Dodaj do ulubionych

Którędy z Rzeszowa do monachium?

IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 13:39
Witam
Wkótce mam wyjazd służbowy (osobówką) z Reszowa do Monachium a konkretnie do Neubeuern przy granicy z Austrią i nie mam pojecia jaka drogę wybrać czy jechać do Zgorzelca i potem jakoś przez Niemcy (~ 1300 km)czy też uderzyć na Czechy i Austrię (~ 1100 km). Proszę o opinie.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • michaelm3 Re: Którędy z Rzeszowa do monachium? 05.09.11, 02:07
      Przed spojrzeniem na google map wydawalo mi sie, ze w Twoim przypadku nie da sie tych cholernych Czech czy nawet Slowacji ominac bo dociagniecie do Niemiec bedzie oznaczalo zbyt duze i juz nieoplacalne nadrobienie kilometrow.
      Ale wcale nie jest zle a powiedzialbym, ze jazde jakakolwiek inna trasa niz na Zgorzelec i dalej przez Niemcy zostawilbym fanatykom kluczenia i jazdy austostrada z predkoscia 120km/h.
      Trasa przez Niemcy jest 200km dluzsza niz przez Czechy czy Slowacje ale za to zabiera jedynie pol godziny wiecej a to daje juz jakies pojecie w jakim slimaczym tempie pokonuje sie pozostale dwie alternatywy przez Cz. i S.

Poza tym nie trzeba byc mistrzem kierownicy, zeby wariant przez Niemcy przejechac szybciej niz opcje przez Cz. czy S.
    • lesio5 Re: Którędy z Rzeszowa do monachium? 05.09.11, 11:13
      Po co Czechy? A czemu nie przez Preszów - Żylinę - Bratysławę?
      • Gość: mbaworek Re: Którędy z Rzeszowa do monachium? IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 12:33
        Jestem otwarty na rożne opcje aczkolwiek chciałbym znaleźć trasę w miarę szybką (autostrada) tak żeby dojechac na miejsce na raz. zastanawiam się czy jadąc przez Słowację/Czechy i Austrię nie wjadę w góry i stracę sporo czasu.
        • Gość: Tirowiec Re: Którędy z Rzeszowa do monachium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 07:59
          Zdecydowanie przez Zgorzelec.
          Szerokości.
        • lesio5 Re: Którędy z Rzeszowa do monachium? 06.09.11, 09:10
          Po przejechaniu na granicy w Barwinku niezbyt wysokiej przełęczy jedziesz już cały czas dolinami. Po kupieniu winiety jedziesz odcinkami autostrad na słowackim Podtatrzu między Popradem i Liptowskim Mikulaszem. A od Żyliny masz już ciągłą autostradę.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka