annajustyna 03.05.10, 08:40 Pytam powaznie - przez online banking nie mozna przelac niebotycznych kwot,a do banku nam w najblizszym czasie nie po drodze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 08:45 Jeśli nie masz jakiejś czarno-złoto-diamentowej to widzę czarno. :) Odpowiedz Link
annajustyna Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 18:21 Qrde, nie mam. Chcieli dac, ale nie chcialam. Teraz widze, ze to byl blad :(. Odpowiedz Link
donnerbalken zależy od marki samochodu. 03.05.10, 09:29 Ja nie wiem, ale Pan Dyrektor na pewno Ci dobrze poradzi... Pan Dyrektor zna się na wszystkim... Ja myślę, że to zależy od marki samochodu. Przy pewnych markach odstawiają samochód do domu i odbierają cheque w domu. Ja bym innej marki nie kupował... Odpowiedz Link
drugiich online można przelewać miliony, 03.05.10, 11:21 określ kwotę w banku, megalomanko. Ja pierdolę, co to się będzie działo, gdy będziecie mieli wreszcie ten samochód. Etap wyższy: taksówki i Mietwagen w razie potrzeby. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: online można przelewać miliony, 03.05.10, 11:48 drugiich napisał: > określ kwotę w banku, megalomanko. > Ja pierdolę, co to się będzie działo, gdy będziecie mieli wreszcie ten samochód ============================================= Będzie specjalny portal: "Mój samochód" Odpowiedz Link
jednapani Re: online można przelewać miliony, 03.05.10, 12:07 Wlasnie poprzez on line odbywa sie najczesciej "pranie brudnych pieniedzy", bo tam jest najmniejsza kontrola... Byc moze firma bedzie chciala najpierw sprawdzic czy nie figurujecie w kartotece dluznikow czy na innej czarnej liscie. Wyslanie czeku do firmy to tez rozwiazanie ... Odpowiedz Link
lepian4 Re: online można przelewać miliony, 07.05.10, 08:46 Niekiedy mozna samemu to ustalic, tez online. Kosztuje to zwykle jeden iTAN Odpowiedz Link
annajustyna Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 14:38 Juz wyjasnione. A po co ma firma sprawdzac, czy nie pierzemy brudnych pieniedzy, jesli mozemy sie wykazac dosc konkretnym i stabilnym miejscem zatrudnienia? A do przemadrzalego Icha - aby podniesc limit, tez trzeba sie wybrac do banku. Odpowiedz Link
drugiich napisałem "określ kwotę w banku" 03.05.10, 15:57 głupolu! Dotyczy to jednorazowych i dziennych limitów. Ja mogę przelewać do wysokości salda, dispo mi niepotrzebne. Odpowiedz Link
annajustyna Re: napisałem "określ kwotę w banku" 03.05.10, 18:20 Wlasnie. W tym celu musialabym sie udac do banku. Drogi Ichu, jak juz kupie moja bryke full wypas, to obiecuje, ze zamieszcze fote. Specjalnie dla Ciebie. Odpowiedz Link
drugiich nie interesują mnie samochody, 03.05.10, 18:35 korzystam z taksówek, a w razie potrzeby na weekend mam 200 m do wypożyczalni. Samochód był potrzebny w PRL, brakowało taksówek a komunikacja miejska była w opłakanym stanie. Jako dwudziestokilkuletni facet jeździłem własnym Fordem Consulem. Odpowiedz Link
kafeterianka Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 17:20 annajustyna napisała: > A po co ma firma sprawdzac, czy nie pierzemy brudnych pieniedzy > , > jesli mozemy sie wykazac dosc konkretnym i stabilnym miejscem zatrudnienia? ... badz suma pieniedzy na koncie? Odpowiedz Link
jednapani Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 20:35 Przykro mi, ze "pranie brudnych pieniedzy" wzielas do siebie ... Ja dalam to wylacznie jako przyklad, ze na online jest najmniejsza kontrola wiec i najwieksze naduzycia. W kraju gdzie mieszkam, banki a takze kontory wymiany typu Forex maja obowiazek sprawdzac i notowac takich ktorzy wplacaja sumy powyzej pewnej wysokosci, wcale nie tak wysokiej. Jest to w wyniku zarzadzenia istniejacego od kilku lat i ma zapobiegac "praniu mafijnych pieniedzy". Odpowiedz Link
annajustyna Re: Czy za samochod mozna zaplacic karta? 03.05.10, 20:57 Nie wzielam do siebie, no co Ty ;). Nie chce miec wiekszej przepustowosci w online, bo jednak zawsze ryzyko istnieje, wiec jakby ktos sie wlamal, to gora 1000 € ukradnie (oczywiscie tez szkoda i to bardzo, ale nie to samo, co cala suma). Odpowiedz Link
drugiich a kto trzyma pieniądze na giro? 03.05.10, 21:41 opłaca się założyć Tagesgeldkonto, oprocentowanie plus stały dostęp do gotówki. Odpowiedz Link
annajustyna Re: a kto trzyma pieniądze na giro? 03.05.10, 21:50 A kto powiedzial, ze jest inaczej? Poza tym mam stale zrodlo dochodu (do paru tys. w miesiacu) z akcji. Odpowiedz Link
drugiich wow! bujać to my, nie nas! 03.05.10, 22:09 nie pisz bzdur, obrażasz inteligencję czytających ;) Odpowiedz Link
annajustyna Re: wow! bujać to my, nie nas! 03.05.10, 22:54 Tez macie, Ichu, za szefa najwiekszego specjaliste od rynkow kapitalowych w Niemczech? To korzystajcie z jego dobrych rad, ile wlezie! Odpowiedz Link
drugiich posłuchaj czubku, już napisałem, 04.05.10, 04:45 żebyś nie obrażała inteligencji czytających. Kilka tysięcy miesięcznie na akcjach? To przeprowadź się do lepszej dzielnicy i zmień sąsiadów ;) Obserwuję DAX i nie dostrzegam takich możliwości. Musiałabyś mieć akcje za kilka milionów, żeby pomyśleć o takim zysku. Odpowiedz Link
annajustyna Re: posłuchaj czubku, już napisałem, 04.05.10, 09:31 Sam jestes czubek. @ wiesz, a zwlaszcza to, w jakiej dzielnicy mieszkam. Tak samo jak to, ile i jakie mam akcje. Odpowiedz Link
jureek Re: ale się dajesz podpuszczać 04.05.10, 09:52 Ona łacha z Ciebie drze, a Ty się pieklisz. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: ale się dajesz podpuszczać 04.05.10, 09:55 Jakiego lacha? Szczera prawde pisze! Odpowiedz Link
jureek Re: ale się dajesz podpuszczać 04.05.10, 11:07 annajustyna napisała: > Jakiego lacha? Szczera prawde pisze! :))))) Jura Odpowiedz Link
drugiich wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 10:29 bez pieklenia. Łacha to z ciebie na gasofni drze. Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 11:05 :* Nie ma to jak koledze dokuczyc, nie? Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 11:06 drugiich napisał: > bez pieklenia. Takie zwroty jak "posłuchaj czubku", "bujać to my" wskazują, że poważnie i do tego z emocjonalnym zaangażowaniem bierzesz, to co napisała. > Łacha to z ciebie na gasofni drze. Tak? A w którym miejscu? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 14:12 Kupujesz chyba pierwszy samochod w zyciu, ze pytasz? Normalnie przy zakupie nowego samochodu daje sie stary samochod in Zahlung a reszte splaca sie w ratach. A gdzie to mozna tak do kilku tysiecy miesiecznie zarobic na akcjach? I "ile czeba miec zeby stracic"? :) Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 14:20 Tak, kupujemy pierwsze auto w zyciu, bo jak jeszcze troche odczekamy, to na emeryturze bedzie juz za pozno ;). Co mnie zaszokowalo to to, ze w Niemczech zazwyczaj auta nie maja autoalarmu - nawet naszym znajomym, kupujacym nowki i to b. wypasione, na nim nie zalezy. A o akcjach Ci nie zdradze, bo wielka tajemnica. Potem bylibysmy wszyscy bogaci i to nie byloby sprawiedliwe! Odpowiedz Link
maria421 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 16:50 annajustyna napisała: > Tak, kupujemy pierwsze auto w zyciu, bo jak jeszcze troche odczekamy, to na > emeryturze bedzie juz za pozno ;). Co mnie zaszokowalo to to, ze w Niemczech > zazwyczaj auta nie maja autoalarmu - nawet naszym znajomym, kupujacym nowki i t > o > b. wypasione, na nim nie zalezy. A o akcjach Ci nie zdradze, bo wielka > tajemnica. Potem bylibysmy wszyscy bogaci i to nie byloby sprawiedliwe! Auta nie maja alarmu, ale maja Wegfahrsperre. Niektore maja tez "Panikknopf" w kluczyku. Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 17:11 maria421 napisała: > Auta nie maja alarmu, ale maja Wegfahrsperre. Najlepsza Wegfahrsperre była w trabancie :) Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 18:02 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > Auta nie maja alarmu, ale maja Wegfahrsperre. > > Najlepsza Wegfahrsperre była w trabancie :) > Jura Nie wiem, nigdy nie mialam trabanta. Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 18:34 maria421 napisała: > > Najlepsza Wegfahrsperre była w trabancie :) > > Jura > > Nie wiem, nigdy nie mialam trabanta. Oryginalny silnik Trabanta to był jak wiadomo dwusuw, tak jak w motocyklach, czy komarkach. I tak samo jak w motocyklach był taki kranik paliwa z trzema położeniami: zamkniety, otwarty i rezerwa. Rozwiązania takiego normalnie w samochodach nie stosowano o jezeli złodziej o tym nie wiedział, to przejechał najwyżej parę metrów na resztkach paliwa z gaźnika i stawał, bo paliwo nie dopływało. Jura Odpowiedz Link
alessia27 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 09:00 no nie maja alarmu, nasze tez nie ma choc wyposazenie mamy pelne.Ale maz maj chce zalozyc alarm. Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 14:38 maria421 napisała: > Normalnie przy zakupie nowego samochodu daje sie stary samochod in Zahlung a > reszte splaca sie w ratach. A jak ktoś nie ma starego samochodu? Nie wyobrażasz sobie takiej sytuacji? Strasznie stereotypowo myślisz, Mario. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 14:46 Ja tylko dodam, ze jakbysmy wzieli na raty, to summa summarum wyniosloby nas to o cale 2 tys. € drozej. Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 14:48 annajustyna napisała: > Ja tylko dodam, ze jakbysmy wzieli na raty, to summa summarum wyniosloby nas to > o cale 2 tys. € drozej. Ale ile byś za to w tym czasie zarobiła na akcjach. Na pewno więcej niż te głupie 2 tysiaki, nie? :) Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 16:33 Fakt, w sumie 2 tysiaki w te czy we wte... Odpowiedz Link
maria421 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 04.05.10, 15:24 jureek napisał: > A jak ktoś nie ma starego samochodu? Nie wyobrażasz sobie takiej sytuacji? > Strasznie stereotypowo myślisz, Mario. > Jura Jureek, zmien sobie nick na "Rzep":) Odpowiedz Link
alessia27 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 08:57 ja kupilam auto i placilam przez online banking teraz w poniedzialek. Dzis odbieram moja furke :) Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 09:19 alessia27 napisała: > ja kupilam auto i placilam przez online banking teraz w poniedzialek. > Dzis odbieram moja furke :) Gratuluję zakupu. Podoba mi sie ta Mazda :) Jura Odpowiedz Link
alessia27 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 09:33 wlasnie siedze i czekam na dokumenty z auta bo musze je tylko zameldowac.Podobno do 10 maja byc bo poszly z mazdy expresem. Ja juz posrana jestem :) Wczoraj bylam je ogladac stoi na warsztacie i ja pucuja wyglada jak noweczka...wieczorkiem po nia jade, szampan juz kupiony nie bede jej polewac bo taka czysta wypijemy go z mezem :) Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 09:48 Podobno to sprzedawca melduje? Czy moze kupowaliscie od osoby prywatnej? Odpowiedz Link
green-chmurka Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 14:26 z salonu mazdy ale ja chcialam sama meldowac bo chcialam Wunschkennzeichen a mialam kilka opcji a gdyby nie podeszla zadna to bym na miejscu cos wwymyslila. Ale u nas to i tak problem z odbiorem auta bo maz roznie wraca z pracy wczoraj o 14 dzis mowil ze jak bedzie o 19 to bedzie dobrze. Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 14:31 No to maz ma standardowa prace, ja jak przed 20:00 jestem w domu (sam dojazd to prawie godzina), to jestem hepi :). Odpowiedz Link
niki1162 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 05.05.10, 22:15 Pani Annojustyno, do tej pory nz wielkim szacunkiem i zainteresowaniem czytalam Pani posty na wszelkich forach.Podziwiam Pania za to, ze jako jedna z pierwszych absolwentek Viadriny nie siedziala Pani zbyt dlugo w DDR, tylko wyprowadzila sie do Monachium. Podziwiam dobra prace i super wysokie zarobki Pani i malzonka. Ale naprawde nie wiem, jakim cudem ma pani z akcji kilka tys. miesiecznie. Albo to jest Insiderwissen, albo cos pani kreci. Ja kupilam uzywany samochod za 10 tys. i zaplacilam BAR! Bylo to mozliwe, aczkolwiek wydalam na no oszczednosci i troche z Vermögenwirksame Leistung (akurat uplynal termin lokaty).Nie uzywam tu slow wulgarnych, ani nikogo nie obrazam, ale czasem mam wrazenie, ze Pani klamie. Odpowiedz Link
drugiich insiderwissen też nie zapewni regularnych 05.05.10, 22:51 dochodów, tylko jednorazowo ;) Odpowiedz Link
jureek Re: ale kabaret 05.05.10, 23:30 niki1162 napisała: > do Monachium. Podziwiam dobra prace i super wysokie zarobki Pani i malzonka. > Ale naprawde nie wiem, jakim cudem ma pani z akcji kilka tys. miesiecznie. Albo > to jest Insiderwissen, albo cos pani kreci. > Ja kupilam uzywany samochod za 10 tys. i zaplacilam BAR! Ludzie, tu jest forum, a nie urząd finansowy, gdzie trzeba się spowiadać z dochodów i wydatków. Co za emocje, bo Annajustyna napisała, że ma regularne dochody z akcji! Ciekawe, jakie byłyby reakcje, gdybym przyznał się tutaj, że co tydzień z walizkami gotówki do Szwajcarii jeżdżę? Luz, blus, mnie to rybka, kto ile zarabia, czy wydaje. Jura Odpowiedz Link
alessia27 Re: ale kabaret 06.05.10, 06:30 mnie tez to pyka. A ja mam juz swoje autko pod domem :) Kurna nawet szef salonu mazdy mi wreczyl ogromny bukiet kwiatow jak bylismy odebrac auto. Odpowiedz Link
drugiich nieważne kto to napisał, ale napisał 06.05.10, 07:46 bzdury, że z akcji ma REGULARNE dochody i to w takiej wysokości. A samochód kupuje już od wielu miesięcy i nie kupiła, bo nie ma czasu. Kogo to interesuje??? Jak to się mówi, ma parcie na szkło. ;) Gdyby napisała, że odmeldowała samochód i przesiadła się do komunikacji publicznej, to byłby news. Odpowiedz Link
maria421 Re: ale kabaret 06.05.10, 09:42 Annajustyna najwyrazniej sobie zazartowala piszac ze ma regularne dochody z akcji do paru tysiecy na miesiac. Rownie dobrze moglaby napisac ze trafila na zyle zlota czy cos w tym sensie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: ale kabaret 06.05.10, 10:10 maria421 napisała: > Annajustyna najwyrazniej sobie zazartowala (...) Cóż za przenikliwa przenikliwość! :) Odpowiedz Link
jureek Re: ale kabaret 06.05.10, 10:29 maria421 napisała: > Annajustyna najwyrazniej sobie zazartowala piszac ze ma regularne dochody z > akcji do paru tysiecy na miesiac. Od razu to było dla mnie jasne. forum.gazeta.pl/forum/w,10001,110889045,110933171,Re_ale_sie_dajesz_podpuszczac.html A gdyby nawet i prawda to była, to czy jest to powód, żeby tak się bulwersować? > Rownie dobrze moglaby napisac ze trafila na zyle zlota czy cos w tym sensie. Albo, że ma regularne dochody z gry w totolotka :) Jura Odpowiedz Link
drugiich oczywizda, zawsze można się na to powołać 06.05.10, 15:07 gdy głupota wyjdzie na jaw. Nie po raz pierwszy zresztą. Stanowicie Trójcę: annajustyna - maria - i duch św. jura :):):) Odpowiedz Link
drugiich a na marginesie, to jasne, że jej dochody 06.05.10, 15:08 wzrosły. Kiedyś chciała płacić kartą w Mcdonald's, teraz kupuje auta ;) Odpowiedz Link
annajustyna Re: a na marginesie, to jasne, że jej dochody 06.05.10, 17:16 Jeny, Ty normalnie moja biografie kiedys napiszesz...Fakt - jestem leniwa, nie lubie chodzic do bankomatu. Plastikowy pieniadz daje wolnosc! Odpowiedz Link
jureek Re: a na marginesie, to jasne, że jej dochody 06.05.10, 18:25 annajustyna napisała: > Plastikowy pieniadz daje wolnosc! Tobie wolność, a ja dzięki temu mam robotę. Więcej danych do analizy grup docelowych przy przygotowywaniu kampanii reklamowych. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken jedna z pierwszych absolwentek Viadriny... 06.05.10, 15:22 www.uj.edu.pl/index.html A ja od przeszło 20-tu lat dociekam dlaczego Pani Annajustyna nie zdecydowała się na: Uniwersytet Jagielloński Collegium Novum - siedziba władz Uniwersytetu ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków NIP: 675-000-22-36 tel.: (+48 12) 422-10-33, fax: (+48 12) 422-32-29 e-mail: rektor@adm.uj.edu.pl przecie też nie najgorsza uczelnia... Odpowiedz Link
annajustyna Re: jedna z pierwszych absolwentek Viadriny... 06.05.10, 16:19 20 lat temu to ja bylam jeszcze w podstawowce. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: jedna z pierwszych absolwentek Viadriny... 06.05.10, 17:02 annajustyna napisała: > 20 lat temu to ja bylam jeszcze w podstawowce. ------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: jedna z pierwszych absolwentek Viadriny... 06.05.10, 17:05 Jakas taka wolno kumata bylam ;). Odpowiedz Link
annajustyna Do Niki1162 06.05.10, 16:22 Jeski mnie tak bardzo podziwiasz, to powinnas tez zauwazyc, ze mam dosc specyficzne poczucie humoru (czasem na granicy sarkazmu). Nieskromnie dodam, ze udalo mi sie dzis rozsmieszyc ekipe operacyjna, zanim zapadlam w nicosc. Tak, Ichu, poszlam sobie tluszcz odessac i cycki poprawic. Oczywiscie do kliniki pojechalam komunikacja miejska. Odpowiedz Link
niki1162 Re: Do Niki1162 06.05.10, 16:54 sorry, zrozumialam i przepraszam.Czasami naprawde mozna pomylic poczucie humoru i sarkazm z na pierwszy rzut oka prowokujacym postem. Moze mnie to osobiscie za bardzo dotknelo, ja studiowalam na HU Berlinie.Viadrina jest mi bliska, gdyz: po studiach w 1993/94 siedzialam na granicy w Swiecku i odprawialam rosyjskie ciezarowki.Zazdroscilam Wam wtedy, ze dopiero zaczynacie studia, kiedy ja je zakonczylam i musze zapieprzac w Polsce razem z absolwentkami szkoly zawodowej rolniczej i technikum rolniczego w Slubicach. Pytalam sie wtedy, po co ja w ogole studiowalam? Zawodowka w Rzepinie tez by wystarczyla. Na Viadrinie wyklada moja przyjaciolka i znam niektorych absolwentow, np. kulturoznawstwa, ktorzy codziennie dojezdzaja do pracy z FF/O do Berlina. Po prostu pozazdroscilam sukcesu i dlatego glupi ten post.Ale samochod kupilam naprawde tak, jak napisalam, BAR i z Vermögenwirksame Leistung. Nie umiem brac cos na kredyt. Pozdrowienia z Berlina.I nie gniewaj sie juz. Niki Odpowiedz Link
annajustyna Re: Do Niki1162 06.05.10, 17:04 Alez ja sie nie gniewam. A samochod tez kupimy bar, czyli przez Überweisung, bo przeciez w walizce ich nie zatacham. Balabym sie, ze zgubie. Nie masz absolutnie powodu do zazdrosci - z mila checia pracowalabym w Berlinie albo w PL, gdybym mogla sobie na to pozwolic. Ale akurat mam meza w tak specyficznej branzy, ze poza Monachium nie idzie. Ja mam swietna prace, ale tez nie ze wzgledu na jakies astronomiczne zarobki (öff. Dienst ;)), ale robie cos, co naprawde sprawia mi satysfakcje i mam swietna atmosfere w pracy. A nasz glowny szef jest rzeczywiscie jednym z najwiekszych specow od rynkow kapitalowych w Niemczech. Ale ma co innego na glowie niz pomnazac majatek swoich podwladnych :P. Rowniez pozdrawiam serdecznie, powodzenia! Odpowiedz Link
konrad_dk Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 06.05.10, 17:03 niki1162 napisała: > Pani Annojustyno, do tej pory nz wielkim szacunkiem i zainteresowaniem czytala > m > Pani posty na wszelkich forach.Podziwiam Pania za to, ze jako jedna z pierwszyc > h > absolwentek Viadriny nie siedziala Pani zbyt dlugo w DDR, tylko wyprowadzila si > e > do Monachium. Podziwiam dobra prace i super wysokie zarobki Pani i malzonka. > Ale naprawde nie wiem, jakim cudem ma pani z akcji kilka tys. miesiecznie. Przepraszam pana,ze sie wtrace.Ale panski post jest wyjatkowy buraczany. A moze to zazdrosc w stosunku do ludzi sukcesu? Do Polakow,ktorzy potrafia robic kase nie tylko w Polsce,ale rowniez poza jej granícami. Albo > to jest Insiderwissen, albo cos pani kreci. > Ja kupilam uzywany samochod za 10 tys. i zaplacilam BAR! Bylo to mozliwe, > aczkolwiek wydalam na no oszczednosci i troche z Vermögenwirksame Leistung > (akurat uplynal termin lokaty). Dla jednych Szanowny Panie Buraku 10 tys to dorobek calego zycia a dla innych nie.Panski przyklad nie jeste zadnym wykladnikiem,tylko jednym z przykladow. Nie uzywam tu slow wulgarnych, ani nikogo nie > obrazam, ale czasem mam wrazenie, ze Pani klamie. Nie uzywam tutaj slow wulgarnych i nie obrazam nikogo,ale mam wrazenie,ze jest pan wyjatkowo ciekawski i nietaktowny z buraczanymi cechami charakteru Odpowiedz Link
annajustyna Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 06.05.10, 17:10 Konrad, daj spokoj, juz sie wyjasnilo. Odpowiedz Link
konrad_dk Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 06.05.10, 16:55 alessia27 napisała: > wlasnie siedze i czekam na dokumenty z auta bo musze je tylko zameldowac.Podobn > o > do 10 maja byc bo poszly z mazdy expresem. > Ja juz posrana jestem :) Zrozumiale sa emocje z zakupem pierwszego auta.Gratuluje. Alec czy naprawde trzeba ta radosc okazywac w tak nietaktowny sposob. Co to za zwrot? > Ja juz posrana jestem :) Odpowiedz Link
alessia27 Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 06.05.10, 18:30 konradzik sie dzis nie wyspal czy nie bzyknal ? Odpowiedz Link
jureek Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 06.05.10, 19:08 alessia27 napisała: > konradzik sie dzis nie wyspal czy nie bzyknal ? ROTFL :))) Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: wykazuję jej głupotę z uśmiechem, 07.05.10, 18:21 jureek napisał: > alessia27 napisała: > > > konradzik sie dzis nie wyspal czy nie bzyknal ? > > ROTFL :))) > Jura ------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Kupilas juz ten samochod? 07.05.10, 21:49 Nie, jak wydobrzeje (mialam wczoraj operacje), to w srode biore go na jazde probna. Odpowiedz Link
maria421 Re: Kupilas juz ten samochod? 07.05.10, 22:33 Gute Besserung wobec tego. Myslalam ze juz bylas zdecydowana na auto. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Kupilas juz ten samochod? 07.05.10, 22:47 Bylam, ale akurat ta marka jeszcze nie jezdzilam, wiec pro forma chce sobie po Dachau pojezdzic, zanim umowe podpisze. Odpowiedz Link