Dodaj do ulubionych

Eryka daje zwyczajowo czadu

18.08.07, 17:46
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4398291.html
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Eryka daje zwyczajowo czadu 18.08.07, 18:17
      Ja juz w ogole nie wiem, o co chodzi:(((.
    • baerenfang dla równowagi może coś po niemiecku? 18.08.07, 18:27
    • ewa553 Re: Eryka daje zwyczajowo czadu 18.08.07, 18:58
      przeczytalam artykul ale nie widze gdzie tam Eryka "dala czadu".
      Admina prosze o zdjecie tendencyjnego wontku:)))))
      • baerenfang winna jest temu, że jej ojciec jako 18.08.07, 19:16
        żołnierz był skierowany do Gdyni i tam przyszła na świat.
        • annajustyna Re: winna jest temu, że jej ojciec jako 18.08.07, 19:33
          Daje czadu tym, ze wynalazla sobie drazliwy temat, aby zrobic kariere i
          chcacy-niechcacy przeinacza historie...Ze byly ofiary po stronie niemeickiej
          nikt nie zaprzecza (chocby przerazajacy dramat "Wilhelma Gustloffa"), ale - na
          boga - gdyby jej ojciec jako nazista nie "przylazl" na tereny aktualnie polskie,
          toby nie byla wypedzina (a moze w ogle by jej nie bylo?).
          • baerenfang a w PRL wszyscy byli komunistami 18.08.07, 19:50
            tak jak wszyscy żołnierze Wehrmachtu byli nazistami.
            i 95% polaków to katolicy.
            Ja się uczyłem jeszcze na lekcjach historii, że w Oświęcimiu
            wymordowano ponad 6 mln Polaków oraz jeńców radzieckich. Zydom się
            udało przeżyć dzięki pomocy ludności polskiej. Szmalcowników nie
            było.
            • annajustyna Re: a w PRL wszyscy byli komunistami 18.08.07, 19:54
              Wiesz, niektorzy uciekali z wojska i ryzykujac zyciem nawiazywali kontakt z
              aliantami np. Gdyby ta pani byla potomkinia tekiego Staufenberga albo
              Wallenberga (wiem - byl Szwedem), to chyba jednak troche inaczej by to wygladalo?
              • baerenfang np. Rudolf Hess:-))))))))))))))))))))))))))) )))))) 18.08.07, 20:27
                przeczytaj kim był Stauffenberg. Kanalią! Ojciec Eriki Steinbach był
                normalnym żołnierzem, nawet nie liniowym.
                • annajustyna Re: np. Rudolf Hess:-))))))))))))))))))))))))))) 18.08.07, 20:29
                  Wujek mojej babci tez byl zwyklym zolnierzem,a po wojnie wrocil jako zolnierz
                  RAF-u. Stauffenberg nie byl krysztalowy. Byl dzieckiem swojego pokolenia. Ot co.
                  • baerenfang wszystko przez pryzmat własnej rodziny. 18.08.07, 20:41
                    nie potrafisz myśleć abstrakcyjnie?
                • ggigus ojciec Steinbach byl zwyczajnym zolnierzem, piszes 19.08.07, 20:46
                  z
                  no byl oficerem, wiki:
                  Ihr Vater war als Wehrmachtsunteroffizier im seit dem Überfall auf Polen
                  besetzten Rahmel stationiert.

ale mniejsza
                  mysle ze zwykla przyzwoitosc powinna wystarczyc, aby nie wystepowac w imieniu
                  wypedzonych bedac przy okazji corka okupanta
                  taka zwyczajna przyzwoitosc, najzwyczajniejsza
            • ggigus nie wszyscy zolnierze Wehrmachtu byli nazistami 19.08.07, 20:47
              pisanie takich rzeczy wg mnie nie ma sensu
          • fan.club Steinbach rzeczywiście nie jest "zbyt wypędzona", 18.08.07, 20:31
            ale tu nie chodzi ani o nią samą, ani o czyjąkolwiek karierę.
            Steinbach reprezentuje członków Związku Wypędzonych i mówi o ich
            losach.
            • annajustyna Wlasnie. Musi to robic ta pani? 18.08.07, 20:32
              Nie maja nikogo innego?
              • fan.club Naprawdę nie rozumiesz, że nie chodzi o jej osobę? 18.08.07, 20:36
                Hupka czy Czaja byliby lepsi na jej miejscu?
                • annajustyna Re: Naprawdę nie rozumiesz, że nie chodzi o jej o 18.08.07, 20:37
                  Nie. Najlepszy bylby jakis potomek kogos z "Wilhelma Gustloffa" np.
                • ggigus Hupka sie poprawil, ma mieszkanie we W-wiu 19.08.07, 19:44
                  poprawil sie tez ideologicznie
                  • fan.club Zarzyj do prasy związkowej. 19.08.07, 20:09
                    Przekonasz się, że Hupka jest w tych najdrażliwszych w ogóle się nie
                    zmienił.
                  • fan.club Wrocławski adres Hupki: 19.08.07, 20:20
                    www.cdu.de/archiv/2370_17665.htm
                    • ggigus przed smiercia dostal mieszkanie 19.08.07, 20:35
                      od wladz Wroclawia i wiem, ze pomieszkiwal
                      czytalam wywiad z nim i otwarcie mowi, ze poglady w sprawie wypedzonych nieco
                      zmienil
            • ggigus jesli taka "niezbyt wypedzona" corka okupanta 20.08.07, 12:24
              reprezentuje innych wypedzonych to na plaszczyznie symbolicznej (pytaj, jak znow
              czegos nie zrozumiesz, fan.clubie) albo wypedzeni maja klopot z wlasciwym
              doborem organow ich osoby reprezentujacych albo okreslenie wypedzona w stosunku
              do potomkow okupantow mozna uznac za zwyczajnie skandaliczne.

Co ciekawe, wielu moich niemieckich rozmowcow, takze m.in. potomkow wypedzonych,
              oburzalo sie na kwestie pochodzenia Steinbach i tego, czy jest ona rzeczywiscie
              uprawniona do reprezentowania kogokolwiek w tej kwestii.

Pamietam nawet art. w Suedd., w ktorym dziennikarka tez to pytanie zadala i
              opisala, jak zostala przez Steinbach zbyta.
              No coz, gdyby Steinbach byla lepsza w retoryce, daloby sie jakos to
              uzasadnic.(ja na miejscu Steinbach bym juz miala przygotowanych pare okraglych
              zdan).
              • fan.club Post jest ad personam. Papapapapapapa! 20.08.07, 12:36
                Mimo to zgadzam się z tobą, że szefemn związku kynologoicznego może
                być tylko pies, feministki może reprezentować tylko baba-chłop z
                nieogolonymi łydkami, itd, itd, ....
                • ggigus alez fan.clubie, skoro wczesniej zarzucales mi 20.08.07, 12:51
                  belkot (chociaz nie mogles tak naprawde podac tych belkotliwych zdan badz
                  sformulowan), musisz sie liczyc z tym, ze ze zwyczajnej ludzkiej troski martwie
                  sie, kiedy do ciebie pisze, czy ty mnie aby rozumiesz.
                  Bo i rozumienie moich postow dozujesz umiarkowanie, raz tak, a raz nie, jak ci
                  pasuje albo jak ci starcza argumentow, jak chocby w poscie powyzej.

Pomijam fakt, ze zarzucales mi brak interpunkcji, co samo w sobie jest zarzutem
                  absurdalnym, choc z wielu powodow zabawnym,
                  • fan.club Brakuje ci argumentów więc zmieniasz temat. 20.08.07, 12:55
                    • ggigus nie, ty jako pierwszy odszedles od tematu 20.08.07, 12:56
                      pudlo, fan.clubie, znow pudlo
                    • ggigus ps. fan.clubie, troche mi niezrecznie o tym pisac, 20.08.07, 12:57
                      ale powinienes PILNIE powtorzyc sobie zasady interpunkcji.

skoro zwracasz innym uwage na bledy, powinienes sam swiecic przykladem.
                      • fan.club Nie pjerdol, poważnie? 20.08.07, 13:00
                        • ggigus az tak brak ci argumentow? smutne 20.08.07, 13:05

• fan.club Nie, to tobie wpierw braklo argumentów. 20.08.07, 13:11
                            O ile takie w ogóle miałaś. Smuć się dalej...
                            • ggigus pudlo, fan.clubie, powtarzam 20.08.07, 13:19
                              ja pisalam o kwestii pochodzenia Steinbach i jej prawa do reprezentacji innych
                              wypedzonych
                              z troski napisalam, ze jesli czegos nie rozumiesz w mojej wypowiedzi ( a
                              wczesniej zarzucales mi belkot, wiec moja troska byla jak najbardziej
                              uzsadadniona), masz mi dac znac
                              i te troske, zwyczajna ludzka troske, ba empatie, uznales jako ad personam, bo w
                              kwestii reprezentacji wypwdzonych przez corke okupanta u ciebie zadnych
                              argumentow nie widze
                              to ostatnie akurat rozumiem, tez uwazam, ze potomstwo okupatna powinno sobie
                              znalezc inne hobby niz reprezentacja wypedzonych
                              • fan.club Powtarzasz się. 20.08.07, 13:27
      • mucha_na_dziko1 Re: Eryka daje zwyczajowo czadu 19.08.07, 13:31
        Adminka tego forum nie skasuje swoich tendencyjnych watkow.
        Ona bierze sobie prawo atakowania ad persona, spamowanie pod innymi
        nickami i wogole wszystkie inne niezgodne z netykieta tricki itd.
        No coz, niestety kazdy oszolom moze sobie zalozyc forum prywatne.
    • baerenfang jak kalemu ukraść krowę to grzech;-) 18.08.07, 19:14
      gdy polscy parlamentarzyści chcą V kolumnę na Białorusi wspierać to
      dobrze, jeżeli Łukaszenko ich wypjerdoli to źle.
      Podwójna moralność.
      Stała się krzywda ludziom w wyniku przesiedleń, czy też nie?
      Mam na myśli wszystkich przesiedlonych, wypędzonych itp.
      I proszę nie winić ludności cywilnej za zbrodnie ich przywódców.
      Niemcy śmieją się dzisiaj z polityków, ale nie z narodu polskiego.
      • annajustyna Re: jak kalemu ukraść krowę to grzech;-) 18.08.07, 19:34
        Facet, narod niemeicki zaplacil za zbrodnie swoich przywodcow...A sami przywodcy
        bez narodu by przeciez zadnej wladzy nie mieli...
      • magnusg Re: jak kalemu ukraść krowę to grzech;-) 19.08.07, 11:22
        Polscy parlamentarzysci nie ujmuja sie za zwiazkiem, ktory zostal
        zalozony przez zbrodniarzy wojennych pokroju SS-Führera Heinza
        Reinefartha i wielu mu podobnych.
        BdV zawsze byl oaza dla bylych nazistow i czlonkow SS, ktorzy
        znalezli w nimm ozliwosc wplywu na polityke BRD.
        A jezeli sie chcesz na ten temat poinformowac to sobie przeczytaj to:
        www.tagesschau.de/aktuell/meldungen/0,1185,OID5852372,00.html
        • baerenfang media nie są dla mnie obiektywnym źródłem. 19.08.07, 11:27
          • magnusg Hahahahahahaha-a co jest?? 21.08.07, 15:54
            Pogaduszki przy piwku z kolesiami?
    • ewa553 Re: Eryka daje zwyczajowo czadu 18.08.07, 20:13
      kim ona jest i jaka ona jest - to przerabialismy juz wiele razy.
      Mnie chodzi o to, ze kapral gigus dala tendencyjny tytul watku,
      ktory nie znajduje pokrycia w zalaczonym tekscie.
      • ggigus droga ewo, wojska tu nie mamy 19.08.07, 15:17
        wg mnie Steinbach daje czadu
        moze napiszesz cos wiecej, czemu nie daje?
        bo tak to sobie gadamy po proznicy
    • fan.club To nie Eryka daje czadu, lecz... 18.08.07, 20:25
      polskie media. Nic nowego...
      • annajustyna Polskie media klamia? Przeciez ta pani 18.08.07, 20:27
        znow sie pokazuje publicznie?
        • baerenfang a ma zakaz? 18.08.07, 20:28
          spójrz w jakim towarzystwie się pokazuje.
          • annajustyna Pani ta robi kariere na podsycaniu nienawisci 18.08.07, 20:30
            narodowosciowej. Moglaby juz sobie darowac.
            • baerenfang przecież ona nawołuje do pojednania. 18.08.07, 20:40
              czytasz komentarze, czy to co ona mówi?
              • magnusg Tak czytamy.Na przyklad to tutaj. 19.08.07, 11:33
                07. September 2006
                Als „empörend“ haben SPD-Politiker Äußerungen der
                Vertriebenenpräsidentin Erika Steinbach im Deutschlandfunk
                bezeichnet. Frau Steinbach habe sich durch ein „skandalöses
                Interview“ im Radio „endgültig für jeden Dialog mit unseren
                polnischen Nachbarn disqualifiziert“, sagte die stellvertretende SPD-
                Fraktionsvorsitzende Angelica Schwall-Düren.

Frau Steinbach hatte zur Erläuterung ihres Verständnisse von
                Ursachen und Folgen des Zweiten Weltkrieges gesagt,
                daß „selbstverständlich“ das NS-Regime und der von Deutschland
                begonnene Weltkrieg auslösender Faktor für Flucht und Vertreibung
                von etwa zwölf Millionen Deutschen aus ihrer Heimat gewesen seien.

„Ohne Hilter, ohne den Nationalsozialismus hätten all die Wünsche,
                Deutsche zu vertreiben, die es in der Tschechoslowakei schon davor
                gegeben hat, die es in Polen schon davor schon gegeben hat, niemals
                umgesetzt werden können“, sagte Frau Steinbach. „Hitler hat die Tore
                aufgestoßen, durch die andere dann gegangen sind, um zu sagen, jetzt
                ist die Gelegenheit, die packen wir beim Schopfe. Unrecht war es
                dennoch.“

„Keine ernsthafte Ansprechpartnerin mehr“

Der außenpolitische Sprecher der SPD-Bundestagsfraktion,
                Weisskirchen, sagte, Frau Steinbach schiebe die Verantwortung für
                die Verbrechen, die Hitler verübt habe und die unzählige Deutsche
                mit Tod und Vertreibung bezahlt hätten, auf die Polen. Mit diesen
                Äußerungen sei das Ansinnen von Frau Steinbach, mit Hilfe der
                Bundesregierung ein „Zentrum gegen Vertreibung“ einzurichten, vom
                Tisch, sagte Weisskirchen. Die SPD ist der Auffassung, Frau
                Steinbach sei keine „ernsthafte Ansprechpartnerin mehr“, wenn es
                darum gehe, daß die Vertriebenen „selbstverständlich“ daran
                mitwirkten, daß ihrem Leid angemessen gedacht werde.

Gegen eine andere Äußerung aus dem am Dienstag ausgestrahlten
                Interview hatte es schon am Mittwoch in Polen heftigen Protest
                gegeben. Es handelte sich dabei um einen Vergleich zwischen einer
                Berliner Erinnerungsstätte gegen Vertreibungen und dem Warschauer
                Denkmal für den Aufstand der Bewohner gegen die
                nationalsozialistischen Unterdrücker. Zu dieser Kritik sagte Frau
                Steinbach: „Es ist völlig unerheblich, wer was in Deutschland zu
                Polen in bestem Willen sagt und tut, es wird fast alles auf den Kopf
                gestellt“.
                • baerenfang powiedziała prawdę. 19.08.07, 11:41
                  Przecież społeczeństwo polskie zareagowało na zasadzie odwetu.
                  Uczynili ludność cywilną odpowiedzialną za zbrodnie nazizmu.
                  Ale to jest charakterystyczne dla naszego sposobu myślenia. Jeżeli
                  premier wzywa sądy do rozstrzygania w imię interesu narodowego a nie
                  zgodnie z literą prawa to nie ma się co dziwić.
                  A Ty nie zostawiłeś majątku w Polsce?
                  • magnusg Re: powiedziała prawdę. 19.08.07, 12:08
                    Ludnosc cywilna, ktora sie wzbogacala masowo na zbrodniach
                    dokonywanych przez ich ojcow,braci i synow.
                    Mowienie, ze Polacy poniekad skorzystali z polityki Hitlera przy 6
                    milionach trupow to jawny cynizm Pani S.
                    Nikt Niemcow w latach 70-tych do wyjazdu nie zmuszal.To byla ich
                    dobrowolna decyzja,a za swoje decyzje nalezy ponosic konsekwencje, o
                    ktorych juz wtenczas w 100% wiedzieli.
                    • ggigus no nie, przesiedlency w latach 70 byli 19.08.07, 15:30
                      TEZ zmuszani

nie zalatwione sens. kwestii ich majatku, a teraz wrzuca sie tych ludzi do
                      jednego worka z Pow. Pruskim

to z kolei objaw polskiego przewrazliwienia, ktory z kolei jest - wg mnie -
                      reakcja na brak wrazliwosci strony niemieckiej
                      przeciez w ramach dyskusji o Centrum Wypedzonych w wielu art. niemieckich
                      czytalam, ze przeciec w Polsce tez byli wypedzeni i mialam wrazenie, ze ten
                      aspekt historii po II wojnie swiatowej jest spol. niem. malo znany

mnie np. spotkala wielokrotnie reakcja na moje miejsce pochodzenia - Legnica - w
                      Niemczech (chociaz rodowita legniczanka nie jestem, no!) - reakcja wypedzonych z
                      terenu Slaska, niekoniecznie z Legnicy, ze dlaczego ja np. nie znam przepisu na
                      Liegnitzer Bombe??!
                      z pretensja, üe przeciez tam zylam i co, ta tradycja zostala zapomniana? Jakze
                      to tak? Nie pieczemy w Legnicy tej slawnej bomby?
                      to troche paranoja i paradoks, bo wytlumaczyc komus, jaka tam panowala mieszanka
                      narodowosci i kultur, i ze kazdy narod mial swoja bombe, a nawet dwie:)) to juz
                      niestety przekracza czesto wyrzumialosc i cierpliwosc moich niemieckich
                      interlokutorow
                      • magnusg Re: no nie, przesiedlency w latach 70 byli 20.08.07, 10:24
                        Nikt ich nie zmuszal.Mieli do wyboru zyc dalej w PRL, albo zrzec sie
                        obywatelstwa i praw do nieruchomosci i wyjechac.Wybor nalezal do
                        nich.
                        • maria421 Re: no nie, przesiedlency w latach 70 byli 20.08.07, 11:41
                          magnusg napisał:

> Nikt ich nie zmuszal.Mieli do wyboru zyc dalej w PRL, albo zrzec sie
                          > obywatelstwa i praw do nieruchomosci i wyjechac.Wybor nalezal do
                          > nich.

Jak Cie napadna w ciemnej ulicy to tez masz wolnosc- pieniadze albo zycie.
                          Albo jak Ci dziecko porwa i zazadaja okupu, to tez masz wybor...
                          • magnusg Re: no nie, przesiedlency w latach 70 byli 21.08.07, 15:56
                            Ale im nic nie grozilo.Porownania masz absurdalne.
                            • maria421 Re: no nie, przesiedlency w latach 70 byli 21.08.07, 16:01
                              magnusg napisał:

> Ale im nic nie grozilo.Porownania masz absurdalne.

Porownania sa przerysowane, ale szantaz pozostaje szantazem.
                              Obywatele PRL byli pozbawieni wolnosci swobodnego podrozowania za granice.
                              Chetnych do wyjazdu szantazowano- dostaniesz paszport na stypendium zagraniczne
                              jezeli podpiszesz ze po powrocie zdasz raport, dostaniesz paszport na wyjazd do
                              ciotki w USA na wakacje, jezeli zaczniesz donosic na kolegow, dostaniesz
                              paszport na wyjazd do RFN jezeli przekazesz panstwu caly majatek.
                        • fan.club Mogli się zrzec nieruchomości??? 20.08.07, 12:43
                          Tych, którym korzystając z tej wspaniałomyślności "udało się"
                          obdarować państwo polskie swoim majątkiem, redaktor Wojna pożegnał w
                          dzienniku tv obelgą: jedli nasz chleb.
                          • magnusg Re: Mogli się zrzec nieruchomości??? 21.08.07, 15:57
                            No i co z tego?
                            • ggigus to z tego, ze nie byli potraktowani 21.08.07, 21:13
                              fair,
                  • ggigus nie, Polacy nie czynia ludnosci cywilnej 19.08.07, 15:22
                    za odpowiedzialnych

tylko oburzajce jest wg mnie i wielu innych Polakow, ze corka agresora (wiem,
                    rodzicow sobie nikt nie wybiera) stoi na czele Zwiazku Wypedzonych

oburzajce jest to, ze Steinbach kasuje przyczyne wypedzen, a chetnie i duzo mowi
                    o ich przebiegu, przeprowadzeniu, niemieckich ofiarach
                    wiesz co, moja babca tez byla wypedzona, nawet dwa razy przez niemieckich zolnierzy
                    za kazdym razem miala 20 minut na spakowanie rzeczy i zebranie dzieci i
                    niewidomego meza i wyniesienie sie

nie rozpamietuje wypedzenia mojej babci i nie wracalabym mysla do tej sprawy,
                    gdyby nie prezencja pani Streinbach
                    na szczescie niemiecka prasa, ta ktra czytam, jest jej krytyczna
                    nieco mniej krytyczni sa czytelnicy, ktorzy na krytyczne art. o Steinbach
                    reaguja malo sympatycznie
                    wybaczamy i prosimy o wybaczenie to dobre haslo, ale potrzebna jest wola wielu osob
                    • jecki.p kiedy czytam te "nie rodowita" wierze, 19.08.07, 19:30
                      ze Legnica byla biblijna wieza Babel, w ktorej za zadne skarby nie dalo sie
                      poprawnie nauczyc JEDNEGO nawet jezyka...

j.
                      • ggigus i co ci jecki takie komentarze daja? 19.08.07, 19:42

• ggigus ps do jeckiego 19.08.07, 19:49
                          przymiotnik z nie piszemy razem
                          niemadry, nieladny i niebogaty

warto te regule zapamietac, kiedy pali ochota, aby wypowiedziec sie o czyims jezyku
                          • jecki.p Re: ps do jeckiego 20.08.07, 11:35
                            cytata byla "niesluszna"; napisala byla bowiem:
                            "rodowita legniczanka nie jestem".

natoiast zadna, wladajaca chocby odrobine jez. polskim legniczanka, nie
                            napisalaby: "Polacy nie czynia ludnosci cywilnej ZA ODPOWIEDZIALNYCH".
                            To jest najzwyklejszy horror jezykowy... :-)
                            j.
                            • ggigus twoja frustacja, jecki, z jakiegokolwiek powodu, 20.08.07, 12:26
                              czyni cie nie tylko dla mnie forumowym gnomem
                              • jecki.p es geht mir blendend ! :-) 20.08.07, 13:32
                                - czyz to nie ty chcialas mi udzielac lekcji polskiego ?

j.
                                • jecki.p ps do gigulki 20.08.07, 13:35
                                  - najgorsze nie sa wcale argumenty ad personam.
                                  najgorszy jest brak argumentow ad rem.

j.
                                • neeetka jetzt ist klar!!! 20.08.07, 14:00
                                  bingo ! Juz wiem, co mi tutaj w Twoich w Twoich postach falszywie brzmi !
                                  Gggigus, to oto !cyt. :
                                  i te troske, zwyczajna ludzka troske, ba empatie, uznales jako ad personam, bo w
                                  kwestii reprezentacji wypwdzonych przez corke okupanta u ciebie zadnych
                                  argumentow nie widze
                                  ---------
                                  tresc i ton nijak sie nie zgadzaja z deklarowana intencja !!!!
                                  A musisz wiedziec, ze jesli ludzie czegos instynktownie w komunikacji
                                  nienawidza, to wlasnie tego :Achtung ! Inkongruenz !
                              • maria421 Re: twoja frustacja, jecki, z jakiegokolwiek powo 20.08.07, 14:07
                                ggigus napisała:

> czyni cie nie tylko dla mnie forumowym gnomem

Ggigus, nie mozesz wytrzymac dnia zebys sie kogos nie czepiala AD PERSONAM?

• ggigus wybacz, mario, jakie ad personam z mojej strony? 20.08.07, 20:51
                                  chyba przeoczylas:
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=67687128
                                  • neeetka Inkongruenz 20.08.07, 21:18
                                    no wlasnie, wlasnie, patrze na ta wizytowke jeckiego i tak sobie mysle, ten
                                    facet to przyklad idealnej kongruencji audio - wizualnej.
                                    No lubie go po prostu ))).
                                    • jecki.p zlociutka moja ! 20.08.07, 21:33
                                      cozes Ty w tej wizytowce zobaczyla (byla) ???!!!
                                      konterfekta zasie tam nijakiego... :-))

j.
                                      • neeetka ale ale 20.08.07, 21:38
                                        zaraz tam konterfekt.
                                        Wzmacniasz Wasc przekaz audio wizualizacja, ja tez swoich uwag moja facjatom nie
                                        podpieram ino inszymi takimi pasujacymi ( albo nie).
                                  • maria421 Re: wybacz, mario, jakie ad personam z mojej stro 21.08.07, 09:29
                                    Ggigus, i Ty , moderatorka, oceniasz ludzi na podstawie donosow , anie tego co
                                    TUTAJ pisza?
        • fan.club Mówię o rzekomym czadzie. 18.08.07, 20:34
          Przewcież polskie media nie kłamią.
    • fan.club Kaczyński daje czadu. 19.08.07, 21:44
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4400507.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka