Dodaj do ulubionych

też wam zabrali kosze na szkło?

17.12.13, 12:29
Bida straszna, teraz muszę dylać pod szkołę aktorską, to tak z 500 m jest na pewno. Już sąsiedzi wrzucają do zwykłego kosza wszelkie butelki.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: też wam zabrali kosze na szkło? 17.01.14, 11:44
      nie..nasz stoi :D
      • alpepe Re: też wam zabrali kosze na szkło? 20.01.14, 07:49
        afera jest o to, cały Berlin poł.-wsch. nie ma. W dawnym Berlinie zach. nie zdecydowano się na ten krok.
        • buka007 Re: też wam zabrali kosze na szkło? 20.01.14, 20:42
          coś o tym słyszałam, ale nie wiem dokładnie o które kosze chodzi? te 'publiczne' stojące na ulicy?
          możesz coś podlinkować?
          U mnie bez zmian, zarówno te w przydomowym smietniku, jak i te uliczne stoją na swoim miejscu.
          • alpepe Re: też wam zabrali kosze na szkło? 22.01.14, 17:29
            Nie, chodzi o te przydomowe/przyblokowe. Marzahn, Lichtenberg i ogólnie Treptow-Köpenick są na pewno dotknięte. Z jednej strony bodajże bsr się tłumaczy, że ludzie źle segregują szkła, z drugiej Altglasproduzenten, którzy odbierają szkło są źli, bo tłuczka szklana jest zbyt zanieczyszczona, a jak były przyblokowe pojemniki, to też był (u mnie na przykład) tylko podział na bezbarwne i kolorowe, a brązowe powinno być oddzielone od zielonego. Poza tym szkło z tych ulicznych pojemników zwanych Iglu też jest za bardzo rozdrobnione i to akurat ponoć jest wina śmieciarek, bo są stare i szkło się w nich za bardzo tłucze.
            Tu coś o problemie
            bezirke.morgenpost.de/lichtenberg/-einspareffekt-beim-glassammeln-weniger-behaelter-weniger-abholung
            • buka007 Re: też wam zabrali kosze na szkło? 08.02.14, 21:27
              psu na budę to całe sortowanie!
    • camel_3d ciagle mamy:) 03.03.14, 10:02
      wczoraj szkol wyrzucalem wlasnie... i staly
      • alpepe Re: ciagle mamy:) 03.03.14, 17:16
        dedeerówek traktują po macoszemu, ale oblukałam pojemniki na szkło przy pobliskim przedszkolu i córka obiecała, że jak zacznie chodzić od gimnazjum, to będzie miała po drodze i mi będzie wyrzucać.
    • alpepe Re: ciagle mamy:) 19.05.14, 15:08
      piotruś, spadaj spamerze.
    • zbyfauch U nasz nie. 11.07.14, 23:14
      Niemniej tych 300 m dygać muszę. W sumie chyba nieźle, nie słychać tłuczonego szkła.
      • buka007 Re: U nasz nie. 12.07.14, 06:17
        u mnie te publiczne mają specjalne gumowe wyciszacze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka