Dodaj do ulubionych

Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą?

IP: 93.179.200.* 12.07.12, 19:15
Witam. Wybieram się w taką podróż pierwszy raz i nie wiem dokładnie jaką trasę wybrać. Wyjazd z piątku na sobotę. Chciałbym jak najmniej korzystać z płatnych dróg. Z tego co wyczytałem to miałbym trzy alternatywy:
1. "A4"(płatna) do Wrocławia - "5" do Poznania - "11" do Koszalina i dalej Kołobrzeg
2. "94" do Wrocławia i dalej jak w pkt. 1
3. "11" do Koszalina i dalej Kołobrzeg (między Tworogiem a Lublińcem jakies poważniejsze utrudnienia w ruchu przez te roboty?)

pozdrawiam
Robert
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? 13.07.12, 16:53
      jallepiej najprosciej i najmniej uciażliwie bedzie ci a4 dojechac do polączenia z krajową trójka w okolicach legnicy a potem prosto na pólnoc na szczecin a potem na goleniów gdzie juz tylko rzut beretem do kolobrzegu . żadne tam na poznan wałcze i koszaliny bo to meka panska i nic wiecej a ta droga może troche dłuzsza od prostej na mapie ale duzo łatwiejsza i bardziej komfortowa a przez to szybsza .
      • piotr33k2 Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? 13.07.12, 17:00
        dodam że tylko na a4 zapalcisz a bedzisz potem walij ekspresówka od gorzowa i a 6 od szczecina wszystko za darmo i konfortowo. mieszkam w szczecinie i czesto jeżdze na poludnie na wrocław ale jakbym miał jechać dalej na górny slask to tez tylko tak czyli krajowa s3 do polaczenia z a 4 .
        • Gość: Robert Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? IP: 93.179.200.* 14.07.12, 08:21
          Masz rację, nie ma co oszczędzać na A4. Komfort się przyda, w końcu to 600 km a nie 100. Dzięki za radę i pozdrawiam.
        • Gość: Mario431 Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? IP: 212.160.172.* 18.07.12, 08:55
          Pozwolicie, ze się wtrącę. A jak na obecną chwilę wygląda przejazd drogą nr 3 od Szczecina do A4 w rejon Legnicy? Jedzie się bezproblemowo, czy są jakieś objazdy, bo na stronie GDDiA nie wygląda to zachęcająco.
          • Gość: Robert Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? IP: 93.179.200.* 19.07.12, 16:23
            Mario, znalazłem jakieś info z 8-go lipca Tekst linka
          • piotr33k2 Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? 19.07.12, 23:49
            tam od skwierzyny do okolic świebodzina jest budowany dalszy odcinek s3 alternatywny dla krajowej trójki i czasem w paru miejscach jest ta budowa poprzecinana w rejonie starej trójki i są pewne ograniczenia spowolnienia w partu miejscach ,ale spokojnie to są tylko momenty i jest nieżle .ogólnie trasa jest jak na polskie warunki prosta i niezła a bedzi wkrotce super w raz w oddawanymi dalszymi odcinkami prawdziwei juz ekspresowej s3 .
            • mario431 Re: Gliwice-Kołobrzeg, jaką trasą? 20.07.12, 11:16
              Panowie podziękować. A jak się jedzie 3 (S3) przez miasta typu Legnica, Lubin, Zielona Góra, Gorzów, Szczenin i zjazd na 6 na Koszalin, tzn. są obwodnice, czy raczej trza się pchać przez centra? Dodam może najważniejsze, że pojadę tam w nocy z soboty na niedzielę, gdzieś w okolicach godz. 1.00 - 5.00, to chyba nie powinno być źle?. Rozważałem też alternatywną drogę prze Wrocław, potem 5-tką na Poznań i dalej 11-tką, ale ta opcja z A4 3(S3) mimo, że dłuższa prawie o 100km wydaje mi się lepsza. Jak sądzicei. Aha, jadę do Darłowa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka