Dodaj do ulubionych

Lepsza trasa Warszawa - Kraków

24.08.10, 09:22
Czy lepiej z Warszawy do Krakowa jechać przez Radom i potem na Kielce czy
jechac "Gierkówka" i potem na Opoczno i dalej na Kielce??
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Lepsza trasa Warszawa - Kraków 24.08.10, 13:39
      A po co na Opoczno i Kielce - jak gierkówką to do autostrady na Kraków . Trasa
      dłuższa o jakieś 50 km ale szybsza zdecydowanie - tak pisza przynajmniej na
      Targeo czy na nawigacji .pl
    • Gość: troll Re: Lepsza trasa Warszawa - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 22:22
      tylko że na gierkówce masz co 500 m skrzynki na foto. Z Wawy do Radomia dość
      szybko dojedziesz. Później przejazd przez Radom trochę czasu zajmuje (remont 9 i
      objazd do Skarżyska), od Skarżyska do Ech Leśnych (taka restauracja)jedziesz
      samochód za samochodem, później masz ładną drogę ekspresową (kawałek obwodnicy
      Kielc jest z dwoma pasami ruchu) i za Kielcami jedziesz samochód za samochodem
      do Jędrzejowa, później do Słomnik w miarę ok. Ogólnie nie wiem czy nie wolał bym
      zaryzykować jednak gierkówkę
      • troms Re: Lepsza trasa Warszawa - Kraków 22.06.12, 16:06
        Tak, to coś na zasadzie:
        - Który pas jest szybszy?
        - Ten drugi....
    • a_weasley Trzecia droga 16.01.11, 11:42
      Wyjazd Puławską, dalej Piaseczno-Grójec-Końskie-Jędrzejów, tu wjeżdżasz na siódemkę, w Słomnikach w lewo na Kocmyrzów (drogowskaz "Niedźwiedź", o ile pamiętam), wjeżdżasz od Nowej Huty. Drogi węższe, ale przyzwoite, ruch mały, skrzynek nie przypominam sobie.
      • Gość: Gość Re: Trzecia droga IP: *.home.aster.pl 16.01.11, 13:29
        Jeśli chodzi o gierkówkę i "skrzynki" to aktywna jest na 444 km, na 333 ale to w stronę wawy, i bodajże na 362-coś takiego( za miejscowością julianów). Jednak jest pewien problem. Gierkówka jest strasznie rozkopana i dziurawa po zimie więc predkość przelotowa spada. Pzdr
        • Gość: max__69 Re: Trzecia droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 20:35
          Odświeżę temat. Na dniach wybieram się autem do Warszawy. Ze względu na remonty między Piotrkowem a Warszawą (po jednym pasie w każdym kierunku) zastanawiam sie czy trasa "7" nie będzie jednak szybsza. Ktoś jechał ostatnio przez przez Piotrków i napisze mi czy tamte remonty się już skończyły/są mniej uciążliwe? Któredy najszybciej?
          • Gość: Mona Re: Trzecia droga IP: 31.178.125.* 20.06.12, 20:20
            Jechałam ostatnio przez Piotrków - było ok, zero remontów. Ominęłam odcinek Warszawa - Piotrków jadąc 7 do Grójca, potem przez Mogielnicę do Opoczna, dalej do Piotrkowa i dalej już ósemką. Nadłożyłam 30km, ale nie wlokłam się jak za psią d...wink A droga całkiem sympatyczna!
          • le5zek Re: Trzecia droga 29.06.12, 10:10
            Trasa przez Radom to obecnie poniżej 4 h.
            Trasa przez Piotrków to nie mniej niż 6 h.
            Jest jeszcze jedna alternatywa - droga 728
            .
    • Gość: Wojtek Re: Lepsza trasa Warszawa - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 18:07
      Zdecydowanie lepiej prosto na Kielce.Ja tak zawsze jadę. W Kielcach w sprincie jem obiadek
      za 10zł ( uwielbiam ich placek po węgiersku) i dalej do Krakowa. Jak wjedziesz do Kielc
      to polecam sprintkielce.pl/.
      Szerokiej drogi !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka