Dodaj do ulubionych

wawa - gdańsk, którędy?

IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.11, 13:50
pytanie jak w temacie , lepiej "7" czy jechać do torunia i tam na " A1" ? jechał ktoś ? coś gdzieś kopią, remontują ?
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: wawa - gdańsk, którędy? 08.07.11, 13:56
      Płońsk - Sierpc - Golub-Dobrzyń - Grudziądz
      • mas123434 Re: wawa - gdańsk, którędy? 09.07.11, 23:28
        w dzien ok ale nocą to chyba lepiej 1 przez torun?
        • lesio5 Re: wawa - gdańsk, którędy? 11.07.11, 15:27
          Ja jechałem tą drogą po ciemku i w deszczu i sobie chwaliłem. Czy lepiej jechać pustą drogą po ciemku, czy zatłoczoną 1 będąc oślepiany światłami z przeciwka - wybierz sam. Ja wolę puste drogi.
          • pietrek1 Re: wawa - gdańsk, którędy? 13.07.11, 08:50
            Witam, właśnie mnie też interesuje ta trasa. Jechał ktoś ostatnio? Znajomi jakiś czas temu jechali 7 i podobono za Mławą są ciągłe remonty. Jak to wygląda obecnie?
            • lesio5 Re: wawa - gdańsk, którędy? 13.07.11, 11:09
              To zawsze widać na serwisie gdaki
    • Gość: okoni Re: wawa - gdańsk, którędy? IP: *.147.180.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 15:24
      a więc tak , pojechałem tak jak proponował lesio do autostrady A1. z przestojami na siusiu , herbatkę i obiad wyszło 7 godzin ( z czego postoje chyba z godzinę). nie jechałem "7" bo dzień wcześniej kumpel wybierał się tą trasą i narzekał że korki ( trochę zwężeń i kilka stłuczek).aha, autostrada płatna , od kopytkowa do obwodnicy gdańskiej zapłaciłem 11 zł.
    • novationen Re: wawa - gdańsk, którędy? 25.07.11, 16:13
      jeśli ktoś wybiera sie z wawy nad morze, to osobiście proponuję tak wyjazd jak i powrót w dzień nie związany z weekendem, i albo wczesnym rankiem, albo poźnym wieczorem.

wyjeżdżałem z warszawy, w piątek, o 4,30 rano, na 10,30 byliśmy we władysławowie (pit stop w ostródzie na siku i kawę), natomiast powrót był we wtorek, wyjazd 19.00 przyjazd, 0.30, (Pit stop 1 - olsztynek na tankowanie; pit stop 2 - mława, zmiana spalonej żarówki).

fakt, że tirów sporo się kręci, ale ogólnie nie jest jakoś tragicznie i jedzie się całkiem sprawnie, a poza tym, nie ma co narzekać na 7-kę, bo patrząc na to co robią, to jest szansa na dwupasmówkę nad morze za jakieś 2 lata big_grin

pozdro,
      Novationen
      • Gość: okoni Re: wawa - gdańsk, którędy? IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.11, 13:54
        w tym roku dałem spokój z "7" bo sporo znajomych osób marudziło że ciągle coś kopią i wszędzie zwężenia. zapomniałem się kumpli zapytać co tam remontują , twierdzisz novationen że dwupasmówka się szykuje ? i to za dwa lata ? super , dobre wieści !!! co do jazdy nocą słyszałem że fajnie się jedzie bo ruch mniejszy ale tirów więcej.
        • novationen Re: wawa - gdańsk, którędy? 26.07.11, 19:17
          kopią kopią i zwężenia są, ale tak jak mówię, wszystko po to byśmy z czasem jeździli po normalnych drogach, choć trochę przypominających te z zachodniej europy smile)))

a co do samej jazdy, to tak jak napisałem, bladym świtem, albo późną nocą i jakoś się jedzie.

Osobiście wolę wyprzedzać tirusy, niż osobówki nie umiejące zachowywać bezpiecznych i pozwalających na ten manewr odstępów...

a wracając do dwupasmówki, to raczej od samej warszawy po całości się nie da, ale wydaje mi się, że conajmniej od nidzicy!!!! no chyba że wyjdzie jakaś niespodziewana, albo spodziewana niespodzianka big_grin

ale tak patrząc na przestrzeni ostatniego roku, to naprawdę sporo zrobili!
          • lesio5 Re: wawa - gdańsk, którędy? 27.07.11, 10:25
            Jak na razie to za kilkanaście dni otwierają ekspresówkę na odcinku Miłomłyn (ca. Ostróda) - Elbląg. W budowie nadal odcinek koło Olsztynka. A na całą S7 na odcinku Warszawa - Gdańsk to jeszcze długo przyjdzie poczekać.
            • lesio5 Re: wawa - gdańsk, którędy? 04.08.11, 09:01
              Poprawki 2. Odcinek już otwarty. Ale nie Miłomłyn - Elbląga ale krótszy Pasłęk - Elbląg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka