Dodaj do ulubionych

Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1

10.03.13, 23:15
Jadę w piątek do Ciechocinka i dumam, czy nie pojechać A2 i potem A1, ale trochę obawiam się przeprawy przez Włocławek - jak się jedzie tym odcinkiem? W serwisie Gdaki nie ma żadnego info o jakichkolwiek robotach drogowych, a słyszałam, że miasto jest rozkopane i że ciężko przejechać. Jechał ktoś Jedynką ostatnio przez Włocławek do Torunia?
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1 11.03.13, 10:06
      A w Warszawie to nie ma robót drogowych i dziur ?? .Zjazd na Kowal stara trasa do Włocławka i dalej wyjeżdżając z Włocławka sa roboty , na Toruńskiej gdzie były dwie jezdnie jest jedna to samo przy Azotach ale jakoś sie jedzie jechałem tamtędy w ub czwartek w nocy i wieczorem ok 20 w piątek - jakos przejechałem bez problemu =pewno gorzej w godzinach szczytu i przed południem . Pytanie czy nie jest to za daleko jadąc autostradami choć chyba dużo szybciej jeśli nie będzie śniegu .
      • hazzard Re: Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1 12.03.13, 10:29
        Jadąc autostradami nadkłada się ok 44km (przynajmniej wg nawigacji), a czas dojazdu podobno wynosi 2,5h. Jadąc np. przez Wyszogród i Płock albo przez Płońsk-Sierpc-Lipno jedzie się średnio 3h i dłużej, ale trasa krótsza. Chyba jednak wolę szybszą opcję - przetestuję i napiszę, jak się jechało.
        • deoand Re: Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1 12.03.13, 11:49
          Do Kowala jedziesz 130 km/h cały czas - zgodnie z przepisami a od Kowala do Ciechocinka to już tylko rzut kamieniem - mieszkałem kiedys we Włocławku i Ciechocinek to niedaleko chyba 39 km
          • hazzard Re: Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1 19.03.13, 17:09
            Tak, autostradami dojechałam do Kowala, potem jechało się średnio, ale płynnie - łączny czas jazdy 2h40min (pt po południu). Powrót w niedzielę wczesnym wieczorem - ta sama trasa w 2h20min (bez specjalnych "napięć", jeśli chodzi o prędkość)
    • Gość: (anty)znawca Re: Warszawa-Ciechocinek przez A2 i A1 IP: 91.212.223.* 23.07.13, 18:12
      spoko ....dojedziesz jedynką
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka