Dodaj do ulubionych

Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecacie ?

02.01.11, 00:26
Chciałbym kupić dobrą nawigację z porządnymi mapami Polski w cenie do 700 PLN.
Powinna mieć czytelny ekran, menu dla "małpy" oraz szybkość działania tj. komunikaty zrozumiałe be fajerwerków w porę, a nie z opóźnieniem 10 - 15 m po przejechaniu skrzyżowania.
Jaki produkt polecacie ?
Obserwuj wątek
    • abarth9 Re: Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecaci 02.01.11, 15:59
      Ja kolego używam nawigacji MIO Moov m 400. Nie jest to jakiś wypas jeśli chodzi o cenę ale nie narzekam. Raz tylko mnie wprowadziła w błąd bo chciała zebym przejechał przez barierę ale tak to działa bez zarzutu. Kolega ma nawigację opartą na mapach Copernicusa( moim zdaniem są to najlepsze mapy jeśli chodzi o polskę). Jeśli chodzi o użytkowanie to mio jest dość prosta( duży czytelny ekran i dośc precyzyjny ekran dotykowy). Według mnie zainwestuj w troszke tańszą niż 700 pln a zaoszczędzone pieniądze zostaw sobie na aktualizacje bo teraz tyle sie dzieje w polsce że szybko mapa staje się nieaktualna ( tu tez zależy do czego jej potrzebujesz- jeśli w polskę to aktualizacje są dosyć ważne, jeśli do jednego miasta to dużo dużo mniej.
    • tomek854 Re: Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecaci 10.01.11, 05:03
      Ja jeżdżę zawodowo po całej Europie i niedawno przesiadłem się z najwyższego Tom Toma (nie mój), który był całkiem dobry na Navigona, który jest rewelacyjny. Bardzo dokładne mapy - tak w Europie zachodniej, jak i we Wschodniej (po Polsce dużo nie jeźziłem, ale na Dolnym Śląsku znalazł mi objazd korka polnymi drogami, które w praktyce były ledwo widocznym duktem przez łąkę, często jestem na Słowacji i w Czechach oraz w Chorwacji - pokrycie rewelacja).
    • Gość: e-tam Re: Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecaci IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 16:43

Od wielu, wielu lat (~5) niezawodny Garmin nuvi 250 < mój ekran jest mniejszy, starszy model
      Prosty i łatwy w obsłudze, bardzo polecam NIEZAWODNY.
      Nasza Majówka 2010 r. < ciekawskim polecam nasze inne wyprawy

Pozdrawiam,
    • mireo_dp Re: Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecaci 23.11.11, 09:49
      Witam.
      W imieniu zespołu DON’T PANIC zapraszam do zapoznania się z nową aplikacją do nawigacji dedykowaną na smartfony z systemami Android, iOS (iPhone) i Bada – o wyróżniającej się na polskim rynku nazwie - DON’T PANIC. Od dzisiaj dostępna jest polska witryna poświęcona DON’T PANIC: www.mireo.pl.

DON’T PANIC to nawigacja działająca całkowicie off-line, w związku z czym korzystanie z niej nie pociąga za sobą żadnych kosztów przesyłu danych czy połączenia z Internetem. Dzięki zaawansowanym algorytmom wyszukiwania, aplikacja wyznacza trasę nawet do 100 razy szybciej niż konkurencyjne rozwiązania. Mapę Polski do aplikacji dostarcza Spółka Emapa, której mapy znane są Użytkownikom nawigacji z systemów nawigacji: Mio czy iGO.
      Dla wszystkich Użytkowników Androida dostępna jest BEZPŁATNA 7-DNIOWA WERSJA DEMO wybranej mapy (lub zestawu map). Zapraszamy do testowania!

Kilka podstawowych informacji o DON’T PANIC:
      -----
      Krótko o DON’T PANIC:
      - aplikacja wspiera następujące systemy operacyjne: Android, iOS, Bada,
      - zaawansowana nawigacja typu off-line: nie wymaga połączenia z Internetem, nie generuje dodatkowych kosztów, działa nawet, gdy smartfon nie ma zasięgu, a Użytkownik nic na koncie,
      - bardzo dokładna mapa Polski od lokalnego dostawcy i lidera w swoim segmencie – Spółki Emapa,
      - mapy pojedynczych krajów lub zestawy map – zależnie od upodobań (Użytkownik płaci tylko za to, czego naprawdę potrzebuje),
      - wyznaczane trasy nawet 100 razy szybsze niż w innych rozwiązaniach,
      - darmowe, 7-dniowe demo pełnej mapy wybranego kraju lub zestawu map,
      - rozbudowana obsługa gestów dotykowych,
      - integracja z Foursquare (w wersji na iPhone’a, a wkrótce również na Androida),
      - innowacyjna nawigacji głosowa TTS - lektor wymawia nazwy ulic, wskazuje, który pas należy zająć (w wersji na iPhone’a, a wkrótce również na Androida),
      - asystent pasa ruchu, asystent parkingowy, funkcja „POI wzdłuż trasy”,
      - ostrzeżenia o fotoradarach, limitach prędkości,
      - numeracja adresowa, obrysy budynków, budynki 3D.

Więcej informacji o produkcie:
      www.mireo.pl
      www.facebook.com/MireoGPSwww.emapa.pl/dont_panic

Pobierz aplikację:
      - Android Market
      - Apple Store Poland
    • hit_the_road_jackk Re: Nawigacja samochodowa - jaki produkt polecaci 03.12.11, 17:45
      poszukuję dobrej i niedrogiej nawigacji działającej zarówno na iOS jak i bada OS, co polecacie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka