Dodaj do ulubionych

Czarter jachtów Zegrze Południowe

09.07.15, 20:17
Jednym z moich ulubionych miejsc do spędzania wolnego czasu jest Zalew Zegrzyński. Bardzo często tutaj przyjeżdżam i mam tu wielu znajomych. Jedni z nich - Magda i Grzegorz założyli niedawno wypożyczalnię sprzętu wodnego Zegrze 360. Można u nich wziąć w czarter jachty żaglowe albo łodzie wiosłowe. Sprzęt jest nowy i dostarcza naprawdę wielu przyjemności z pływania. Jachty mają bardzo dobre właściwości nautyczne, a łódki świetnie sprawdzają się w pływaniu rekreacyjnym :) Szczegóły można sobie zobaczyć ich na stronie internetowej zegrze360.pl Byłam u nich już kilka razy i za każdym razem było super. Co jakiś czas organizują różne imprezy np. regaty, zabawy plażowe albo pływanie łódkami w świetle księżyca. Polecam :)
Obserwuj wątek
    • mokoki Re: Czarter jachtów Zegrze Południowe 11.09.15, 11:38
      "Pomysł na dobrze spędzony dzień"

Mam do zaoferowania czarter jachtu SAILHORSE IMPALA
      Łódka która daje dużo frajdy z pływania.
      Mieszczą się w niej swobodnie 4 osoby chociaż 6 osób też znajdzie na niej miejsce. Bez porównania do tak popularnej Omegi która zapewnia o wiele mniej miejsca i jest wywrotna.
      Przy silnym wietrze ruchomy balast (150kg) dobrze trzyma.
      Omegi sie wykładają a ona dopiero zaczyna przyspieszać.

Konstrukcja bardzo popularna w Holandii, gdzie służy do
      zatokowego ścigania amatorów żeglarzy.
      Żaglówka bardzo szybka, doskonale zrównoważona dlatego
      nadaje się również do turystycznego żeglowania dla całej rodziny.
      dla zainteresowanych:

www.youtube.com/watch?v=WsEkXJunBS4

kontakt: mokoki@interia.pl
      Życzę dobrej zabawy ;)
    • motorowodny.fun Re: Czarter jachtów Zegrze Południowe 10.04.18, 21:54
      Polecam alternatywę do Zegrza. Akwen środkowej Wisły okolice Płocka - Włocławek, tzw. Zalew Włocławski. 2km szerokości, 70km długości - można poszaleć. Można wypożyczyć szybkie skutery wodne (www.motorowodny.fun/wynajem-skuter-seedoo-gtr-230), motorówki (www.motorowodny.fun/wynajem-motorowek). Firma motorowodny.fun - organizuje wyprawy żeglarskie, wyprawy na skuterach wodnych dla firm, rodzin i przyjaciół. Dla osób, które zrobią patent sternika motorowodnego (www.motorowodny.fun/kurs-patent-sternika-motorowodnego) zniżka na czartery. Kontakt: info@motorowodny.fun, motorowodny.fun, tel. 795006590)
    • 090150ryszard Re: Czarter jachtów Zegrze Południowe 24.07.18, 18:14
      Nie wiem czy ktoś będzie to czytał ale postanowiłem napisać kilka słów jak mnie spotkała przykra niespodzianka. Wybrałem się z żoną nad Zalew Zegrzyński aby spędzić mile niedzielne słoneczne przedpołudnie nad brzegiem zalewu. Wokół zalewu na przystani pełno łodzi żaglowych jak i motorowych, przepiękny krajobraz trzepoczących żagli w łodziach. Pijąc kawę z żoną zaproponowałem żonie niespodziankę abyśmy popływali na motorówce, zgodziła się. Zacząłem szukać łodzi - raczej osoby która zajmuje się wynajmowaniem łodzi motorowych, po kilku minutach spostrzegłem pana który oferuje wynajęcie łodzi motorowych. " CZARTER ZEGRZE " w rozmowie z osobą która wynajmuje poinformowała mnie że posiada łodzie motorowe o mocy do 10 KM oraz większe o mocy 50 KM. Ale na ten z mocniejszym silnikiem potrzebny jest patent na łodzie motorowe. A że nie posiadam zaproponowano mi abym wynajął łódź wraz z obsługą, koszt wynajęcia łodzi za godzinę 250 zł plus obsługa 100 zł za godzinę. Zapytałem jak to jest łódź i gdzie jest zacumowana aby zobaczyć ? poinformowano mnie że jest na drugim nabrzeżu - zapytałem czy jest wygodna i czy osiąga odpowiednią prędkość. Poinformowano mnie że łódź rozwija prędkość do 60 km/godz. - więc się zgodziłem. Po dotarciu do nabrzeża, pokazano mi tę łódź, wrażenie - takie sobie ( łódź mała mało wygodna jedynie widoczny był dość mocny silnik) Po usadowieniu się w łodzi poinformowano mnie że będę jeszcze musiał zapłacić za paliwo jakie zostanie zużyte podczas godzinnej przejażdżki, koszty rosną a jeszcze nie wypłynąłem, pomyślałem jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Po wypłynięciu na zalew sternik usiłował popłynąć zgodnie z zapewnieniem że będzie jazda szybka i z emocjami jaka łódź rozwija prędkość. Po kilku minutach trzeba było zwolnić bo łódź zaczęła się podnosić ku górze gzie groziło nam wywrócenie, ( łódź jest nie wyważona co nie umożliwia nabrania prawidłowej prędkości co potwierdził w rozmowie opiekun tej łodzi. Z łodzi wydostawał się zapach paliwa ( benzyny ) zapytałem czy jest wszystko w porządku z łodzią czy nie ma jakiegoś wycieku że tak okropnie cuchnie ? poinformowano mnie że wszystko jest ok i tak musi być. Płynęliśmy po woli około 10 k/godz. bo szybciej się nie dało i w okropnym hałasie i smrodzie paliwa wydostającego z pod pokładu. Po godz. pływania powróciliśmy na przystań, tam poinformowano mnie że łódź zużyła paliwa na około 100 zł. Zapłaciłem i doszedłem do wniosku że wycieczka moja wraz z żoną była wielkim niewypałem ( nie chcę używać gorszych słów bo prawdę mówiąc się należą ) zamiast płynąć szybko płynąłem spacerniakiem ,hałas tak duży że po godz. pływania miałem już dosyć aż rozbolałe mnie głowa, a smród benzyny trzymał mnie cały wieczór. W sumie za 450 zł doznałem rozczarowania, nie wygody, nabity w butelkę za przyjemną jazdę i w wielkim smrodzie. Nie korzystajcie z usług Pana CZARTER ZEGRZE. Pozdrawiam i nie polecam
      • motorowodny.fun Re: Czarter jachtów Zegrze Południowe 10.08.18, 23:11
        Cóż warto wiedzieć z góry czym będzie się pływało i na jakich zasadach. Zapraszamy do Płocka na rejs po dzikiej Wiśle. Zdjęcia łodzi są na stronie. Możemy zaproponować 10% rabatu. Paliwo w cenie przy pływaniu ze sternikiem - a do Płocka raptem 1h drogi. Więcej informacji na temat rejsów indywidualnych - na życzenie po Wiśle: www.motorowodny.fun/rejsy-po-wisle

Przykładowe wycieczki opisane również: www.motorowodny.fun/propozycja-wycieczek-wisla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka