Dodaj do ulubionych

naświetlania??

04.02.11, 16:56
Ostatnio jak byłam u dermatolog namawiała mnie na naświetlania???
Niestety musze czekać na nowe lampy.
Czy ktoś wie, o co chodzi?
Na razie mam krioterapię,wreszcie się skończą moje bóle skóry i swędzenie,a po tamtej krioterapii z 5 włosków mi sie pojawiłosmile
Mała rzecz,a cieszy.
Czy ktoś z Was miał naświetlania?były jakieś efekty?
Obserwuj wątek
    • mamma_mia1 Re: naświetlania?? 07.02.11, 15:24
      skończyłam 2-ą serię - naświetlanie PUVA, niestety nie pomogło;-(
      • majeczka262 Re: naświetlania?? 13.05.11, 22:42
        Ja miałam pierwszą, 15 zabiegów Uvb, minął miesiąc i poza swędzeniem głowy nie widzę ani plusów ani minusów.
        • zygmuntllaugust Re: naświetlania?? 03.07.11, 00:20
          ...niestety nie pomoże-ponadto trzeba brac specyfik ,który wspomaga terapię no i nie wolno wtedy wychodzic na słońce-pamiętam,że musiałem wtedy popijać te specyfiki mlekiem dla osłony żołądka....nistey u mni puwa nie zadziałała...
          • majeczka262 Re: naświetlania?? 11.07.11, 17:30
            A ja jestem po 3 serii, oprócz tego mam zestaw witamin do łykania, wcierki z elocomu i robionego leku(na zmianę) i w 6 miejscach mam 2cm włoski takie kółeczka średnicy 3cm i odrosło mi pół prawej brwi i pojawiają się włoski na lewej brwi.
            Poza tym pojawiły się włoski na nogach, pod pachami,jest ich mniej ale sąbig_grin
            Teraz 27ego idę do dermatolożki,mam nadzieję,że mi znowu da naświetlania, ostatnią serię miałam na całe ciało.
    • o.czarna Re: naświetlania?? 21.08.11, 21:05
      Mi niestety naświetlania nie pomogły, a trwały one długo. Może troszke wlosków sie pojawiło ale potem znowu wypadło, więc efekt marny.
    • explore Re: naświetlania?? 05.03.12, 22:10
      mi również nie pomogły... jakiś miesiąc chodzenia 3 razy w tygodniu... i ten lek do brania przed... mdliło mnie, że nie wiem... jedynie ładnie opalona byłam smile
    • hashi88 Re: naświetlania?? 07.10.12, 17:59
      miałam serię naświetlań z Oxsoralenem przed, ale zamiast pomóc to pogorszył sprawę ;/

miałam dwa placki, a w trakcie wyszły następne ;/ a teraz jestem łysa.
    • gitator Re: naświetlania?? 03.02.13, 23:26
      U nas naświetlania zadziałały dość spektakularnie nawet. Jest to jednak długotrwała terapia - naśweitlania PUVA 3 razy w tygodniu niedługo będzie rok, oczywiście z przerwami to było, czyli kilka cykli. Warto spróbować, ale trzeba zaufać lekarzowi i troszkę przetrzymać - my zaczęliśmy naśw. w marcu a wynik był w czerwcu. To było chyba po dwóch seriach naświetlań. Wcześniej lekarz widział zmianę skóry głowy podczas trichoskopii.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka