hankam 09.08.11, 19:51 A właściwie do Murzasichla. Słabo mi się robi na myśl o jeździe Zakopianką. A muszę odebrać dziecko z obozu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frytek539 Re: Alternatywne trasy z Krakowa do Zakopanego 09.08.11, 21:40 w Rabce Zdrój w prawo na Czarny Dunajec(Raba Wyżnia-dr.nr. 958) i prosto do Zakopanego.może nie jest tak gładka jak zakopianka ale jak by nie ograniczenia to i "stówka" można jechać w miescie szukaj drobi na Łysą Polane ale tu ci nie pomoge bo nieznam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Alternatywne trasy z Krakowa do Zakopanego 10.08.11, 12:45 Objazd przez Wiśniową i Czarny Dunajec. Ale chyba będzie szybciej dojechać S7 do Lubnia i potem bokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Alternatywne trasy z Krakowa do Zakopanego 10.08.11, 17:30 Zakopane - Białka - Ochotnica - Limanowa - Gdów - Wieliczka - Kraków. Z Jurgowa tak jechałem, nadłożyłem chyba 40 km, alem w niedzielę po południu ani chwili nie stał w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Dziękuję wszystkim 10.08.11, 18:17 Za wskazówki. Mam opracowany dojazd do Zakopanego od zachodniej strony, ale od wschodniej nigdy nie jechalam. Google nie bardzo chciał wyrzucić zastępczą trasę. A będę jechać do Zakopanego w piątek i z powrotem w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Dziękuję wszystkim 11.08.11, 13:37 Bo i od wschodu nie masz jak blisko objechać. Z Mszany Dolnej możesz albo na Nowy Targ albo aż przez Krościenko. Dokładasz 40 km. Gorców nie przeskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Dziękuję wszystkim 11.08.11, 17:36 esio5 napisał: > Bo i od wschodu nie masz jak blisko objechać. Z Mszany Dolnej możesz albo na No > wy Targ albo aż przez Krościenko. Przez Krościenko, dobrze, ale dlaczego z Mszany? Jak już, to chciałem ominąć całą Zakopiankę, co mi się udało. > Dokładasz 40 km. Gorców nie przeskoczysz. Zgadza się, właśnie to napisałem. Ja osobiście wolę nadłożyć niż stać w korku, mniej mi szkoda paliwa niż auta, czasu i nerwów. Ba, i ten sam czas wolę spędzić na objazdach niż w korku. Ale nie upieram się, że to jedynie słuszny wybór. P.S. New Targ ominąłem tyż, na szosę z Targu do Krościenka, też dość upierdliwą czasami, wyjechałem w Łopusznej. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Dziękuję wszystkim 11.08.11, 17:42 Zaraz, halt muzyka, dlaczego Krościenko? Przez Ochotnicę bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Dziękuję wszystkim 12.08.11, 12:32 Może bliżej ale sądzę że droga jest w takim stanie, że wolniej. Dawno tam nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Dziękuję wszystkim 12.08.11, 15:41 A ja byłem dopiero co. Szału nie ma, ale idzie wytrzymać. A przy tym w niedzielę w dzień było praktycznie pusto, a na nowotarskiej szosie dość gęsto. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Alternatywne trasy z Krakowa do Zakopanego 12.08.11, 12:42 Przejechałeś 167 km. Drogą którą proponowałem wcześniej (Wiśniowa - Czarny Dunajec) zdecydowanie bliżej (40 km) i szybciej (1h). Objeżdżać Gorce jadąc od Krakowa się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Alternatywne trasy z Krakowa do Zakopanego 12.08.11, 14:32 Być może trasą, którą podałeś, jest tyle, co piszesz, ale primo - nie jechałem z Murzasichla, secundo - nie jechałem przez Nowy Targ, tertio - nie jechałem przez Krościenko, quarto, z Limanowej do Gdowa też jechałem krótszą trasą. Google nie widzi dróg poniżej "żółtych". Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Quinto... 12.08.11, 14:43 ...porównujesz trasę wschodnią z Murzasichla z trasą zachodnią z Zakopanego. Do tej ostatniej dorzuć odległość z Zakopanego do Murzasichla oraz konieczność sforsowania Zakopanego. Nie byłem tam nigdy w czasie szczytu przewozowego, w każdym razie nie autem, ale to, co słyszę, nie zachęca mnie. Odpowiedz Link Zgłoś