Dodaj do ulubionych

Częstochowa - Władysławowo lub Rewal

IP: *.183.155.67.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.06.13, 12:32
Witam,
Ostani raz nad polskim morzem byłem 8 lat temu. Od tego czasu przybyło kilka dróg nad morze. Dlatego chciałbym się was poradzić którą droga dojechać nad morze do władysławowa z czestochowy ?

Czy droga krajową nr 1 potem a1 i wkońcu z torunia do gdańska autostradą a1 będzie dobrze ?? Czy ta trasa jest często zakorkowana ?? Czy lepiej wybrać rewal i drogi kolo Gorzowa wlkp.? Czy tamtędy będzie się jechać komfortowiej ?
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal 22.06.13, 13:19
      Do Władysławowa z częstochowy to droga prosta -Częstochowa Łodż Stryków - A1 do Kowala - Włocławek roboty drogowe ale trudno -Toruń Gdansk -obwodnica i Władysławowo ale Rewal to zupełnie co innego Z częstochowy albo lokalnymi drogami na Poznań albo do Łodzi i dalej w Emilii na autostradę do Poznania -płatna i z Poznania na Wałcz Łobez Rewal . - droga w okolicach wałcza zniszczona bardzo ale trudno . jazda do Gdańska i góra na zachodnie wybrzeże to sie nadrabia wiele kilometrów !
      • Gość: massi Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal IP: *.183.155.67.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.06.13, 15:32
        Czyli do obwodnicy trójmiejskiej jedzie się bezproblemowo ? Zauważyłem na targeo że na tej obwodnicy są jakieś korki. Chcielibyśmy wyjechać około godziny 4 żeby cału ruch ominąć.
        • deoand Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal 22.06.13, 15:57
          Jechałem do Torunia dalej jechał kolega i mówi , że się jedzie dobrze bo jest autostrada ... Problemem jest własnie przejazd przez Włocławek do Torunia tam moga byc korki choc ja jechałe raz tamtędy wieczorem ok 22 w piatek i ok 16 w niedziele i jakos tak bez większego problemu - ale teraz miesiące urlopowe to kto wie . Dojedziesz - bez przesady .Tylko w Łodzi masz jechać nie na Gdańsk czyli droga krajową Zgierz Łęczyca Krośniewice - tak jak sie drzewiej jeździło tylko na Warszawę przez Stryków . W Strykowie z kilometr jedziesz w kierunki Warszawy a potem jest zjazd na GDAŃSK i do Kowala .

• Gość: massi Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal IP: *.183.159.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 23:41
            Kurcze, teraz tak patrze na strone gddkia na mape utrudnień drogowych. To na ich stronie żadnych utrudnień czy budowy dróg koło wrocławka nie ma. Co oni tam w ogóle robią ?? To może ominąć włocławek np droga krajowa 25?
            • deoand Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal 24.06.13, 00:22
              Raczej nie jest to jak sądzę dobry pomysł - nadrabiasz km i nic specjalnego to ci nie da ,
              • Gość: massi Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal IP: *.183.159.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 00:45
                konkretniej to jestem z lublińca. Tak mysle czy zamiast kierować się na częstochowę to nie lepiej jechać na Wieluń, sieradz, turek, koło, radziejów i wyjądę niedaleko Torunia na a4. Omijam w ten sposób włocaławek ale także niestety część a1 i drogę dwu pasmową 1 z częstochowy do piotrkowa.
                • deoand Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal 24.06.13, 13:25
                  Spojrzałem sobie gdzie jest ten Lubliniec i jeśli chodzi o Władysławowo to tylko na Częstochowę Łodź Kowal Gdańsk . Do Rewala to juz inna sprawa . Moi koledzy jeżdżący więcej ode mnie mówia Jak jest autostrada to jedź autostradą a nie kuś sie na jazdę przez Lipki -Borki bo tylko na tym stracisz a niczego nie zyskasz . Oczywiście wszystko to kwestia indywidualnych wyborów - pozdrawiam
                  • Gość: massi Re: Częstochowa - Władysławowo lub Rewal IP: *.183.159.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.06.13, 14:16
                    acha rozumiem. Autostrady są dobre, idzie dużo czasu nadrobić ale jak będzie korek to można poczekać nawet kilka godzin. Może mam głupie myślenie o tym ale to może z tego powodu że za duzo czytam artykułów w necie a za mało jeżdżę smile
    • Gość: jack ciąg dalszy tego pytania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 10:12
      czyli jedyny problem to KOWAL- TORUŃ,
      czy autostrada na Gdansk / jadąc od Łodzi ./omija sam Toruń ?
      dawno tam nie jechałem, też jadę na Hel...
      • deoand Re: ciąg dalszy tego pytania ? 04.09.13, 16:37
        No nie jedyny problem - inny problem jeszcze wiekszy to taki , ze za autostradę od Torunia trzeba płacić .... Teraz to tłumów juz nie bedzie i spoko dojedziesz na Hel omijając i Toruń i Gdańsk . Lato się kończy tyle tylko , ze po co wtedy jechać nad morze ????
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka