Dodaj do ulubionych

z warszawy do chorwacji

IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.12, 09:08
Jedziemy z dzieciakami, więc poszukuję optymalnie bezbolesnej drogi.
"Katowicka" w remoncie, poradźcie, czy jechać nią mimo wszystko do Katowic, czy kombinować, np. przez Łódź?
będę wdzieczna za opinie!
Obserwuj wątek
    • deoand Re: z warszawy do chorwacji 28.06.12, 11:13
      No cóż ty jesteś jak sądzę warszawianka a ja łodzianin więc to ty powinnaś wiedzieć czy warszawiacy raczyli już zbudować drogę do Rawy aby można było jakoś swobodnie przejechać bo jak ja jechałem z lotniska do Łodzi na początku marca to jechało się jednym pasem .
      Jeśli nadal jest tam taki bałagan to radziłbym jechać ,choćby z ciekawości ,autostradą do Strykowa / podobno na autostradzie są również ograniczenia do 70 km ? ale trudno / dalej zjazd na Łódź i prostą drogą czyli Strykowską -Kopcińskiego- Rydza Śmigłego dawna Promińskiego do Rzgowskiej i dalej na Tuszyn i potem na kawałek autostrady i klasyczna drogą na Katowice -Cieszyn -Brno -Wiedeń -Graz Maribor Zagrzeb Split -no zalezy gdzie chcesz dojechać w tej Chorwacji .
      Na forum znajdź sobie obszerną dyskusję o korkach w Słowenii ,uniknięciu winietek itp . Ja podałem najklasyczniejszą z klasycznych dróg do Chorwacji. Miłej podrózy i wypoczynku .
      • deoand Re: z warszawy do chorwacji 28.06.12, 11:22
        Sorry dyskusja o winietkach , opłatach za autostradę i uniknieciu opłat czyli o drogach alternatywnych do autostrad w Słowenii i Chorwacji znajduje się nie na tym forum tylko na forum o Chorwacji i Słowenii.
        • Gość: bambara Re: z warszawy do chorwacji IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.12, 16:07
          Dziękuję za konkretne i bardzo pożyteczne wskazówki!
          Czyli - Łódź to jednak dobra opcja.

Nie jestem warszawianką, nie sądzę też, żeby to właśnie warszawiacy (a nie mieszkańcy innych miejscowości) budowali drogę do Rawy. Dziękuję jednak za konkrety.
          • le5zek Re: z warszawy do chorwacji 29.06.12, 09:56
            Jadąc w chwili obecnej A2 przez Łódź i potem DK1 A1 na Katowice oszczędza się około godziny w stosunku do remontowanej DK8 przez Rawę. Przetestowane osobiście.
    • Gość: kuna Re: z warszawy do chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 10:21
      bambara napisał(a):
      Jedziemy z dzieciakami, więc poszukuję optymalnie bezbolesnej drogi.
      "Katowicka" w remoncie, poradźcie, czy jechać nią mimo wszystko do Katowic,
      czy kombinować, np. przez Łódź?

Na dziś to "Katowicka" jest do kombinacji.
      Zdecydowanie w Warszawie wjedż na S 8 < zerknij i wybierz wjazd
      i dalej:
      Stryków (Łódż)
      Częstochowa
      ...
      Auchan - Zlaté piesky=Bratysława < zerknij

W Auchan tankujesz paliwo i + "brzuszki" swoje i dzieci w wybranym barze/restauracji.
      Zlaté piesky, nocleg do wyboru:
      hotel Flora < zerknij
      domki na kempingu lub własny sprzęt.

Pozdrawiam,
      PS
      Jak się spodoba proszę o e-mail podam szczegóły jak my jeżdzimy.
      • bambara Re: z warszawy do chorwacji 29.06.12, 13:24
        dziękuję!

email: bambara@gazeta.pl
        Będę wdzięczna!
        • deoand Re: z warszawy do chorwacji 01.07.12, 18:38
          No przejechałem autostradą A-2 dziś ze Strykowa do węzła Wiskitki zjazd na Skierniewice i całkiem dobrze sie jechało mimo ze jest znak poprzeczne garby i uskoki i rzeczywiście są , ale prawie nieodczuwalne i jest ograniczenie 70 km i nikt oprócz mnie oczywiście nie jechał z taką prędkością a bym rzekł , ze 120 to najmniejsza z możliwych .Akurat na przeciwległym pasie pojawił sie wóz policyjny i chyba kogoś tak złowił ale nie na długo strach przed policja się zdał -za chwile to samo- 120 minimum .W każdym razie uważam , że przy zablokowanej gierkówce do Rawy to na pewno teraz autostradą A-2 z Warszawy i przez Łódź do Piotrkowa i dalej na Śląsk jest zdecydowanie szybciej niż normalną trasą : Warszawa - Janki - Rawa - Piotrków.
          Pozdrawiam i życzę miłej podróży .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka