Dodaj do ulubionych

czy rzęsy jeszcze odrosna?

08.04.14, 22:18
Witam.
Na lysienie plackowate zachorowalam dokladnie w kwietniu zeszlego roku. Jeszcze wtedy nie wiedzialam ze to wlasnie lysienie. Sadzilam ze wlosy wypadaja mi po ciazy. Ale bylo coraz gorzej.. zaczely pojawiac sie kuliste lyse placki. Szczyt choroby przypadl na sierpien 2013. Stracilam 80% wlosow. Zostaly mi tylko na czubku glowy, wiec szeroka opaska i wlasciwie nie bylo widac... podobno przyczyna choroby bylo: wypadanie po ciazy, nadczynnosc tarczycy i silny stres .
We wrzesniu zaczelo sie poprawiac. Przeszlam 4 kuracje mezoterapii osoczem bogatokomorkowym i po tym wlosy zaczely odrastac.
Dermatolog zalecila sterydy doustne ale nie wzielam ( bylam jeszcze wtedy matka karmiaca)
Bylam zadowolona bo wlosy rosly w oczach.
W chwili obecnej nie mam ani jednej lysej plamy na glowie. Wlosy sa juz 10 cm i nie wypadaja wcale . smile
Ale w polwie wrzesnia wypadly mi rzesy. W 1 oku na polowie dlugosci sad
I nie odrastaja.. obecnie smaruje miejsce protopikiem.. ale poki co efektow brak.. juz pol roku . I plama sie powieksza.
I moje pytanie. Czy te rzesy mi odrosna? Wlosy na glowie odrosly.

Dodam ze razem z lysieniem dopadlo mnie bielactwo. A na Hashimoto choruje od 4 lat..

Obserwuj wątek
    • 3lysienie24 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 09:50
      Cześć

Ja również choruję na łysienie plackowate. Wszystkie informacje o mnie i o łysieniu jakie udało mi się zebrać do tej pory znajdują się na moim blogu: www.lysienieplackowate24.pl . Jestem na etapie zbierania wszelkich informacji odnośnie wypadania rzęs i lekarstwach, żelach, które pomagają w leczeniu. Jak tylko zbiorę wszystko razem to umieszczę na blogu. A na tę chwilę mogę Ci polecić to - byś jak najmniej się stresowała smile.

Pozdrawiam serdecznie
      • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 11:17
        O super, bede obserwowala bloga smile
        • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 12:27
          Przeczytalam twoja historie.. jakbym czytala o sobie ..
          Ale damy rade.. smile
          • kala19864 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 12:34
            moja historia prawie taka sama,
            dziewczyny nie wolno się poddawaćsmile z tym się da żyć, ja doklejam rzesy, robię makijaż permanentny, sprowadzam sobie lace wig i powiem Wam szczerze, że kamuflaż działa :0 i czuję się piękna nie wydając kokosów smile
            • lora.ola Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 18:58
              Ja się tam wcale nie czuję piękna, ani nawet ładna sad Rzęsy doklejam na większe okazje, ale mi się odklejają. Zresztą samo przyklejanie, sprawia mi dużo kłopotów.
              A makijażu permanentnego trochę się boję, czy wyjdzie tak jak bym chciała?
              • kala19864 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 19:04
                kochana, zamów sobie klej do rzęs duo na allegro, tubka mi wystarcza na rok a rzesy sie trzymaja przez tydzien bez zdejmowania!wink
                makijazu sie nie boj ja go mam od 14 latwink
                a jakie masz włosy? ja sobie sprowadzam lace wig z włosów naturalnych smile
                • lora.ola Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.04.14, 22:08
                  allegro.pl/ardell-duo-7g-klej-do-rzes-przezroczysty-czarny-i4110268546.html Taki klej?
                  Jakiej firmy masz rzęsy? kleisz je bezpośrednio do powieki? czy masz jakieś resztki własnych rzęs, na których te sztuczne się trzymają?
                  Włosy miałam wcześniej syntetyczne, teraz mam pierwszy raz naturalne, ale największy dyskomfort odczuwam właśnie z powodu braku rzęs. Włosy od zawsze miałam cienkie i marne i od 6 roku życia zaczęły wychodzić mi placki. Choroba przebiegała falami, raz było lepiej z włosami, raz gorzej, aż w końcu w dorosłym życiu wypadły całkiem. Rzęsy długo miałam rzadkie, ale długie i podkręcone, bardzo mi ich brakuje sad
                  • kala19864 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 10.04.14, 07:56
                    tak, dokładnie taki klej smile
                    Ja e wogole nie mam rzęs wiec przyklejam do powieki. Ale zasada jest nastepujaca: klej nakladasz na sztuczne rzesy, czekasz ok 30 s i dopiero przyklejasz smile. Przyklejasz od środka oka do zewnatrz smile
                    • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 11.04.14, 17:44
                      A jakich rzes uzywacie?
                    • lora.ola Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 12.04.14, 15:56
                      Ja też nie mam w ogóle i myślałam, że dlatego sie nie trzymają,ale może źle je naklejam, albo faktycznie kwestia kleju.
                      A jakich używasz? Możesz coś polecić?
                      • kala19864 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 14.04.14, 08:05
                        no właśnie ja używam byle jakich rzęs tongue_out czego nei polecam... ale nie znalazłam jeszcze super naturalnych, nie za długich. Wszystkie sa super długie i musze je obcinac przez co gorzej wygladają bo sa jednakowej długości. Ale potem je podkrecam zalotką i wygladaja OK. Jak znajdziecie jakies super dajcie znac, chetnie sama wyprobuję smile
                        • majeczka262 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 17.04.14, 20:36
                          Ja używałam lumigan na rzęsy,ale to jest na receptę,no i lekarze nie wszyscy chcą pisać,bo to lek na jaskrę, którego skutkiem ubocznym jest porost rzęs.
                          Dlatego nie wolno nam zakraplać do oczu,tylko na patyczek i smarować.
                          • greeneyes77 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 20.05.14, 15:39
                            Majeczka, napisałaś, że używałaś, ale czy były jakieś efekty? Czy rzęsy Ci odrosły?
                        • biedronka1122 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 21.09.14, 10:16
                          Ja w momencie wypadania rzęs stosuje odżywkę revitalash ,odrastają po ok 2 msc, albo czekam i same odrastają do 6-8 msc
                  • kala19864 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 27.04.14, 21:57
                    mam do sprzedania lace wig za pól ceny, nowa nieużywana:
                    allegro.pl/peruka-z-wlosow-naturalnych-lace-wig-i4191197577.html
          • 3lysienie24 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 04.05.14, 11:16
            Damy rade z pewnością, musimy tylko mocno w to wierzyc smile Myślałam o zorganizowaniu wspólnego spotkania osób, które są chore. Będę próbować ten temat pociągnąć na blogu smile. Pozdrawiam serdecznie.
    • greeneyes77 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 20.05.14, 15:50
      Ja z tą durną chorobą zmagam się już 13 lat i generalnie się już przyzwyczaiłam. Włosów na głowie nie mam od dawna, ale peruki na mikroskórze sprawdzają się naprawdę nieźle.
      Dwa razy wypadła mi jedna brew, ale po kilku miesiącach odrastała. Ponieważ mam naturalnie bardzo ciemne brwi i wyglądało to idiotycznie - zrobiłam makijaż permanentny i co jakiś czas go odświeżam. Zresztą to tylko baza - i tak codziennie po prostu maluję brwi.

Ale dwa miesiące temu zaczęły mi wypadać rzęsy na jednym oku. przyznaję - po tylu latach nie spodziewałam się, że jeszcze mnie ta choroba czymś zaskoczy sad
      Ciekawa jestem, czy komuś rzęsy wypadły i odrosły? Ile czasu to trwało? Czy stosowaliście jakieś środki dodatkowe?

Śmieję się sama z siebie, bo od kilku tygodni stosuję preparat na piękne rzęsy z rossmana smile I faktycznie działa, tyle, że rzęsy nadal wypadają. Więc na jednym oku mam coraz dłuższe i piękniejsze rzęsy, a na drugim tak samo - tylko z 1 cm dziurą na środku oka wink

Póki co - udaje mi się maskować makijażem, ale przymierzam się do kupienia sztucznych rzęs. Podobno model bardzo fajnie wyglądający i polecany przez wiele blogerek makijażowych to "demi wispies" firmy Ardell - o takie: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=56842 i oczywiście klej Duo - który można kupić w internecie, ale jest też na stoiskach Inglot.
    • isia-13 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.06.14, 22:09
      Cześć. Ja mam częściowo włosy. na głowie, ale tu wypadnie tam odrośnie, a więc od października 2013 r. noszę perukę. Rzęsy podobnie raz są znowu wypadną, ale do kwietnia stosuję odżywkę FEG i po niej mi rewelacyjnie odrosły rzęsy., puki co są piękne i długi i gęste. Polecam, może tobie też pomoże.
      • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 09.06.14, 23:26
        Mija 9 mies bez rzes.. od 3 mies smaruje protopiciem. Bez efektow..
        Teraz skupiam sie na walce z bielactwem ktora tez poki co przegrywam..

Ja nie sadze ze mi pomoze jakas odzywka..
        Przez 3 lata stosowalam revitalash i byly cudne . Jak zaczelam chorowac to i revitalash nie pomogl sad
        Teraz czasem smaruje regenerum i czekam.
        Dermatolog twierdzi ze odrosna.. skoro wlosy odrosly.. ale ja juz sama nie wiem..
        • isia-13 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 16.07.14, 12:11
          Wiesz ja też choruję na łysienie plackowate od 13 roku życia mam teraz 33. Był okres kiedy mi włosy całkowicie odrosły i wszystko grało. Od 7 lat praktycznie nie mam włosów.Teraz i tak jestem zmuszona do noszenia peruki. Częściowo włosy mam, ale nie na tyle żeby w nich się pokazywać tu placek odrośnie znowu wypada nowy, włosy są słabe, gatunek jakby nie mój. Na całym ciele włosów nie mam w ogóle, czasami to plus bo nie martwię się depilacją smile Natomiast teraz za wszelką cenę ratuje brwi i rzęsy i na rzęsy właśnie mi pomaga mi odżywka FEG, cena nie jest wygórowana, do kupienia na allegro. Spróbować nie zaszkodzi.
          • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 13.08.14, 21:30
            Moich rzes ciagle nie ma.. poza tym wszystkie wlosy odrosly sa geste ladne i.... krecone.. zawsze byly proste..

Teraz zmagam sie z bielactwem.. pol roku temu zaczely sie pojawiac. I jest ich coraz wiecej.. sa wszedzie..
            Zaczynam w tym tyg naswietlania..

Ewidentnie mam problem z autiommunologia.. sad
            • greeneyes77 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 27.08.14, 00:17
              ja na odrost włosów nie liczę (minęło mi właśnie 14 lat z tą chorobą wink ), ale z radością donoszę, że rzęsy zaczynają odrastać. Nie umiem powiedzieć dokładnie co zadziałało. Być może zmiana diety - staram się odżywiać bezglutenowo, bez produktów przetworzonych i generalnie zdrowo. Być może oleje. Od jakiegoś czasu do demakijażu używam oleju kokosowego, a rzęsy i brwi smaruję codziennie olejkiem rycynowym.
              Jest też oczywiście szansa, że zaczęły odrastać same z siebie. Ta choroba jest kompletnie nieprzewidywalna wink
    • lea2012 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 27.10.15, 12:14
      Zaczely mi odrastac rzesy..powoli od sierpnia zaczynaja odrastac .Odrost zacza sie od strony gdzie nie wypadly. Rosna tak od poczatku sierpnia.. ale...
      Odrastaja bardzo cienkie, biale. Stosuje 4lashes, ale niewiele to pomaga..rosna i wypadaja. Dodam ze nie maluje ich tuszem bo nie wytrzymuja zmywania.
      Czy normalne ze ten odrost jest taki powolny i kiepski?
      Kiedy beda wygladaly normalnie? Czy moze takie juz pozostana? Ostatnio wyrosl juz taki 4 mm na srodku lysego placka i wypadl.. sad
    • 3lysienie24 Re: czy rzęsy jeszcze odrosna? 08.11.15, 12:14
      Cześć

Super, że łysienie na głowie zniknęło smile to już jest duży sukces! Znam pewną osobę, która również nie ma włosów na rzęsach ale też na brwiach i głowie i niestety ten stan utrzymuje się już od kilku dobrych lat. Jednak wierzę, że skoro włosy na głowie odrosły to i z rzęsami dasz sobie radę! wink Odnośnie wypadania rzęs i sposobach leczenia robiłam kiedyś wpis może znajdziesz tu interesujące Cię wiadomości: lysienieplackowate24.pl/?p=240.
      21 listopada 2015r. organizuję spotkanie z osobami, których łysienie plackowate dotyczy -. Odbędzie się ono w Trójmieście serdecznie zapraszam również Ciebie - więcej informacji znajdziesz na: lysienieplackowate24.pl/?p=658.

Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka