luganno
07.02.12, 15:26
Witam wszystkich ZREZYGNOWANYCH . Dziś się zarejestrowałem i odrazu piszę . Jestem z "plackiem" zaprzyjazniony od 25 lat . To jaki respons przyniesie mój wpis zależy ,czy będę pisanie kontynuował ,czy też nie . Czytając Wasze dramatyczne wpisy uważam iż większość jak nie wszyscy nabijani jesteście w butelkę przez pseudo specjalistów . Po 25 latach zmagania się z tą wk...iającą chorobą mogę pisać książki ,poradniki , wyśmiewać specjalistów ,lekarzy i dodawać otuchy . Mogę również być przyjacielem każdego ,kto w tej chorobie go potrzebuje . Kilka brutalnych Faktów z plackiem w tytule. "AA" nie da się wyleczyć żadnym środkiem farmakologicznym !!!! Żadnym!!!! Nie da się również wyleczyć naświetlaniem ,poklepywaniem itp. Zyliony wydane na leczenie pogarszają tylko sytuację . Lekarza ch.. obchodzi Twoja tragedia . Popatrzy ,coś tam wypisze i bye do następnej wizyty . A Ty ? Stoisz przed lustrem ,robisz zaczeski ,kupujesz peruki ,maskujesz jak tylko się da ,a efektu nie ma ,nie ma ,nie ma i nie ma . Czym dłużej się łudzisz ,tym gorzej to odbierasz . Pojawiają się nowe ogniska . Pal licho jak "AA" obejmuje tylko głowę . Był czas ,że straciłem całkowicie owłosienie . Nie dość tego ,odpadały mi płytki paznokci. Leciały na ziemię jak wióry. Żeby założyć ubranie i nie haczyć paznokci ,zakładałem lateksowe rękawiczki i perfekcyjnie nauczyłem się malować bezbarwnym lakierem-odżywką . Jestem 100 procentowo mężczyzną i to jak się wtedy czułem będąc gładkim jak skóra delfina ,nie muszę nikomu z "AA" pisać . Ch....o ! Do bólu ch....o !
Nie ma na świecie specjalisty od "placka" ,bo specjalizacja w tym kierunku to lipa .
Kiedy zobaczyłem pierwsze lądowisko na swojej głowie ,był to rok 1986 . Myślałem wtedy ,że winny jest Czarnobyl ( przyjmowałem jak większość rówieśników jod jako placebo osłonowe) . Niestety lub stety Czarnobyl winny nie był . Od tamtej pory "skosztowałem" wszystkiego co lekarze pprzepisywali . Podrażniacze ,masowanka, cyklosporyna , alergeny,naświetlenia i inne . W sumie wydałem pieniądze ,za które mógłbym kupić mega luksusowy samochód . Szkoda wydanych pieniędzy !!! Jedyne w co warto zainwestować (tylko w przypadku kobiet) to peruka . Czym wygląda bardziej naturalnie ,tym lepiej . Ja dla odmiany usunąłem sobie włosy z głowy czego oficjalnie nie polecam . Dziś po 11 latach od tego postanowienia czuję się genialnie . Nie czuję dyskomfortu ,że ktoś będzie mnie obcinał jak trendowatego . W miarę systematycznie chodzę na solarium i główka wygląda bosko . Ponieważ odzyskałem brwi,rzęsy i nie noszę zarostu twarzy ,nikt ,ale to nikt komu się nie chwaliłem ,że mam AA ,nie wie ,że "choruje".
"AA" nie jest chorobą genetyczną!!! Nie jest również to choroba o niejasnym podłożu !!! "- i niech któryś mądry spec mi tylko słowo powie,że się mylę . Jedyne podłoże tej choroby to NASZA niecodzienna wrażliwość !! W konsekwencji prowadzi do stresu . Możemy wmawiać sobie ,że jesteśmy opanowani i w ogóle luzik . Niestety ,to się dzieje poza nami . Z tą przypadłością musimy jednak żyć . I żyjemy ! Żyjemy w tle , w dyskomforcie , żenadzie i marzymy . My mężczyźni marzymy o owłosieniu jak Yeti .Kobiety o bujnych włosach niczym "Villasowa" .A tu wciąż i wciąż lipa . Szukam osób chcących założyć stronę internetową poświęconą całkowicie AA . Jak żyć , gdzie kupić ,gdzie się spotkać ,jak bawić ,jak odstresować , jak znaleźć drugą "połówkę" ,jak czuć się akceptowalnym i jak nie dać się oszukać przez geniuszy . Posiadam zarejestrowaną domenę : aaspa.pl , 25 letnie doświadczenie z AA i mnóstwo wolnego czasu . Jedno czego nie posiadam to funduszy i osób podobnie myślących . Pozdrawiam wszystkich cytatem " Zrozumienie to stawianie czoła rzeczywistości i przeciwstawianie się jej,
jakakolwiek może lub mogłaby być"