Dodaj do ulubionych

LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW

28.01.11, 22:22
Kochani, spiszmy wszystkie leki które nam nie pomogły. Piszemy tylko o tym co na nas nie zadziałało i w ten sposób może uchronimy wiele osób przed niepotrzebnym wydaniem pieniędzy. Oto moja lista:
- DCP - po roku stosowania żadnych efektów
- Thymuskin do smarowania głowy- strata kasy
- Latisse - na porost rzęs - nie urosła ani jedna
Obserwuj wątek
    • senegalio Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 07.02.11, 21:54
      Stosowałem masę leków, których lista końca nie ma. Ale ostatni jaki okazał się nieskuteczny to Procerin.
      • majeczka262 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 10.02.11, 12:35
        Alpicort
    • marina500 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 10.02.11, 18:07
      na lysienie plackowate nie ma lekarstwa!ale jest nadzieja znaleziono juz gen odpowiedzialny za lysienie ,to tylko kwestia czasu i problemy z wlosami znikna na zawsze!
      • dzesika_justyna Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 17.02.11, 17:03
        justyna mama 2 letniej dzesiki....Stosuje loxon2% i lacoid crelo---jak narazie bezskuteczniecrying(
        • hercia10 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 22.02.11, 11:09
          Trychologia-bardzo kosztowna ,nieskuteczna.
          • annovi Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 18.03.11, 21:34
            dzięki za wasze wpisy, może pomożemy komuś zaoszczędzić kasę. Piszmy tylko o tym co nam nie pomogło.
    • nikoneo Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 11.04.11, 22:38
      Zdecydowanie DCP. Nie polecam. Poważne skutki uboczne, które nie pozwalają normalnie żyć i funkcjonować. Moja nadzieja, jaką obiecywano mi w Iwolangu w Iwoniczu-Zdroju prysła jak bańka mydlana. Prócz straty pieniędzy, nie uzyskałem nic. DCP, to złudne nadzieje... Nie warto...
      • annovi Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 17.04.11, 22:44
        a możesz dokładniej opisać jakie miałeś skutki uboczne. Mnie na szyi zrobiła się bardzo swędząca plama i zastanawiam się czy ktoś też tak ma.
      • tato067 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 22.07.11, 11:04
        Wtam. moja córka ma łysienie złośliwe.Zastanawialiśmy się nad DCP.Ma 6,5 roku. Przyznam, że ostudziły mnie Pana informacje.Proszę o więcej informacji na temat skutków ubocznych DCP,czym się przejawiają i czy rzeczywiście nie warto?,jakie sa koszty kuracji?
    • dekar Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 13.05.11, 14:19
      Hair Loss Cream firmy Himalaya Herbals - maść do smarowania głowy.
      Strata czasu i pieniędzy...
      • annovi Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 14.08.11, 23:12
        kolagen grafitowy - daje zero efektów a kosztował niemało
    • o.czarna Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 21.08.11, 19:37
      Alpicor E
      Loxon5%
      maści robione
      Elocom(chociaż dalej go czasem stosuje )
      Naświetlania lampami UV
      Mrożenie
    • math27 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 22.06.12, 17:51
      Alpicor E
      Elosone - niby maść na Atopowe zapalenie skóry, łuszczyce a mi kazali tym sparowac brwi i rzęsy.

Na ile te leki mi pomogly nie wiem wszystkie włosy odrosły... ale byc moze to kwestia wyeliminowania stresu..
    • masza8 Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 20.07.12, 12:03
      - Alpicort E, Elocom, Dermovate i inne sterydy-wcierki: był odrost owszem, jednak włosy po odstawieniu gwałtownie wypadały, trzeba było znowu je wcierać, co z kolei powodowało, że po kilku miesiącach organizm się przyzwyczajał i pomimo wcierania i tak pojawiały się placki. Dla mnie to zamknięte koło, matnia, o której zawczasu powinni informować lekarze. Niestety ja długo wierzyłam w sterydy, na szczęście na proponowany Polcorton doustny już się nie zdecydowałam. Dermatolodzy, nie leczcie alopecia areate sterydami, to NIE FAIR!
      - Minoxidil: doraźny lek na porost włosów, po odstawieniu nie działa, wielka lukratywna ogólnoświatowa ściema
      - Thymuskin Gel: kosztowny preparat na wzmocnienie włosów i skóry głowy u zdrowych osób, ale na pewno nie cudowny lek na AA
      - DCP: eksperymentalna terapia, żałuję, że się jej poddałam, niezwykle uciążliwa, jeden wielki świąd i pieczenie skóry głowy, po 8 miesiącach dałam spokój
      - Pantovigar: niemiecki suplement, który 2 lata sprowadzałam z Niemiec: ani nie zaszkodził, ani specjalnie nie pomógł, jeśli ktoś chce brać, polskie suplementy są tańsze, a mają podobne działanie, czyli sprawdzają się jednak bardziej u zdrowych osób (bez AA)
      A co okazało się skuteczne? W moim przypadku:
      - psychoterapia: wsparcie i wzmocnienie psychiczne, nauczenie się akceptowania siebie z takim defektem i łagodności dla siebie samej, wyzbycie się syndromu ofiary (dlaczego mnie to spotkało?), zaakceptowanie faktu, że choroba może mieć nawroty, w cięższych okresach lekkie antydepresanty i leki przeciwlękowe
      - porządna peruka i częściowe uzupełnienie włosów, które pozwoliły mi wyjść do ludzi i normalnie funkcjonować
      - prawda o chorobie: dalsza rodzina, bliscy znajomi, przyjaciele, bliskie środowisko pracy z czasem dowiedziało się o moich problemach, co dało mi komfort, swobodę, spokój i wsparcie. Traciłam mnóstwo energii życiowej na ukrywanie się i myślenie, co ludzie powiedzą.
      - wzmacniające nerwy herbatki ziołowe, słońce, sport, praca z pasją, optymizm, wiara, nadzieja i miłość
      Pozdrawiam!

• explore Re: LISTA NIESKUTECZNYCH LEKÓW 25.08.12, 13:45
        Mi Polcortolon pomaga, leczę się od 6 miesięcy, biorę jeszcze cyklosporynę (choruję na rzs, więc biorę ją zamiast Methotrexatu, bo jej skutkiem ubocznym jest nadmierne owłosienie).
        Nie pomogly mi:
        - DCP - korzystałam krótko, najpierw nie mogliśmy dobrać odpowiedniego stężenia, zero zaczerwienienia, a później podrażnienie, aż do ran, zrezygnowałam po około 2 miesiącach,
        - lampy PUVA - 2 miesiące 3x tydzień,
        - wcieranie sterydów typu Dermovate,
        - wcieranie żelu drażniącego Isotrex, a później wcierki sterydowej.
        Loxonu nie stosowałam, zresztą wyłysiałam całkowicie w ciągu kilku miesięcy, mimo aktywnego leczenia w tym czasie powyższymi środkami. Uważam, że miejscowe stosowanie leków nie miało sensu.
        Nie ma leków, które wyleczą AA, tak jak i rzs i inne choroby autoimmunologiczne. To jest branie leków przez całe życie, bądź przy zaostrzeniach choroby. Polcortolon mam brać kilka lat, co nie oznacza, że włosy już nigdy nie wypadną. Wypadną przy niesprzyjających okolicznościach życiowych. Najważniejsze, że teraz odrastają i pożegnałam się z chustką po 2 latach noszenia.
        Zgadzam się, że Polcortolon i cyklosporyna, to ciężki arsenał, ze skutkami ubocznymi, ale choroba jest ciężka, jak każda inna autoimmunologiczna. Nieleczony rzs prowadzi do kalectwa, nieleczone aa do totalis na całe życie. Chyba, że organizm sam zdecyduje, że będzie inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka