszcze niedawno wujek pracował , zakładach miesnych a
        kuzynka w delii a teraz co? liberalizm zapanował i cóż mamy ?
        zakłady polikwidowane , gdzie pracować ?
        Taka ciepła woda może byc dobrym rozwiązaniem , a juz szczególnie w
        małym miasteczku jak Zamość , mamy kilka osiedli tylko zainstalować
        takie ciepłe rury i mamy tanie ogrzewanie w domach , ale nie
        sądzę ,żeby to sie przy tym rządzie udało , który myśli tylko jak
        się Unii przypodobać , jak to ksenofobiczne radyjo zamknąć , bądzmi
        moi drodzy troszeczkę patryotami zadbajmy o swoje , czy myślicie że
        ta ciepła woda nie ogrzeje starych mieszkań naszych rodziców?
        zakładając ,że Unia właśnie na ekologiczne żródła energi stawia i za
        ich brak już niebawem będzię Polskę karać wysokimi kwotami?
        Zamość może być dobrym poletkiem eksperymentalnym?
        • januszx Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 17.05.09, 10:17
          Już w połowie czerwca odbędzie się kolejna młodzieżowa pielgrzymka
          sympatyków Radia Maryja, 13 czerwca Madzia Buczek organizuje też
          pielgrzymkę dziecięcą! na Jasną Górę - ostatno dowiedziałem się o
          pięknej inicjatywie dzieci zamojskich o Podwórkowych Kołach
          Różańcowych,czyż nie warto do takiego zamojskiego koła dołączyć? a
          wiemy ,że nie ma piękniejszej modlitwy dla Matki Najśiętszej jak
          różaniec, ta modlitwa sprawie Jej szczególną radość .
          Następnie 12 lipca zaplanowana jest Pielgrzymka Rodziny Radia
          Maryja , w tym roku ludzie , którzy słuchają i lubią Radio Maryja
          przyjadą z małymi moherowymi beretami z hasłem Miłości Boga ,
          Kościoła i Ojczyny i ludzi z pewnością znowu nie zabraknie
          modlitwy , skupienia radosnego śpiewu wielbiącego Pana Boga i
          Maryję . Mam szczególną sympatie do tych jakże często starszych juz
          osób - jakże często z naszych zamojskich stron , które tak wiele
          widziały , doświadczyły i wiedzą jak ważna w życiu jest modlitwa ,
          uwielbienie Pana Boga w nabożnych pieśniach.
          O szczególach dotyczących pielgrzymek można dowiedzieć się u Ojców
          Redemptorystów w Zamościu przy placu Wolności także z placu
          Wolności planowany jest wyjazd Pielgrzymów na Jasną Górę, można
          także pojechać indywidulanie czy ze znajomymi , mam nadzieję , że
          uda mi się wybrać na tą pielgrzymkę a gdyby tak jeszcze z grupą
          zamojską? :-) pozdrawiam serdecznie
          • Gość: maliczek Re: Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 14:29
            pielgrzymka
            > sympatyków Radia Maryja, 13 czerwca Madzia Buczek organizuje też
            > pielgrzymkę dziecięcą!
            Brawa dla madzi!!!
            >ostatno dowiedziałem się o
            > pięknej inicjatywie dzieci zamojskich o Podwórkowych Kołach
            > Różańcowych,czyż nie warto do takiego zamojskiego koła dołączyć?
            Dołącz!ze swoim poziomem intlektualnym napewno wtopisz się doskonale
            w tą grupę.
            mam nadzieję , że
            > uda mi się wybrać na tą pielgrzymkę a gdyby tak jeszcze z grupą
            > zamojską? :-)
            Z bogiem - przynajmniej będzie spokój na forum.

Rogata pilnujesz tego forum ?!
            • koziorozka Re: Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 17.05.09, 17:52
              Gość portalu: maliczek napisał(a):
              > Rogata pilnujesz tego forum ?!

To chyba do mnie :)))
              Pilnuję, a bo co?
              • Gość: ma Re: Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 19:27
                > Pilnuję, a bo co?

A bo jakoś po nadprodukcji tego religijnego spamu nie widać tego
                pilnowania. Chyba, że to już nie jest forum o Zamościu tylko o
                jedynej słusznej religii.
                • Gość: ate Re: Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 IP: 83.238.161.* 21.06.09, 16:50
                  czytam czytam i tu też to samo !
                  Widziałem jak się ten ociec wczoraj wściekł i boksował z blogerem z gazety co
                  ulotki tam rozdawał o Radyju. I jeszcze czytałem, że jakiś młody też i z moich
                  kiedyś stron z Krasnegostawu próbował tego blogera atakować,a żeby to chociaż
                  jakaś stara dewotka była a to młody i zmanipulowany, gożkie żale przybywajcie!
                  do sądu ich. Czy to już tam na tym wschodzie, koło buga całkiem ciemnogród i
                  zaścianek? opamiętajcie się nie jeżdzijcie na te moherowe spędy Zamościanie,
                  trochę byście wyjechali do większego miasta i zobaczyli jak się żyje w świecie
                  • czuk1 Re: Pielgrzymki z Zamościa na Jasną Górę 2009 21.06.09, 22:13
                    Zadbaj o treść, formę i pisownię swoich wypowiedzi. Będziesz bardziej
                    wiarygodną(ym). Tobie wolno wyrażać swoje zdanie. Nie musisz jeździć do
                    Sanktuarium w Częstochowie. Dlaczego inni - wolni ludzie - nie mogą jeździć do
                    Częstochowy. Przecież to są katolicy. Wyznawanie jakiejkolwiek religii nie
                    powoduje automatycznie, że wyznawca jest "zaścianek i ciemnogród".
                    • Gość: Ikala Lumen z Zamościa też śpiewał Panience Najświętszej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:14
                      Cześć ,widziałam już jakiś czas temu ,że jest tu ten temat o
                      pielgrzymce to teraz napiszę. Ja też byłam na Jasnej Górze w
                      ostatnią sobotę razem z zespołem LUMEN z naszego Zamościa! .
                      Powiem tak jakiś i mój udział w koncercie miałam . Muszę przyznać ,
                      że Ojcowie z Radia Maryja i Paulini bardzo dobrze zorganizowali to
                      świętowanie dla Panienki Najświętszej . Ludzie bawili się świetnie ,
                      śpiew, taniec a na koniec nawet sztuczne ognie poleciały aż do
                      samusieńkiego nieba. Była też modlitwa , młodzi wymienili się swoimi
                      różańcami, wysłuchaliśmy przejmujących świadectw i młodych i
                      troszeczkę starszych. Och warto oddać się Panience , Ona wspomoże
                      wstawi się do Jezusa, a czasy teraz nie łatwe i taka pomoc potrzebna
                      • Gość: mal Re: Lumen z Zamościa też śpiewał Panience Najświę IP: *.zamosc.mm.pl 25.06.09, 14:45
                        nie ośmieszaj się i tyś z Zamościa ? a jak tego blogera z gazety książulek
                        okładał to towarzystwo sobie grało i śpiewało
                      • Gość: alfia Re: Lumen z Zamościa też śpiewał Panience Najświę IP: *.zamosc.mm.pl 25.06.09, 18:58
                        Już pisałam jak piękny był koncert zespołu Lumen w Zamościu w
                        rocznicę wyboru Papieża , podobał mi się bardzo, wspaniałe
                        koncertowanie . A to ładnie ,że zagrał też w Częstochowie, mam
                        nadzieję,że o Zamościu też była mowa podczas koncertu?i dobre imie
                        miasta poszło w świat
                      • czuk1 Czy tonie podział na kulturę religijną i pozostałą 25.06.09, 19:45

Ikala pisze, m.in:

Ludzie bawili się świetnie ,
                        > śpiew, taniec a na koniec nawet sztuczne ognie poleciały aż do
                        > samusieńkiego nieba. Była też modlitwa , młodzi wymienili się swoimi
                        > różańcami, wysłuchaliśmy przejmujących świadectw i młodych i
                        > troszeczkę starszych. Och warto oddać się Panience , Ona wspomoże
                        > wstawi się do Jezusa, a czasy teraz nie łatwe i taka pomoc potrzebna
                        -------------------

A co IKALO sądzisz o bardzo licznych imprezach kulturalnych w Zamościu.
                        • Gość: alfia a s Orkiestra Włościańska gra Radiu i Maryi IP: *.tktelekom.pl 11.07.09, 10:32
                          a Czuku miły wydarzenia kulturalne?.
                          słyszałam, że na tym koncercie dla młodych z Radia Maryja obecna
                          byłą też nasza wspaniała Orkiestra Włościańska i przygrywała ojcom
                          redymtorystom .A co najważniejsze orkiestra z młodzieżą dziękowała
                          Mateńce za opiekę pozostało życzyć Orkiestrze pięknego koncertowania
                          także w naszych zamojskich opłotkach . Dziś ciocia pojechała z
                          koleżankami na Jasną Górę , podziwiam te kobiety , pracują wiele
                          mimo starszego już wieku , dbają o wnuki , opiekuja się nimi , nie
                          zapominają o rodzinie w modlitwie
                          • czuk1 Re: Orkiestra Włościańska gra Radiu i Maryi 11.07.09, 16:28

Chwała im za to.
                            Pozdrowionka Alfio.
                            • andzia311 Prosto z Jasnej Gory 13.07.09, 14:56
                              W tym roku bylo nadzwyczajnie.
                              Byla telewizja Trwam, anteny, abonamety i gadzety.
                              Do pielgrzymow przemowil nasz ukochany Prezyden Kaczynski.
                              Narod rozmodlony sluchal w skupieniu slow Ojca Rydzyka i jednego z
                              najwybitnieszych Prezydetow Polski.
                              Ich slowa dzialaly jak balsam na moja dusze.
                              Szkoda tylko ze was tam nie bylo.
                              • skuter44 Re: Prosto z Jasnej Gory 13.07.09, 21:49
                                Oglądałem od 10-tej do końca. Nie widziałem abonamentów, anten i Prezydenta
                                Lecha Kaczyńskiego. A słowa o. Tadeusza Rydzyka ? Wcale nie zachęciły mnie do
                                modlitwy lecz do zajęcia sie lepiej swoim biznesem, jak to Ojciec Tadeusz czyni.
                                Byliśmy na dwóch różnych spotkaniach ?
                                • andzia311 Re: Prosto z Jasnej Gory 14.07.09, 09:20
                                  Szatan ciebie opental wiec nic nie widziales i nie slyszales!
                                  Nie liczy sie biznes tylko ofiarnosc i pokora.
                                  Musisz czesto do spowiedzi chodzic, na tace dawac i modlic sie.
                                  W publicznej telewizji nie mowia prawdy!
                                  • skuter44 Re: Prosto z Jasnej Gory 17.07.09, 22:45
                                    andzia311 napisała:

> Szatan ciebie opental wiec nic nie widziales i nie slyszales!
                                    "..... powtarzam oglądałem na TVTRWAM całe spotkanie... nie mógł mnie wtedy
                                    opętać szatan, widziałem (jak wszyscy) Jarosława Kaczyńskiego - Prezesa PiS..."

> Nie liczy sie biznes tylko ofiarnosc i pokora.
                                    "...Biznes jest prowadzony... chcesz czy nie chcesz, trochę dzięki Twojej
                                    ofiarnosci i pokorze.."

> Musisz czesto do spowiedzi chodzic, na tace dawac i modlic sie.
                                    " Chodzę, daję i modlę często... i nie dlatego , że muszę a tuym bardziej, że
                                    ktoś mi każe..."

> W publicznej telewizji nie mowia prawdy!
                                    " Ale w TVP transmitują msze święte.... , pokazują fotografie i nadają słowa
                                    ojców redemptorystów....... czyżby księża tylko wtedy nie mówili prawdy ? ..."

• skuter44 Re: Prosto z Jasnej Gory 17.07.09, 22:58

Pojawiły się po niedzieli nowe banknoty.
                                      Możesz je ujrzeć pod adresem:

SSuQo5NwdWS9XDw0RX.jpg

• bu.2m Re: Prosto z Jasnej Gory 07.08.09, 22:58
                                Andzia. Nie wiem ile masz dioptrii, ale na tym spędzie naiwniaków nie było
                                Lecha, tylko jego bro. Zbijał polityczny kapitał. Ciemny lud to kupuje. Kupuj i ty.
    • skuter44 ładny interes ? ..... dla dobrotliwych , 17.07.09, 23:25

Komórka kosztuje 330 zł, do tego starter za 20 i karta doładowania za 25. Razem:
      375 złotych. - W sklepach internetowych ten sam model telefonu można kupić już
      od 280 zł. Na drogich komórkach ojciec Rydzyk zbije fortunę - prognozuje
      "Dziennik". Czy na pewno? Telefon rzeczywiście droższy, ale za to użytkownicy
      mogą za darmo dzwonić do Radia Maryja i TV Trwam. Rozmowy w ramach sieci - 19 gr
      za minutę, do innych już drożej.
      • andzia311 Dobre rzeczy zawsze wiecej kosztuja! 22.07.09, 09:20
        Przecie Ojciec Rydzyk tych pieniedzy dla siebie nie potrzebuje.
        To pierwsze a po drugie skuter musze ciebie uswiadomic.
        Majac "nasza" komorke popieramy to co polskie a nie jakies tam
        zagraniczne firmy w rekach nioe wiadomo kogo.
        Czas najwyzszy by spoleczenstwo zaczelo swiadomie kupowac polskie
        produkty nawet jesli sa drozsze.
        Bo polskie to dobre!
        Jesli zadzwonisz by wspolnie z Radiem Maryja odmowic rozaniec - to
        to troche jednak trwa.
        Kazdy chce sie pomodlic.
        Latwiej tez jest odroznic smiecie od zboza bo wiadomo
        ze zaden Barabasz nie bedzie kupowal u przewielebnego Ojca Rydzyka .

Nie dajmy sie oszukiwac kombinatorom i dziennikarzom ktorzy oklamuja
        Polakow!
    • marouder.eu Niech bedzie pochwalony J.C.... 07.08.09, 22:57
      ..i Maryjazawszedziewica!
      • Gość: Ikala Re: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:00
        Ale wspomnę jeszcze tą naszą pielgrzymkę czy dzisiejszemu światu nie
        potrzeba już modlitwy ? uwielbienia Boga śpiewem?itd Przecież Jezus
        mówił " wszystko o cokolwiek prosicie spełni się Wam tylko wierzcie
        że otrzymacie" zatem trzeba się modlić , prosić i dziękować Jezusowi
        i ukochanej Mateńce i być bardzo blisko Ich Serc.

Miałam wrażenie ,że z Ojcami z Radia Maryja dziękowaliśmy bardzo i
        śpiewem i uwielbieniem ale co potrafią zrobić dziennikarze? , gdy
        wierny lud radował ze w wspólnego modlitewnego spotknia to media
        milczały i nic nie mówiły o pięknym spotkaniu a co tam ważniejsze
        jest wydarzenie w TVP ,że gdzieś spotka się bardziej ekstrawagancka
        grupa w liczbie np 100 osób a co tam setki tysięcy rozmodlonych
        katolików, tu lepiej przemilczeć , wydrwić , wykpić stały arenał
        środków medialnych jest znany tylko się dziwie ,że ludzi wciąż się
        na to łapią a wystarczy pojechać i zobaczyć te piękne czesto już
        starsze rozmodlone oczy tam widać głębie , wiarę , nadzieję Miłość.
        A Czuku ja osobiście byłam na koncercie w Zamościu z okazji rocznicy
        wizyty Jana Pawła II w Zamościu i też śpiewom nie było końca.
        • czuk1 Re: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus 11.08.09, 15:02
          I o to chodzi. Katolik jest odbierany normalnie jeśli jest normalny, jeśli jest
          wzorcem postępowania i moralności dla innych.
          • Gość: Ikala Re: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:53
            Czuk napisał piękne słowa , najlepiej świecić dobrym przykładem ale
            tu jest także miejsce na słowa ,kiedyś naśmiewałam się z tego radia
            ale jak zobaczyłam jak pomaga żyć to radio babci , jak dodaje jej
            wiary , nadzieji , troski o innych zauważyłam i doceniałam wartość
            Radia Matki Bożej i na koniec zaproszę jeszcze na koncerty zespołu
            Lumen jak tylko będzie koncert w Zamościu dam znać, pozdrowionka
    • januszx XVIII Pielgrzymka R Maryja z Zamościa, Krasnobrodu 18.05.10, 12:13
      Moi Drodzy pojawiam się tu rzadko ale dziś wyjatkowy dzień 90
      rocznica urodzin Karola Wojtyły, więc jestem
      Chciałem Wam przypomnieć ,że własnie zbliża się czas pielgrzymek na
      Jasną Górę z Radiem Marja . Moim zdaniem warto wybrac się z
      pielgrzymką do Pani Jasnogórskiej, gdzie na pewno będzie ciekawie ,
      to okazja do pośpiewania pięknych maryjnych pieśni, modlitwy ,
      uczestnictwa w uroczystym nabożeństwie , dodam - i z cała
      pewnościa koszt wyjazdu nie będzie duży .
      Moi Drodzy czyż nie warto żyć w przyjaźnej atmosferze, w
      zgodzie ? , próbować się zrozumieć, zrozumieć innych? nawet jesli
      nie przepadacie za Radiem Maryja z pewnością znajdzie się wielu
      takich Zamościan , którzy jak co roku pojadą a pojechać warto,
      zobaczyc i potem ocenić , jak sie nie spodoba to cóż każdy ma do
      tego prawo ale zobaczył, widział i wie.
      W najbliższym czasie 19 czerwca Biuro Radia Maryja w Zamościu
      przy Kosciele Świętego Mikołaja w Zamościu organizuje wyjazd
      Młodzieży
      na XII Młodzieżową Pielgrzymkę Radia Maryja pod
      hasłem "Bądźmi świadkami miłości . Wiem ,że maja wystapić orkiestry,
      chóry z całego kraju a także pod murami klasztoru odbędzie sie
      chrzęsciajński koncert a to okazja do pośpiewania i potańczenia
      Wiem ,że pielgrzymki z Radiem MAryja organizuje też Biuro Radia
      Maryja przy sanktuariuim Matki Bożej w Krasnobrodzie.

10 i 11 lipca 2010 biuro przy Kościele Św Mikołaja organizuje
      też kolejną XVIII pielgrzymkę rodziny Radia Maryja
      , powiem
      Wam ,że zawsze jest piękna atmosfera , tu warto wspomnieć
      szczególnie ostatnia pielgrzymkę , gdy homilie głosił nasz
      zamojski Ordynariusz JE Wacław Depo
      oto jej krótkie fragmenty:
      "Czy potwierdzamy prawdę - za Janem Pawłem II - "że pamięć Maryi i
      Kościoła Chrystusa służą człowiekowi w Polsce, każdemu z nas, aby
      jeszcze raz, na przełomie tysiącleci, odnalazł własną tożsamość?

Czy umiemy na polskich areopagach i otaczającego nas świata
      głosić słowem i życiem EWANGELIĘ ŻYCIA przyniesioną przez Chrystusa
      i Jego Matkę
      ?
      Chrześcijanin nie może być tylko teoretykiem wiary - chrześcijaninem
      dla siebie, odizolowanym od spraw świata. Musi być apostołem,
      posłanym do świata - bo to jest powołaniem wszystkich ochrzczonych

Czy za przyczyną Maryji przyzywamy Ducha Świętego o dar odwagi
      wiary, by mieć siłę rozróżniania dobra i zła, prawdy i kłamstwa, i
      być ludźmi sumienia?
      Biskup Depo przytacza tez słowa Jana PAwła II ( dziś w 90 rocznicę
      jego urodzin powinny zabrzmiec ze szczególna mocą!) "
      "biskup, kapłan, każdy chrześcijanin, nie może zgodzić się na
      milczenie;
      nie może ustąpić i usunąć się w cień, pod
      pretekstem, że trzeba zostawić miejsce dla pluralizmu prądów
      ideowych, z których wiele przenikniętych jest scjentyzmem,
      materializmem, czyli ateizmem
      "

Jest jeszcze czas - oczywiście to jedynie propozycja- mozna się
      zapisać w Zamościu , można w Krasnobrodzie , słyszałem też o
      Tomaszowie Lubelskim...
      i oczywiście czekam na wrażenia Zamościan z Pielgrzymki
    • Gość: Ikala 19 VI Lumen z Zamościa z Poznania z Ojcami z RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:14
      Zespół Lumen z Zamościa i z Poznania .. znowu wybiera się z
      Młodzieżą Radia Maryja na Jasną Gór już 16 czewca , bardzo lubię te
      pielgrzymki , zawsze jest taka miła atmosfera , można się pomodlić
      być tak blisko naszej niebieskiej Matki, i będziemy grali i
      śpiewali w konercie pod murami Jansej Góry. W koncercie wezmą także
      udział inne zespoły chrześciajńskie . Ojcowie z Radia Maryja a
      rozmawiałam osobiści i Ojcem Rydzykiem i Królem i z młodym
      Benedyktem i Dariuszem to przemili ludzie , sypmatyczni i otwarci,
      kochają Polskę i Pana Boga i cała ich praca jest dla ludzi, już się
      przekonałam podczas tych wyjazdów i popatrzcie jak to media mogą
      zafałszować obraz ? szok
      • januszx 19 VI Lumen z Zamościa na Jasnej Górze z R.Maryja 08.06.10, 17:25
        Cieszę sie ,że znowu Lumen (zagracie tez w Zamościu??!) wystapi na
        pielgrzymce Młodziezy Radia Maryja na Jasną Górę , świetnie gracie i
        śpiewacie !
        Byłem na takiej pielgrzymce , Z pewnością nie będzie się można napić piwa
        itp ale będzie coś o wiele piękniejszego , wspanialszego , świetna
        chrześcijańska muzyka i śpiew, nawet taniec:),wzniosła modlitwa u tronu
        Pani Jasnogórskiej ,podnoszące na duchu słowa Ojców z Radia Maryja... o tu
        Ikala masz racje obraz Ojców redemptorystów jest wyjatkowo zmanipulowany
        Także Kochani warto jechać i zobaczyć na własne oczy - przezyć to
        spotkanie , mozna także zorganizwoać sie w grupie i pojachać busem,
        samochodem , czy zapytać w biurze Radia Maryja przy Kościele Św. Mikołaja
        w Zamosciu , wejście od placu Wolności i napiszcie potem jak było
        a w drugą niedzile lipca jadą "dorośli" :)
        Pozrawiam
        Janusz

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka