Dodaj do ulubionych

nowy lek na łysienie?

19.08.14, 16:27
m.bbc.com/news/health-28834058
Obserwuj wątek
    • wojtasb81 Re: nowy lek na łysienie? 01.09.14, 20:34
      wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16532017,Nowy_sposob_na_lysienie.html

wszyscy pacjenci testowani nowym lekiem zostali uleczeni, włosy odrosly po kilku tygodniach.

Pierwszy - ruksolitynib - zarejestrowany jest do leczenia mielofibrozy, rzadkiego nowotworu szpiku kostnego. Drugi - tofacytynib - stosowany jest w łuszczycy i reumatoidalnym zapaleniu stawów.
      • wojtasb81 Re: nowy lek na łysienie? 01.09.14, 20:36
        Działania niepożądane (na ten 100% skuteczny ruksolitynib):

Najczęściej występuje małopłytkowość i niedokrwistość, ponadto bardzo często: neutropenia, krwawienia, w tym krwawienia śródczaszkowe i z przewodu pokarmowego, wylewy podskórne, krwawienia z nosa, krwotoki po zabiegach i krwiomocz, zakażenia układu moczowego, zwiększenie masy ciała, hipercholesterolemia, zawroty głowy, ból głowy, zwiększenie aktywności ALT i AST. Często: półpasiec, wzdęcia z oddawaniem gazów. Po przerwaniu leczenia może nastąpić nawrót objawów włóknienia, takich jak uczucie zmęczenia, ból kości, gorączka, świąd, nocne poty, objawowe powiększenie śledziony i utrata masy ciała. Brak znanej odtrutki. Wielokrotne podawanie dawek większych niż zalecane, wiąże się z nasilonym hamowaniem czynności szpiku; należy zastosować odpowiednie leczenie podtrzymujące. Nie należy oczekiwać, że hemodializa zwiększy wydalanie leku.
        • frankthe1st Re: nowy lek na łysienie? 26.03.15, 09:55
          Ja kiedyś się prawie przekręciłem przez działania nieporządane. Od tamtej pory bardzo uważam co biorę. TRX2 to środek który mi bardzo pomógł bo nie tylko włosy zaczęły odrastać ale nie ma żadnych skutków ubocznych. No przynajmniej nic co bym zauważył. Niacyna, biotyna, selen, potas, l-karnityna - to mieszanka, która nie ma prawa nie działać.
          • juukass Re: nowy lek na łysienie? 30.03.15, 13:29
            jak to o malo co sie nie przekrecilas? :o
            znajoma ma z tym problem i srednio co 2 lata jej wychodzi taki placek na glowie.
            • frankthe1st Re: nowy lek na łysienie? 01.04.15, 23:40
              No tak to, minoksydyl był kiedyś stosowany do regulacji ciśnienia tętniczego, ja mam tachykardię i wylądowałem przez to w szpitalu. Lekarz powiedział że minoksydyl to silny lek z udokumentowanymi skutkami ubocznymi i żeby absolutnie tego nie brać. Zanim kupiłem trx2 skonsultowałem skład z lekarzem, naturalne składniki, nie było przeciwskazań, skutków ubocznych brak a włosy odrosły. Wszystko trzeba sprawdzać z lekarzem - taką lekcję wyniosłem z moich poszukiwań leku cud na łysienie. Poleć znajomej TRX2 będzie zadowolona, tam nie ma hormonów, kobiety mogą spokojnie brać.
              Ale też niech sprawdzi z lekarzem.
              • juukass Re: nowy lek na łysienie? 02.04.15, 19:18
                o jejaa... Czlowiek mysli ze sie wyleczy a tylko sobie zaszkodzi...
    • woyteck90 Re: nowy lek na łysienie? 19.04.15, 12:41
      potwierdzam, trx2 jest bezpieczny. Biorę od paru miesięcy i widzę wyraźne efekty, na razie nie widzę żeby włosy odrastały ale natychmiast po rozpoczęciu kuracji przestały znikać, proces łysienia jakby się zatrzymał. Mam nadzieję że wkrótce zaczną rosnąć. Jak ktoś chce spróbowac to można go kupić na polskiej stronie www.trx2.pl
      • annovi Re: nowy lek na łysienie? 26.11.15, 14:14
        Czy ktoś to stosuje. Czy to może pomóc komuś kto nie ma włosów od 10 lat - całkowita utrata po porodzie.
    • biedronka1122 Re: nowy lek na łysienie? 05.12.15, 14:01
      No o czym my wogóle mówimy leczenie aa lekiem na raka? Hallo tu ziemia!! Kto w polsce bedzie takie leczenie przeprowadzał?? Oczywiście że nikt. Leczenie to tylo dieta( protokół autoimmunologiczny ) i suplemntacja( ferrytyna-odrost następuje powyżej 70ng/ml,selen, cynk...itp)a jedyny lekarz który może cokolwiek radzić to immunolog nie dermatolog.Bo że likwidacja czynników stresogennych to juz nawet nie pisze bo to oczywiste.
      • biedronka1122 Re: nowy lek na łysienie? 05.12.15, 14:04
        Acha zapomnialam dodać że po 3 latach łysej głowy od 2 posiadam pełny skład włosów na głowie i ciele.
        • biedronka1122 Re: nowy lek na łysienie? 05.12.15, 14:16
          Dla zainteresowanych zachęcam przestudiowanie strony ajwen.pl, choroby autoimmunologiczne
      • pawelen33 Re: nowy lek na łysienie? 04.03.16, 11:45
        Postawiłbym też na jakieś inhibitory DHTwink
        • lea2012 Re: nowy lek na łysienie? 04.03.16, 11:49
          Mi wlosy na glowie odrosly dosc szybko. Pojawiaja sie male lyse plamki od czasu do czasu ale zarastaja po ok 3 mies. Rzesy odrosly po 2 latach. Ale plamy bielacze rozrastaja sie w zawrotnym tępie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka