Dodaj do ulubionych

Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jechać?

25.07.11, 11:00
Witam,
proszę o rady jak najlepiej jechać samochodem z Wawy do Mielna, jaką trasą, na co uważać, gdzie teraz są większe remonty. Jedziemy 1 sierpnia w poniedziałek z dwójką małych dzieci. planujemy wyjechać bardzo wczesnie około 5rano. Może ktoś pokonywal ostatnio ta trasę? Ile czasu trwała podróż?
Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec 27.07.11, 10:28
      Warto zawsze spytać wujka gogla.
      • mamaprzedszkolaka3 Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec 27.07.11, 10:39
        Lesio5, zawsze taki pomocny jesteś, a tu kobietę do gogla odsyłasz. Wielkie dzięki.
        Trasy w necie to ja przejrzałam. Chodzi mi o praktyczne rady tych co dużo jeżdżą po naszej zakorkowanej i rozkopanej ojczyźnie
        • mamaprzedszkolaka3 Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec 27.07.11, 14:27
          Może komuś się przyda: szukając dobrej trasy na Mielno znalazłam kilka pomocnych stron, w tym:
          www.ruchdrogowy.pl/
          www.gddkia.gov.pl/20/mapa-planowania-podrozy#targeo-top
          www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110624/TURYSTYCZNEPERLYPOMORZA1105/167328646
          Mnie te informacje sie przydały.
    • hazzard Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec 02.08.11, 12:18
      Ja jechałam w połowie lipca do Sarbinowa k. Mielna - najpierw 7 do Płońska, potem zjazd na 10, potem z 10 zjechałam na Rypin i przez Golub-Dobrzyń , Wąbrzeźno do Świecia, dalej Tuchola. Człuchów, Biały Bór, Koszalin (uwaga na fotoradar w Kłaninie) - czas dojazdu z 3 krótkimi postojami i 1 dłuższym na zjedzenie obiadu 9 godzin.

Z powrotem za Świeciem niepotrzebnie odbiłam na obwodnicę Torunia (Lubicz), bo myślałam, że będzie szybciej - odradzam tą drogę, bo najpierw jest megakorek przed skrętem w Łysomicach (który można objechać szosą wzdłuż głównej drogi), a potem ślimacze tempo w Grębocinie do Lubicza. Łączny czas jazdy z 2 krótkimi postojami i 1 obiadowym w piątek 29 lipca - bite 10 godzin.
    • Gość: joanna Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec IP: *.emapa.pl 03.08.11, 07:54
      Na www.emapi.pl wyznaczysz od razu trasę z uwzględnieniem aktualnych info o korkach (traffic).
    • mamaprzedszkolaka3 Re: Trasa autem Warszawa-Mielno jak najlepiej jec 16.08.11, 18:04
      Jestem po trasie. Wyjazd w poniedziałek to nie był jednak dobry pomysł - korki w miastach. nawet tych najmniejszych opóźniły nam czas o około godzinę (np. Chełmno). Pojechaliśmy trasą: Płońsk, Sierp, Lipno, Lubicz k. torunia, Chełmno, Tuchola, Człuchów, Biały Bór, Bobolice, Koszalin. Najgorsze punkty: Chelmno i Bobolice. Czas wyjazd 4.20 przyjazd 13.30 - 9 godzin (jeden dłuższy postój).
      Droga powrotna była szybsza, choć trasa taka sama, ale to było rano w niedzielę. Zerowy ruch, wszyscy jechali nad morze, a my już z ... Jedyna niespodzianka: wideoradar którego nie pokazała nawigacja w jakiejś wsi k. Człuchowa (normalnie było widać błysk flesza, bo to był jakiś dziwny radar z lampą na górze). Droga powrotna wyjazd 5.20 przyjazd około 13.00- 7,5 godz z jednym postojem. Dzieci spały grzecznie aż przez 4 godziny od 5 rano.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka