Dodaj do ulubionych

Podaruj proszę 1% podatku Pawełkowi:)

19.01.06, 12:14
Witajcie Kochani:)
Niemal każdy z Was płaci podatki i rozlicza się z Urzędem Skarbowym.
Moja prośba skierowana jest do wszystkich tych, którzy wypełniają PIT 36 bądź 37.
Nie wszyscy jeszcze wiedzą, że nie muszą oddawać ca lego należnego podatku
Urzędowi Skarbowi, jego 1% mogą przekazać dowolnej Organizacji Pożytku
Publicznego.
To może tylko 1 %, ale dla nas i naszego dziesięcioletniego niepełnosprawnego
synka Pawełka to aż 1%.
Pawełek choruje na mózgowe porażenie dziecięce, wymaga drogiej
specjalistycznej rehabilitacji. Fundacja Dzieciom Zdążyć z Pomocą, w której
synek ma założone subkonto jest Organizacją Pożytku Publicznego i wpłacając na
jej konto swój procent podatku mogą Państwo poprosić, aby te pieniądze trafiły
właśnie do Pawełka.
Tych pieniędzy już nie masz i nie będziesz miał, ale możesz zdecydować gdzie
one trafią. Jedyny kłopot to to, że trzeba najpierw tę sumę wyłożyć, by po
rozliczeniu PITa otrzymać ją z powrotem. Czy zasilą budżet państwa, czy pomogą
w odzyskaniu zdrowia choremu dziecku.
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
95 1020 1156 0000 7902 0007 7214 (Bank PKO BP- wpłaty zwolnione z prowizji we
wszystkich jednostkach tego banku)
Proszę koniecznie pamiętać o dopisku, że jest to „(78)wpłata na organizację
pożytku publicznego ”
78 to numer Pawełka w fundacji i jeśli umieścisz go w tytule operacji, Twoje
pieniądze na pewno trafią do Pawełka.
Proszę podaruj 1% swojego podatku Pawełkowi. Namów członków swojej rodziny,
znajomych, przyjaciół, sąsiadów.
To dziecko potrzebuje Twojej pomocy.
Dziękuję
Joanna Dura
Kontakt: asior71@interia.pl
Więcej informacji o synku na stronie:
Paweł Dura

Szczegóły: Jak dokonaćwpłaty 1%

Obserwuj wątek
    • Gość: Kalina Re: Podaruj proszę 1% podatku Pawełkowi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:48
      Życzę Pawełkowi coraz lepszego zdrowia i dużo szczęścia! Ale mam parę pytań:
      jakie to drogie leki musi on przyjmować i ile kosztują? Dlaczego zbieracie
      pństwo na legendarne już tego rodzaju ogłoszeń "drogie turnusy
      rehabilitacyjne" o wątpliwej skuteczności, zamiast sami z nim ćwiczyć? Czy nie
      powinnam jednak przekazać swoich pieniędzy na dzieci, które nie tylko są chore
      i biedne, ale i nie mają kochających rodzin, braciszków ani zupelnie nic? I bez
      rzeczywiście drogich leków istnieje dla nich wręcz zagrożenie życia? Sama nie
      wiem, to takie trudne, a pieniędzy dla wszystkich nie wystarczy.
      • pablisia Re: Podaruj proszę 1% podatku Pawełkowi:) 20.01.06, 11:53
        Witam:)
        Oczywiście decyzję pozostawiam Państwu:)
        Dzieci potrzebujących jest cała masa i wybór komu pomóc, kto bardziej potrzebuje
        pomocy jest rzeczywisćie trudny.
        Pawełek jest rehabilitowany w domu, w ośrodkach panstwowych ale również w
        ośrodkach prywatnych pełnopłatnych (dwutygodniowy turnus kosztuje u nas 1900
        zł), z noclegami i wyżywieniem 2,900 -nam te kodzty odpadają. A wiadomo jak
        wygląda rehabilitacja w ośrodkach zdrowia, długie kolejki i 30 minut ćwiczeń. Do
        tego nie każdy sprzęt rehabilitacyjny i ortopedyczny jest refundowany przez NFZ
        w całości.Koszty wózków przekraczają znacznie te limity, długo by pisać.
        Każdy rodzic stara się jak może, by zapewnić swojemu dziecku jak najlepsze
        warunki rehabilitacji i stąd właśnie moja prośba. Jednak decyzja należy do
        Państwa, niektórzy pomagają dzieciom, niektórzy zwierzętom, sporo osób w ogóle
        nikomu nie oddaje swojego 1%. Jeśli jednak mogę powalczyć o pieniądze dla synka,
        robię to, zawsze istnieje nadzieja, że jednak ktoś zdecyduje się pomóc.
        Przypominam, że pieniądze trafiają na konto fundacji, a nie moje. Zapraszam na
        stronę synka i stronę Fundacji, tam jest prawie 3 tys. dzieci potrzebujących
        pomocy i każdy rodzic szuka tej pomocy we własnym zakresie i różnymi metodami.
        Pozdrawiam
        Joanna Dura
    • Gość: ala Re: Podaruj proszę 1% podatku Pawełkowi:) IP: 212.122.214.* 23.01.06, 20:06
      w górę:))))
    • Gość: asia Re: Podaruj proszę 1% podatku Pawełkowi:) IP: 212.122.214.* 28.01.06, 15:35
      podbijam
      • Gość: Kola nie podbijaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:43
        Przestań podbijać, póki pablisia w końcu nie odpowie na wątpliwości i pytanie -
        jakie leki kupuje i ile dziennie kosztują. Dlaczego płaci za wątpliwą i drogą
        rehabilitację. Dlaczego mam płacić jej, a nie dzieciom bardziej chorym i w
        dodatku pozbawionym kochających rodzin, którym pieniądze wręcz uratują życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka