Dodaj do ulubionych

Ciesze sie, ze przegrali!!!

05.07.06, 12:02
Gwizdy podczas wloskiego hymnu to juz hamstwo do potegi! Tacy zadufani, pewni
siebie, na ulicach po meczu wytrzymac sie nie dalo. Dobrze im tak!!!Oby nawet
3 miejsca nie zajeli. Po przegranej Podolski i Klose to wreszcie na ustach
narodu niemieckiego Polacy bo jak bramki strzelali to Niemcami byli!Haha
A jakie sa Wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • tortilla2 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 12:05
      I za te obrazliwe artykuly na temat Polakow! (zapomnialam)
      • hamburgerka Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:46
        dokładnie tak samo pomyślałam,otarli im nosa-sehr gut !!!!
    • dunia77 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 12:05
      No troche szkoda, bo te opustoszale ulice nawet mi sie podobaly ! ;-)

A tak powaznie, to jedyne czego zaluje, ze w pilkarskim szale przepadly gdzies
      bardzo ladne wystepy polskich lekkoatletow...
    • magnusg Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 12:36
      Gwizdy na hymnie to tylko jedno.A nabijanie sie przed meczem,ze Wlosi to
      tylko "Pizzalieferanten":(
      A juz caly tydzien na wszystkich praktycznie meczach nabijali sie z Holendrow
      spiewajac "Ohne Holland fahren wir nach Berlin".Wiekszosci komentatorow chyba
      sie to nie podobalo nawet,bo przemilczeli te okrzyki niemieckich kibicow.Tak
      ich tak ostatnio wychwalana goscinnosc czasami podupadala i to mocno.
      Ja sie ciesze,ze wygraly Wlochy,bo byli poprostu lepsza druzyna i zasluzyli
      sobie.
      • mona_iza Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:32
        magnusg napisał:

> Gwizdy na hymnie to tylko jedno.A nabijanie sie przed meczem,ze Wlosi to
        > tylko "Pizzalieferanten":(

To prawie jak Polacy tez sie nabijaja ze Francuzi to zabojady, Grecy i Turcy to
        brudasi, wszyscy Niemcy to faszysci, Anglicy ...wiadomo flegmatycy itd itp.

wyluzujcie troche:)))
        • kasiulek70 Przepraszam ale Niemcy to naziści nie faszyści.... 05.07.06, 17:34
          a faszystami niestety byli Włosi ;)
          • mona_iza Re: Przepraszam ale Niemcy to naziści nie faszyśc 06.07.06, 09:29
            Masz racje widzisz jak szybko cos pomieszac mozna, mam nadzieje ze niemieccy
            nazisci sie na mnie nie obraza bo bede musiala jeszcze oficjalne pismo z
            przeprosinami wysylac:)))
            • kasiulek70 Re: Przepraszam ale Niemcy to naziści nie faszyśc 06.07.06, 10:04
              Ja też ma m nadzieję że Cię zostawią w spokoju ;)
    • polaola Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 12:50
      niby dlaczego sie cieszyc ze Niecy przegrali ?. Niemcy grali dobrze. Wlosi
      troche lepiej.
      Rozumiem ze mozna gratulowac Wlochom zwycienstwa, ale cieszyc sie ze Niemcy
      przegrali swiadczy tylko o kompleksach i checi bicia lezacego. Niemcy
      zorganizowali bardzo fajne mistrzostwa, graja i kibicuja fair-play. Mimo
      porazki potrafili z podniesiona glowa pogratulowac zwyciestwa Wlochom.
      Tortilla2, ty mylisz zachowanie (niektorych) kibicow z postawa druzyny
      niemieckiej (czy to pilkaze gwizdali ???) A moze to sami Wlosi gwizdali - u
      nich gwizd to znak aprobaty. Dziwi mnie ta zlosliwosc w stosunku do druzyny
      niemieckiej, przeciez calkiem dobrze grali. To sa mistrzostwa, festyn, zabawa
      a tu na forum Polacy tylko chychaja aby ktos Niemcom dolozyl. Brrrrr ....
    • ewa553 ladnie powiedzialas, polaola 05.07.06, 12:56
      jak mozna cieszyc sie z czyjejs przegranej, skoro mozna sie cieszyc z wygranej
      przeciwnika? Czy dlatego, ze w mojej miejscowosci jacys kopnieci Wlosi z
      wielkiej radosci pobili paru Niemcow az byly trzykaretki i 50 policjantow - czy
      dlatego mam przestac lubiec Wlochow? To co tortilla pisze to tylko
      potwierdzenie, ze zakompleksieni nieudacze siedza tu nie wiadomo po co i na co
      i jedynie wtedy maja satysfakcje, jak sie jakiemus Niemcowi noga powinie. A
      sio, wracaj do Polski, po co tu siedzisz i psujesz swoim glupim gadaniem opinie
      Polakom?
      • tortilla2 Re: ladnie powiedzialas, polaola 05.07.06, 13:05
        Ewa553 jaka Ty drazliwa jestes!!!Lo matko!!!Tak sie identyfikujesz z narodem
        niemieckim? To moze powinnas po niemiecku tu pisac a najlepiej uciekaj z tego
        forum.Sio!
        Poza tym nie napisalam, ze wszyscy maja myslec tak jak ja tylko spytalam o
        opinnie innych prawda?
      • kielbasakrakowska ewa553 - napisz skad pochodzisz, co robisz??? 05.07.06, 14:09
        szczerze ci powiem - twoj przypadek - jako przyklad typowego unizonego
        poddanstwa wobec Rasy Panow bardzo mnie ciekawi. Chcialbym to przeanalizowac,
        moze zarysuje sie pewien schemat, z ktorego mozna by wyprowadzic przyczyny
        twojego unizonego poddanstwa. Wiekszosc Polakow mieszkajacych w niemczech
        szanuje przede wszystkim innych Polakow, staramy zachowywac sie solidarnie.
        Skoro cieszymy sie z przegranej niemcow - mamy swoje powody - za te krzyki
        ponizajace Polakow, za polskie dowcipy w prasie i w telewizji, za totalny brak
        samokrytyki. Tobie to plucie na Polske i Polakow zupelnie nie przeszkadza, caly
        czas piszesz, ze pisza to zakompleksieni ludzie. Czesto plujesz za to na
        Polakow. No to napisz - skad jestes i co takiego porabiasz, ze nie masz
        kompleksow, ze nie przeszkadza ci opluwanie Polakow i Polski przez niemcow.
        Moze wyjdzie obraz kobitki wyciagnietej z jakiejs totalnej dziury w Polsce,
        gdzie psy d...pami szczekaja i ktora znalazla na tej ziemi swoj Raj za Odra...
        • elch8 Re: ewa553 - napisz skad pochodzisz, co robisz??? 05.07.06, 14:21
          kielbasakrakowska napisał:

uwielbiam kielbase krakowska, ale po tej bym sie rozchorowala na to co nasz
          polski prezydent

najbardziej podoba mi sie wyraz "solidarnie". piekne, az mnie za serce scisnelo.
          • kielbasakrakowska Re: ewa553 - napisz skad pochodzisz, co robisz??? 05.07.06, 14:34
            Napisalem "staramy sie zachowywac solidarnie". Nie zawsze wychodzi, albo
            inaczej - wychodzi rzadko. Dzieki takim jak ty, przede wszystkim.
    • ich11 moja opinia: popraw swoją ortografię polską. 05.07.06, 13:02
      To jest chamstwo, żeby pisać hamstwo. :))
      • dunia77 Re: moja opinia: popraw swoją ortografię polską. 05.07.06, 13:04
        oCHydne Hamstwo ;-)
      • tortilla2 Re: moja opinia: popraw swoją ortografię polską. 05.07.06, 13:06
        Dzieki za baaaardzo cenna wskazowke, ale umiem po polsku pisac a to przypadkowy
        blad ;)
    • tortilla2 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:10
      Nie mam nic do Niemcow, a nawet bardzo ich lubie i spotykam sie z wielka
      zyczliwoscia, tyle, ze postawa przecietnego Niemca-kibica bardzo mnie wkurza!
    • ewa553 Regula nr 1: 05.07.06, 13:12
      jak sie tylko cos powie dobrego o Niemcach, albo skrytykuje glupie uwagi na ich
      temat, jest sie od razu ostemplowanym jako möchte-gern-Niemiec.
      Glupstwa gadasz Tortillo. Nie wazne czy mowilas o Niemcach czy Wlochach:
      pokazalas brzydka strone swojego charakteru cieszac sie z czyjejs przegranej,
      zamiast cieszyc sie z wygranej przeciwnika. Kumasz wreszcie o co chodzi?
      • tortilla2 Re: Regula nr 1: 05.07.06, 13:13
        Nie, nie kumam bo nie znam takiego slowa z lekcji jezyka polskiego :P
        • ggigus to sie doucz, a potem dyskutuj 05.07.06, 13:14

• ich11 kumać? 05.07.06, 13:40
          www.univ.gda.pl/slang/hasla/k/kumac.html
    • elch8 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:16
      tortillo droga, wlasnie takich polakow nienawidze. jestes wypisz wymaluj takim
      malym, niedorosnietym, zakompleksionym polskim duchem.

wczorajszy mecz byl rewelacyjny. wlochom nalezalo sie za niego zwyciestwo, bo
      grali lepiej, chwilami mistrzowsko... ale zeby sie cieszyc, ze niemcy
      przegrali? ja im gratuluje sily walki, wytrwania i pokazania nam kawalka dobrej
      pilki. a przegrac zawsze ktos musi, szkoda, ze padlo na niemcow, ale przegrali
      sprawiedliwie i godnie. no i ta atmosfera jaka panuje na ulicach... zycze
      kazdemu takich mistrzostw w kraju!
    • tortilla2 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:20
      Ale Was latwo zmanipulowac!:) Bylam tylko ciekawa Waszych reakcji, ktore sa mi
      potrzebne do pracy z socjologii.

Dzieki za odpowiedzi;)
      Pozdrawiam...
      • ggigus od kiedy na socjologii ucza o manipulacji 05.07.06, 13:23
        moze i z socjologii powinnas sie douczyc?
        • tortilla2 Re: od kiedy na socjologii ucza o manipulacji 05.07.06, 13:26
          A gdzie tu byla manipulacja jesli ktos pyta sie o opinnie innych???O ile juz to
          prowokacja;)
          Moze Ty powienies sie nauczyc czytac?
          • caysee Re: od kiedy na socjologii ucza o manipulacji 05.07.06, 13:28
            > A gdzie tu byla manipulacja jesli ktos pyta sie o opinnie innych???O ile juz to
            > prowokacja;)

Dobra uwaga! Wobec tego czemu napisalas, ze latwo ich bylo zmanipulowac, skoro
            nie byla to manipulacja? Idz juz lepiej pisac ta swoja prace.
        • tortilla2 Re: od kiedy na socjologii ucza o manipulacji 05.07.06, 13:28
          Socjologia czerpie duzo madrosci z psychologii, a chyba nie zaprzeczysz, ze
          prowokacja (czy wg Ciebie nawet manipulacja) jest procesem psychologicznym???
          • caysee Re: od kiedy na socjologii ucza o manipulacji 05.07.06, 13:32
            Kobito, jakie "wg ciebie"?! Przeciez to ty pierwsza napisalas o manipulacji.
            • ggigus caysee, serio, szkoda czasu 05.07.06, 13:37
              najpierw sama pisze o manipulacji, by sie tego post dalej wyprzec
      • caysee Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:26

Zenujace. Spadaj, trollu.
      • elch8 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:27
        przeciez ona nie wie co znaczy wyraz socjologia. to taki modny wyraz ostatnio...
        • ggigus racja, co ja cenny czas marnuje 05.07.06, 13:29
          ide poczytac te straszna lewacka taz, co wypisuje takie straszne rzeczy o Polsce
          heheh
          • dunia77 Re: racja, co ja cenny czas marnuje 05.07.06, 13:30
            Apage !
            ;-)
      • dunia77 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 13:28
        Wiesz co, najpierw przychodzisz na forum i prosisz o pomoc. Ludzie wykazuja
        dobra wole, odpowiadaja itp.
        A potem robisz z siebie taaaaaaaaka idiotke...
        Najlepiej jak juz zamilkniesz, serio.
    • fufu_ffm Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 14:44

• kielbasakrakowska Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 14:47
        fufu_ffm napisała:

> Przynajmniej widomo kto Kaczki wybieral.

Fajnie ze masz wglad do mojej karty wyborczej. Ty bys zapewne glosowal na to,
        zeby Polska rzadzil Schroeder. Przeciez niemcy juz Polska tak dobrze te 6 lat
        rzadzili...
        • sylviaplath2 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:28
          A ja też się cieszę że przegrali, bo pamiętam ich wygraną w 1990, kiedy naród
          wpadł w taką euforię na własnym punkcie, że śpiewano "Deutschland Deutschland
          über alles", wielotrotnie zdarzały się napady na ludzi różniących się kolorem
          skóry i w ogóle wygladającymi obco, w tym też mniej więcej czasie we wschodnich
          landach podpalano domy z azylantami. Widząc naokoło te flagi obawiam się, że
          sytuacja mogłaby się powtórzyć, a Was chyba tu jeszcze nie było, bo gdybyście
          to przeżyli wiedzielibyście, że dla Niemców i dla nas lepiej ,że nie wygrali.
          • kielbasakrakowska Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:35
            Dokladnie! A teraz, widzac co sie dzieje, mozna spokojnie przypuszczac, ze bylo
            by duzo gorzej. Niestety niemcy nie traktuja pilki noznej jako zwyklej
            sportowej rywalizacji, a jako probe udowodnienia swojej niepodwazalnej
            wyzszosci na innymi narodami. I szczerze mowiac sam bylem zaskoczony ich
            reakcja, myslalem, ze mimo przegranej beda cieszyc sie z jak by nie bylo,
            niezlej postawy swojej druzyny na tym turnieju. Ku memu zaskoczeniu, bylo
            cichutko, nie chodzily juz po ulicy zapijaczone mordy, wydzierajac sie
            belkotliwie "Deutschalnd!!!". Bo to byl dla nich cos. Niemcow nie interesuje
            wcale sport, ich interesuje tylko zwyciestwo, wszelkimi dostepnymi srodkami i
            udowodnienie, ze to ONI sa rasa panow...
            • elch8 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:42
              >Ku memu zaskoczeniu, bylo cichutko

no to mam dzisiaj ubaw. kielbasa 1:0 dla ciebie! po mundialu polskim w polsce
              wszyscy skakali na ulicach, bylo glosno i strzelaly petardy. janas zostal
              bohaterem narodowym, bo my sie trzymamy "solidarnie". ubaw byl po pachy. gdyby
              wlosi wczoraj przegrali to w rzymie bylaby najwieksza impreza uliczna swiata.
              czy ty czytasz ksiazki od tylu do przodu? wystarczy przekrecic i poczytac od
              poczatku.
              • kielbasakrakowska Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:46
                A ty sie przede wszystkim naucz czytac - ze zrozumieniem...
            • caysee Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 16:41
              > by duzo gorzej. Niestety niemcy nie traktuja pilki noznej jako zwyklej
              > sportowej rywalizacji, a jako probe udowodnienia swojej niepodwazalnej
              > wyzszosci na innymi narodami. I szczerze mowiac sam bylem zaskoczony ich
              > reakcja, myslalem, ze mimo przegranej beda cieszyc sie z jak by nie bylo,
              > niezlej postawy swojej druzyny na tym turnieju.

Halo?! Czy ty znasz w ogole jakiegos Niemca, sluchasz niemieckiego radia albo
              telewizji? Przeciez wlasnie jest tak jak piszesz, ze nie jest - caly dzien
              trabia o tym, ze nie spodziewali sie, ze zajda tak daleko i ze mimo wczorajszej
              porazki sa bardzo zadowoleni, ze Klinsmann doprowadzil ich druzyne do takiego stanu.

> Niemcow nie interesuje
              > wcale sport, ich interesuje tylko zwyciestwo, wszelkimi dostepnymi srodkami i
              > udowodnienie, ze to ONI sa rasa panow...

Ja piernicze, z takim nastawieniem musisz byc strasznie nieszczesliwy mieszkajac
              tutaj, o ile w ogole tu mieszkasz. W prawie kazdym mijanym na ulicy czlowieku
              widziec wroga myslacego o sobie jako o czlonku Rasy Panow... mozna niezlego
              swira dostac.
              • kielbasakrakowska Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:06
                > Ja piernicze, z takim nastawieniem musisz byc strasznie nieszczesliwy
                mieszkaja
                > c
                > tutaj, o ile w ogole tu mieszkasz. W prawie kazdym mijanym na ulicy czlowieku
                > widziec wroga myslacego o sobie jako o czlonku Rasy Panow... mozna niezlego
                > swira dostac.

Za to, ze mijani przez ciebie niemcy uwazaja cie za kolejnego "polaczka" ktory
                przyjechal do nich krasc auta, albo co najwyzaj sprzatac im mieszkania, to ci
                nie przeszkadza...
                • dunia77 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:10
                  No i co w zwiazku z tym ? Nawet zakladajac, ze to prawda, jakie proponujesz
                  rozwiazanie ? (Oprocz przeprowadzki do innego kraju, oczywiscie_.
                  • kielbasakrakowska Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:16
                    Dlaczego oprocz? Wlasnie przeprowadzke proponuje ;-)
                    • fufu_ffm Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 18:23
                      Kielbasa -

A co Ty tu jeszcze wogole robisz?

Po co sie tak meczyc. Pojedz gdzie indziej. Tylko ze z takim nastawieniem do
                      zycia, uprzedzeniami (popatrz cytat pod spodem), uogolnieniami itd. to w zadnym
                      kraju Ci dobrze nie bedzie.

cytat z wypowiedzi kielbasakrakowska:
                      [...]Niemcow nie interesuje wcale sport, ich interesuje tylko zwyciestwo,
                      wszelkimi dostepnymi srodkami i udowodnienie, ze to ONI sa rasa panow...
                      [koniec cytatu]

Wow! Kilebasa, ale Ty wiesz ze wojna sie skonczyla w czterdziestym piatym,
                      jakies 60 lat temu? Czy tez ten maly fakt uknal Twojej uwadze?
                      Poznales jakiegos Niemca wogole czy znasz ich tylko z czterech pancerni i pies?

• caysee Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:37
                  Oczywiscie, ze nie przeszkadza, bo tak nie jest :) Uwazam, ze jesli ktos ocenia
                  caly narod przez pryzmat negatywnych stereotypow ("kazdy Polak kradnie" albo
                  "kazdy Niemiec uwaza sie za przedstawiciela rasy panow"), to nie przedstawia on
                  soba na tyle wysokiego poziomu umyslowego, zeby mialoby mi zalezec na jego
                  zdaniu. Czemu mialoby mi przeszkadzac to, ze niektorzy (niektorzy!) Niemcy (i
                  nie tylko Niemcy) maja waskie horyzonty? :)
              • elch8 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:22
                caysee, jest dokladnie tak jak piszesz

moze ja mam w moim otoczeniu jakis nienormalnych niemcow, bo wszyscy jak jeden
                maz sa bardzo zadowoleni i w lekkim szoku, ze druzynie, ktorej nie dawano
                zadnych szans doszla do polfinalu i nawet 119 minut dzielnie walczyla z
                mozliwym przyszlym mistrzem swiata. a to, ze bylo smutno po... no coz, ciezko
                sie przegrywa minute przed koncem.

ci co zawsze chca byc wazni i robic z siebie Panow wytykaja dokladnie to samo u
                innych, ja jestem taki skromy a oni to Panowie. Jakos tak jest, ze Panow zawsze
                widzi ten maly i zakompleksiony a "Panowie" widza wokol siebie ludzi.

oj malutka, malutka i zasuszona ta kielbaska. ja lubie porzadnie zjesc.
                • caysee Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 17:42
                  > ci co zawsze chca byc wazni i robic z siebie Panow wytykaja dokladnie to samo u
                  > innych, ja jestem taki skromy a oni to Panowie. Jakos tak jest, ze Panow zawsze
                  > widzi ten maly i zakompleksiony a "Panowie" widza wokol siebie ludzi.

Dokladnie, dobrze to ujelas :))
    • ewa553 do kielbasy 05.07.06, 15:12
      a co to za wstyd ze pochodze z polskiej wsi? Nasz PGR byl znany w calym
      powiecie! Niestety, zostal potem rozwiazany, nastala bieda, wiec wyjechalam.
      Bylo mi latwo, bo wszyscy mezczyzni w mojej rodzinie byli w Wehrmachcie. Tak ze
      zaraz dostalam prace przy< sprzataniu, nie musialam juz wracac na wies. A jak
      skonczylam 50 lat i bylo mi za ciezko pracowac, to sie mna zajal Sozialamt,
      dostaje dosyc na zycie, jeszcze starcza cos odlozyc. To musze byc wdzieczna
      i sie wykazac, nie moge tolerowac kogos kto na Niemcy narzeka, bo mu sie nie
      udalo tak dobrze jak mnie.
      • kielbasakrakowska Re: do kielbasy 05.07.06, 15:23
        NO I WSZYSTKO JASNE! Dziekuje ci za szczerosc!

> skonczylam 50 lat i bylo mi za ciezko pracowac, to sie mna zajal Sozialamt,
        > dostaje dosyc na zycie, jeszcze starcza cos odlozyc. To musze byc wdzieczna
        > i sie wykazac, nie moge tolerowac kogos kto na Niemcy narzeka, bo mu sie nie
        > udalo tak dobrze jak mnie

Szkoda tylko, ze uwazasz, ze wszyscy ci zazdroscimy, po siedzisz na Sozialu, a
        my nie ;-))) Ja szczerze mowiac nie uwazam tego za szczyt ambicji!
        Pozwol, ze od tej pory bede twoje wypowiedzi traktowal jako swego rodzaju
        folklor.
        A tak a'propos - nie wiedzialem, ze niemcy tak wspaniale wynagradzaja potomkow
        bylych zolnierzy Werhmachtu. Oczywiscie winy sie nie dziedziczy, ale wg.
        niemcow nie zwalnia to wcale od dziedziczenia profitow ;-))) Skady my znamy to
        niemieckie zaklamanie? A swoja droga ciekawe, czy potomkowie zolnierzy innych,
        bardziej oslawionych formacji niemieckich nie maja przypadkiem lepiej?
        • annajustyna Ewa chyba podpuszcza;))))))) 05.07.06, 15:34
          A.
          • kielbasakrakowska jasne - ale dlaczego nie pograc w te klocki? ;-))) 05.07.06, 15:38
      • fufu_ffm Re: do kielbasy 05.07.06, 15:50
        Ewa -

Dobre :-))
        Usmialam sie serdecznie.

Kielbasa, idz sie jeszcze troche powedzic w tych swoich uprzedzeniach.

• ewa553 Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 15:41
      Annojustyno - dzieki:))))) ale jak mozna powaznie pisac odkrywajac, ze ten
      watek zalozony jest dla zabawy?
      Sylwio, a jakby Polska wygrala, to nie spiewaliby wszyscy w Polsce "jeszcze
      Polska nie zginela"? Pamietam dokladnie 1974, cale Katowice rozbrzmiewaly
      hymnem! Kazdy inaczej wyraza radosc i dopoki sie nie tluka, to wszystko w
      porzadku. Zabawne ze ja tutaj kibicowalam Wlochom, a moja rodzinka w Polsce
      Niemcom.
      • annajustyna Re: Ciesze sie, ze przegrali!!! 05.07.06, 16:10
        Moja Mama w PL tez bardzo zaluje Niemcow. Jest wielka fanka futbolu i oglada
        mecze b. szczegolowo. Mowi, ze mecz byl przepiekny i Niemcy grali fantastycznie.
        Mnie osobiscie tez bylo b. przykro widziec, jak placze Ballack i smutek
        Klinnsmanna. Moze stad mam "uraz" do futbolu, ze urodzilam sie w mistrzostwa
        Europy. Byl to jeden z wielu;) upalow stulecia, wszystkie okna byly pootwierane,
        ludzie sie darli, moja Mama jak wieloryb;))). Ojciec wywalal korki, aby mogla
        sie choc troche zdrzemnac. Dobrze, ze go przy tym nie zlinczowali - skradal sie
        po ciemku;)))))))))))))))))).
    • fan.club1 Wando. wróć! 05.07.06, 18:01
      Wando, Wando, strasznie mi ciebie brakuje od kiedy kiełbasy nie lubią Niemca.
      Dałaś się się wygryźć przez kiełbasę?!
      • ro-bert Re: Wando. wróć! 05.07.06, 19:08
        fan.club1 napisał:

> Wando, Wando, strasznie mi ciebie brakuje od kiedy kiełbasy nie lubią Niemca.
        > Dałaś się się wygryźć przez kiełbasę?!

FC1 bzdury opowiadasz. Kielbasa nie lubi "niemca" a nie jak Ty
        piszesz "Niemca".

Czy Tobie rowniez imponuje jego konsekwencja w uzyciu duzych i malych liter w
        pisowni nazw krajow i mieszkancow tych krajow? Ze jemu sie nie popitoli kiedy
        mala bukwa a kiedy duza... widac posty przemyslane i w detalach dopracowane...
        znaczy sie, forme mam na mysli :)
        • fan.club1 ro-bert, niektóre sprawy reguluję zgodnie z... 06.07.06, 11:27
          dewizą L'Oréala: Weil ich es mir wert bin.
          Dotyczy to także wspomnianych przez Ciebie dużych liter.
      • kielbasakrakowska tiaaaa.... 05.07.06, 20:29
        Niektorym kariera pomywacza lub sprzataczki u niemieckiego panocka rzeczywiscie
        przyslania trzezwe spojrzenie na rzeczywistosc. Ja na szczescie wkrotce
        opuszczam ten cudowny kraik. Celem malego wyjasnienia - przyjechalem tu kilka
        lat temu, pozbawiony zupelnie uprzedzen w stosunku do niemcow, dziwiac sie
        dlaczego wiekszosc ludzi, ktorzy maja z nimi do czynienia ma do nich tak
        negatywny stosunek. Po tych kilku latach juz wiem dlaczego ;-)
        Kiscie sie dalej we wlasnym sosiku, zmywajcie niemieckie gary, sprzetajcie
        niemieckie mieszkania, bawcie niemieckie dzieci i cieszcze sie, ze do tej pory
        jeszcze to robic mozecie, a nie musicie...
        • ro-bert Re: tiaaaa.... 05.07.06, 20:37

> Ja na szczescie wkrotce opuszczam ten cudowny kraik.

Czy po tym, jakze wstrzasajacym dla narodu niemieckiego, wydarzeniu bedzie
          mogla chociaz nasza mala spolecznosc forumowa liczyc na Twoje celne komentarze
          dotyczace "niemiec"?
          No i oczywiscie Twoje wrazenia z nowego, cudownego kraiku, ktory zamierzasz
          zaszczycic swoja obecnoscia bylyby dla czytelnikow tego forum niewatpliwie
          niesamowicie interesujaca lektura...

KK, zostan z nami!
          • sylviaplath2 Re: tiaaaa.... 05.07.06, 22:09
            do kiełbasy krakowskiej

Nie myśl, że jesteś odosobniony w swoich poglądach. To tylko to forum jest
            niereprezentatywne. Ci co Cię krytykują to nie są wcale Polacy, lecz przesiedleńcy ze Śląska, którzy starają się być bardziej niemieccy od Niemców.
            Nic więc dziwnego, że widzą swoją nową ojczyznę przez różowe okulary. Ponadto
            są w większości bardzo młodzi i brakuje im doświadczenia. Ja podpisuję się pod
            każdym Twoim słowem i też z radością kiedyś ten kraj opuszczę.
            • alesko Re: tiaaaa.... 05.07.06, 22:19
              no ja opuszcze ten kraj z powodow finansowo-zawododowych, czyli czysto
              pragmatycznych:))))))bardzo sobie cenie moje malo emocjonalne podejscie do
              tematu "zycie zagranica":)

sylwio czemu masz takiego depresyjnego nicka? to byla b dobra poetka, ale ta
              jej smierc i zycie, szczerze mowiac wywoluje u mnie dreszcze...
              pozdr
            • bluejanet Re: tiaaaa.... 05.07.06, 22:27
              Uwazam, ze to prawdziwa tragedia - zyc w kraju, ktorego sie nie darzy odrobina
              sympatii i chce jak najszybciej z niego sie wydosztac. Polska wiadomo - bedzie
              zawsze ojczyzna, matki sie nie wybiera i sie kocha taka jaka jest, nie ma nic
              do gadania, mozna marudzic, narzekac, ale zawsze jest wlasna, dobrze znana,
              mimo wszytskich swoich wad.
              Nie ma idealnego kraju na swiecie. Jak ktos jest na emigracji, to chyba z
              jakiegos powodu wybral sobie ten kraj, z jakiegos powodu tu mieszka, no a jak
              juz nie moze wysiedziec, moze wrocic. Trzeba widziec tez i te dobre strony
              innego kraju.
              • wild.romance Re: tiaaaa.... 05.07.06, 22:45
                bluejanet napisała:

> Uwazam, ze to prawdziwa tragedia - zyc w kraju, ktorego sie nie darzy
                odrobina
                > sympatii i chce jak najszybciej z niego sie wydosztac. Polska wiadomo -
                bedzie
                > zawsze ojczyzna, matki sie nie wybiera i sie kocha taka jaka jest, nie ma nic
                > do gadania, mozna marudzic, narzekac, ale zawsze jest wlasna, dobrze znana,
                > mimo wszytskich swoich wad.
                > Nie ma idealnego kraju na swiecie. Jak ktos jest na emigracji, to chyba z
                > jakiegos powodu wybral sobie ten kraj, z jakiegos powodu tu mieszka, no a jak
                > juz nie moze wysiedziec, moze wrocic. Trzeba widziec tez i te dobre strony
                > innego kraju.

Czy trzeba....hmmm...ale na pewno można. W co jednak wątpię. Bo i jak...przy
                takich dawkach jadu.....:)))

w.r
                • caysee Re: tiaaaa.... 05.07.06, 23:07
                  > Bo i jak...przy takich dawkach jadu.....:)))

...kielbasianego ;))
            • caysee Re: tiaaaa.... 05.07.06, 23:14
              > Nie myśl, że jesteś odosobniony w swoich poglądach. To tylko to forum jest
              > niereprezentatywne. Ci co Cię krytykują to nie są wcale Polacy, lecz przesiedle
              > ńcy ze Śląska, którzy starają się być bardziej niemieccy od Niemców.

sylvia,

Ja go krytykuje, a pochodze z Pomorza, moi przodkowie zas z glownie z Podlasia,
              wiec nie gadaj bzdur o przesiedlencach ani o "staraniu sie byc bardziej
              niemieckim od Niemcow", bo to dosc wyswiechtany, a niewiele mowiacy zwrot. To ze
              ktos nie popiera plucia na Niemcow na kazdym kroku nie swiadczy nic o tym ze
              stara sie byc niemieckim.
        • elch8 Re: tiaaaa.... 05.07.06, 23:36
          a ja zauwazam tu prosta zaleznosc. ci, ktorzy jak to nazywasz myja, sprzataja i
          bawia sa sfrustrowani, bo usluguja u "Panow". tacy zawsze zieja jadem, bo czuja
          sie pokrzywdzeni przez los, bo ktos ma lepiej od ciebie. i jedynym, ktory
          wyslucha, poklepie po dupci, doda otuchy jest drugi polak, bo przeciez
          wszystkich niemcow, ktorych znasz to sa twoi znienawidzeni do granic mozliwosci
          pracodawcy "Panowie".

tez by mi sie nie chcialo wiecej sprzatac, szczegolnie w te upaly. gratuluje
          decyzji, trzymam kciuki i zycze powodzenia w opuszczaniu tego kraju.

tylko nie zacznij sprzatac przypadkim dla anglikow...
    • kielbasakrakowska ... 06.07.06, 00:12
      Dziekuje za nieliczne slowa poparcia. Niestety polonia niemiecka to jest pewien
      specyficzny rodzaj polonii - blisko stad do Polski, akurat na odleglosc
      spluniecia, wiec pluja ile sie da. To jest ta kategoria ludzi, ktorzy 60 lat
      temu podpisywali Volkslisty i donosili na swojego sasiada kolportujacego
      zakazane ulotki. Nie ma sie co przejmowac - ta szumowina stanie sie za pare lat
      czescia owego wspanialego niemieckiego narodu, ich dzieci beda w jezyku polskim
      umialy jedynie przeklinac, a dzieci ich dzieci beda zamazywac w zyciorysie
      wzmianki o dziadkach z Polski, by przypadkiem nie okazalo sie ze ich czysto
      aryjskiej krwi plynie jakas inna domieszka. Jezeli w tych slowach znajdujecie
      nutke znajomej skads ideologii, to zastanowcie sie przez chwile, kto te
      ideologie wymyslil i kto ja chcial wcielic w zycie. I zastanowcie sie tez, czy
      to ze stalo sie to akurat w tym kraju, o ktorym wtedy pomyslicie, to czysty
      przypadek, czy moze cos wiecej. Zegnam!
      • elch8 Re: ... 06.07.06, 00:30
        >Jezeli w tych slowach znajdujecie
        > nutke znajomej skads ideologii, to zastanowcie sie przez chwile, kto te
        > ideologie wymyslil i kto ja chcial wcielic w zycie.

napisz mi prosze kto to taki, bo doprawdy nie bardzo sie orientuje o kogo ci
        chodzi a bez tej wiedzy nie w pelni moge zrozumiec twoj wywod. Czuje, ze cos mi
        umyka, bo pewnie ma on bardzo gleboki sens.
        • kalkos Re: ... 06.07.06, 00:45
          kielbasa zapewne mysli, ze jak ktos pisze, ze niemcy sa ok., to jest on
          hitlerowcem.

elch8, te widze taka zaleznosc
    • fufu_ffm KielbasaKrakowska to podroznik w czasie 06.07.06, 10:18
      cytaty z wypowiedzi KielbasaKrakowska:
      [...]
      Niestety polonia niemiecka to jest pewien
      specyficzny rodzaj polonii - blisko stad do Polski, akurat na odleglosc
      spluniecia, wiec pluja ile sie da.[...]

[...]
      Niektorym kariera pomywacza lub sprzataczki u niemieckiego panocka rzeczywiscie
      przyslania trzezwe spojrzenie na rzeczywistosc. Ja na szczescie wkrotce
      opuszczam ten cudowny kraik.
      [...] Koniec cytatu.

OK
      Wlasnie wrocilam ze sprzatania u rasy panow. Goraco bylo w Letderhosen a i moja
      T-Shirt z Niemieckiej flagi okazala sie nieprzewiewna. U nas na Slasku nie bylo
      tak goraco. Ale bylo warto bo mi te kolory pasuja do moich aryjskich
      niebieskich oczu i jasno blond wlosow.

Ha.Ha.

KielbasaKrakowska to podroznik w czasie - prosto z 1939 do 2006. To nic
      dziwnego ze rany nie zdarzyly sie zagoic.

Nikt nie ma rozowych okularow na temat zycia w DE ale to nie znaczy, ze musisz
      sobie od razu czarne zalozyc. Emigracja jest ciezkim kawalkiem chleba i jezeli
      w koncu zakonczysz ta meke i z DE wyjedziesz do innego kraju (jezeli wogole tu
      mieszkasz) to sie o tym sam przekonasz.

Przypuszczam, ze swoja "doglebna" wiadomosc na temat Niemiec i Niemcow
      KielbasaKrakowska opiera na bardzo obiektywnych serialach jak "Czterech
      Pancerni i Pies" (ktore nawiasem wojne przedstawiaja jak fajna przygode). Na
      podstawie tego co pisze to watpie, ze wogole w Niemczech mieszka.

Jezeli faktycznie tu mieszkasz to napisz gdzie - bo to musi byc jakis skansen.

Ludzie na tym forum to nie jak piszesz jacys wysiedlency ze Slaska tylko dobrze
      wyksztalceni Polacy, ktorych los tutaj zawial z roznych powodow. Maja inne
      poglady od Ciebie poniewaz sa zazwyczaj dobrze wykszlaceni i zamiast Typowego
      dla Ciebie fanatyzmu oraz uprzedzen preferuja myslenie. W zwiazku z tym stac
      ich na obiektywne i niezalezne poglady - nawet na temat Niemiec i Niemcow.

Nie zawsze jest w DE (tak jak i w innych krajach) wszystko super i nieraz juz
      dyskutowalismy na temat tego co by tutaj sie przydalo zmienic (a mozna duzo,
      zwlaszcza w ekonomi), ale to absurd zeby tak uogolniac jak Ty: Niemcy to,
      Niemcy tamto, "Rasa Panow". Tymi kategoriamy to myslisz tylko Ty oraz garstka
      Niemieckich "Neo-Nazis".

Welcome to Europe 2006.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka