Dodaj do ulubionych

zatoki pomocy !!!

12.04.11, 11:20
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
kobieta 30 lat budowa normalna ok 170 70 kg blond jasna karnacja
2. Szczegółowy opis dolegliwości.
w nocy dopadł straszny ból zatok myślałam że bolą mnie zęby ból podczas smarkania wydzielina lekko zielonkawa ból od samego nosa rozchodzi się na całą prawą szczęnke aż po prawą skroń boli głowa i oko jak by coś uciskało tylko prawa strona
3. Jakie były pierwsze objawy choroby? Kiedy się pojawiły i w jakich okolicznościach?
wczoraj mnie przewiało ból wystąpił o 3 nad ranem obudził mnie myślałam że bolą zęby
4. Co mogło być przyczyną choroby (proszę opisać czynniki, które mogły mieć wpływ na rozwój choroby - strach, przygnębienie, ból, zbyt wysoka temperatura, nadmierna wilgoć powietrza, przemęczenie, obciążenie pracą, złe odżywianie, szczepienie itp.)
przewianie wiatr za lekko się ubrałam troszke zmarzłam
5. Ogólny wygląd pacjenta: rozpalony, blady, zwiększenie potliwości. (Jeśli się poci to jak i gdzie najwięcej?)
bez zmian
6. Zachowanie pacjenta: apatyczny, senny, niegrzeczny, pobudzony, drażliwy, agresywny względem otoczenia, szuka towarzystwa lub go unika.
Wszelkie nietypowe i niepokojące zmiany w wyglądzie, zachowaniu i psychice, które wystąpiły w momencie zachorowania.
drażliwa apatyczna
7. Jaka tendencja wystąpiła w czasie choroby: uderzenie gorąca (rozpalenie) czy marznięcie?
w nocy było mi zimno
8. Czy występuje gorączka? Jak wysoka?
nie
9. Temperatura głowy, ciała, rąk, stóp w dotyku (ręce i nogi bardziej gorące niż normalnie, czy są normalne mimo gorączki?)
ręce ciepłe stopy tez głowa bardziej ciepła niż normalnie
10. Kiedy i gdzie pacjent czuje się lepiej, a kiedy gorzej (na świeżym powietrzu, w ciepłym pokoju, przy świetle, w ciemności, zmiany pozycji ciała, w ruchu, podczas odpoczynku)?
ciepło gorzej dotykanie tych bolących miejsc zimnym ulga lepiej w ruchu gorzej jak się położę na płasko głowa musi być uniesiona jak się pochyle na dół ból jak by coś spływało do oczu i czoła jak biegne albo podskoczę jakby dolały zęby puliczek
11. Czy nasiliło się pragnienie z powodu choroby (jakie płyny preferuje, w jakiej ilości i temperaturze)?
nie
Czy spożywane płyny mają wpływ na samopoczucie pacjenta (jeśli tak, to jakie)?
nie
12. Czy wystąpił brak apetytu? Czy spożywane produkty miały wpływ na samopoczucie pacjenta?
13. Czy wystąpiły jakiekolwiek zmiany w wyglądzie języka, ust, innych błon śluzowych (wilgotność, kolor, struktura, zapach itp.)?
jak wysmarkuje taki nieprzyjemny zapach
14. Czy wystąpiły nudności, wymioty, biegunka, nadmierna potliwość, wzdęcia? (Cechy charakterystyczne przypadłości.)
nie
15. Wcześniej przyjmowane środki homeopatyczne (jakie, kiedy, w jakich potencjach):
nic
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 12.04.11, 12:50
      Bryonia 30C, 3 granulki wez pod jezyk i za pare godzin napisz o skutku
      • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 12.04.11, 17:18
        witam dziękuję za szybką odpowiedz granulki wziełam dopiero o 16 30 dopiero mąż mi dostarczył więc dam znać dopiero wieczorem
        jak na razie ból mniejszy ale bardzo uciążliwy jest ten ucisk na całym puliczku i okolice oka lekki ból głowy po prawej stronie i cały czas coś mi się sączy z prawej dziurki jak by woda ale koloru żółtego ogólnie samopoczucie takie jak by mnie cos brało jakieś przeziębienie najchętniej bym się położyła
        • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 12.04.11, 19:36
          Przeplukaj nos roztworem soli, 1 lyzka soli na 1 litr wody, wciagaj to nosem i wypluj
          • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 12.04.11, 21:52
            dobrze zrobie te płukanie, a na tą godz ok 22 stan nie najlepiej boli choć ból nie jest wielki ale bardzo uciążliwy tak czuje jakby mi pulik spuchł i góra nosa po prawej stronie najgorzej przy pochylaniu w dół i jak leże w ruchu lepiej i na siedząco też jest mi zimno nie mogę sie dogrzać, mam wrażenie jak by ta chora część twarzy była bardziej gorąca i na pewno jest
            bolą mnie dziąsła po górnej prawej stronie, dziurka od nosa tylko po prawej stronie zatkana wydzieliny jest mniej, mam wrażenie jakby pod okiem mi spuchło jestem osłabiona czuje że za chwile się rozłożę że dopadnie mnie jakiś wirus
            dziękuję za pomoc
            • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 05:50
              musiałam wstać bo ból jak leże jest gorszy nie daje spać czuje jak by pół twarzy mi opuchło najgorzej kość policzkowa dziąsła i zęby juz się zastanawiałam czy to nie od jakiegoś zęba ale miałam robiony niedawno przegląd jest ok jak zaczyna mi tak dokuczać mam ochote powyrywać wszystkie zęby jak teraz wstałam wysmarkałam się i z tej prawej dzurki pojawiła się krew jest jasna taka dziwna po tych płukaniach nie czuje już żeby coś mi ciekło z nosa
              właśnie przed chwila poczytałam o zapaleniu zatok i z tych objawów wynika że u mnie to na 100% zapalenie zatok szczękowych bo mam ból szczęki, górnych zębów lub policzka w przypadku zapalenia zatoki szczękowej
              okolicy nasady nosa w przypadku zapalenia zatok sitowych (dodatkowo zwykle towarzyszy temu obrzęk powiek)
              dziś nie mam dostępu do apteki dopiero jutro rano coś mąż może mi dowieść a to moja apteczka gdyby była potrzebna zmiana leku
              mercurius biodatus 15 ch
              hepar sulfur 15ch
              apis mellifica 15 ch
              mercurius solubilis 15 ch
              rhus toxidendron 15 ch
              nux vonica 15 ch
              pyrogenium 15 ch
              sambucus nigra 15 ch
              calcarea carbonica 30 ch
              phoshorus 30ch
              chamomilia 30 ch
              nux vonica 30 ch
              rhus toxidendron 30 ch
              tuberculina 30ch
              sulfur 30 ch
              bryonia 30ch
              pulsatilla 30ch
              drosera 9ch
              aconitum 9 ch
              antimonium tartaricum 9 ch
              rtus toxicodendron 9 ch
              coccus cacti 9ch
              kalium sulfuricum 9 ch
              mercurius sulfuricum 9 ch
              thymuline 9 ch
              • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 08:36
                Jak teraz?
                • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 09:11
                  jak chodze jest ok z prawej dziurki wysmarkuje krew ze śluzem cały czas wrażenie opuchniętej twarzy po prawej stronie nadal czuję jakby bolały zęby i puliczek i to wrażenie spuchniętej powieki takiego ciężkiego oka, gorączki brak, ciepło teraz pomaga zwiększył się apetyt na ciepłą herbatę
                  • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 09:28
                    Wez Apis 30CH, 1 granulke pod jezyk. Napisz za 2-3 godz. jaki skutek

Plukaj nos. Pozbedziesz sie teraz wszystkich "skarbow" co zgromadzilas w zatokach smile
                    • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 09:37
                      apis melifica mam 15 ch czy mogłoby być jeżeli tak to ile granulek płukam bo pomaga wszystko rzeczywiście się usuwa
                      • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 09:50
                        Apis 15CH w takim razie rozpusc w ok 100 ml wody, wstrasnij 3 razy (dlatego rospusc to w jakies butelce z korkiem) i wypij z tego 25-30 ml
                        • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 16:46
                          witam na ten czas jest lepiej ból jest duzo mniejszy jak chodze i jestem w ruchu bo tak jest najlepiej odczuwam cały czas ból zębów w sumie to ten ból skumulował się na tak 2, 3 zębach i środku puliczka i cały czas odczuwam takie opuchnięcie dolnej powieki prawego oka wydzieliny jest mniej jest cały czas z krwią płukam cały czas nos
                          jednak jak się położę to ból wraca
                        • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 20:06
                          Wypij Apis jeszcze 25-30 ml na noc
                          • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 20:23
                            witam na godz 20 jest lepiej usypiałam małego i poleżałam z nim prawie godzinke jest o tyle lepiej nawet w pozycji leżącej mniej boli ale pojawiło się jakieś takie uczucie zatkanego ucha i zaczyna mnie pobolewać gardło nawet delikatnie przy przełykaniu śliny wydzielina bez zmian dziurka prawa przytkana często płukana ręce i nogi zimne twarz ciepła nadal uczucie zdretwienia opuchnięcie prawej strony twarzy ból ogólnie dużo mniejszy
                            czy mam wziąć ten apis tak jak napisałeś może być ten z rana co rozpuszczałam mam go w plastikowej butelce
                            nie myślałam że tak szybko zaczne mieć poprawe jestem pod wrażeniem Dziękuję wiktorze za tak błyskawiczną odpowiedz i poradę.
                            • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 13.04.11, 22:19
                              Wez ten ktory zostal od rana. Ale go trzeba wstasnac 3-4 razy
                              • mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 14.04.11, 08:49
                                na tą godzine jest 100% lepiej, ból zębów nawet teraz bardziej dziąseł jest minimalny, czuję jeszcze lekkie opuchnięcie twarzy, spałam dobrze nie bolało w nocy, ucho lepiej gardło też przestało boleć, jak pochylam się głową w dół jest jeszcze delikatnie zwiąkszenia ciśnienia nad oczani i czole a ten stan odczuwałam w sumie już bardzo długo może nawet kilkanaście miesięcy zawsze czułam pewien dyskomfort pochylając sie na dół
                                dla mnie to niewytłumaczalne jakaś magia 2 dni zapalenie zatok i to pewnie było dość ostre pewnie jak bym poszła do rodzinnego lekarza skączyło by się antybiotykiem i dodatkowo ibuprom zatoki i ciekawe jaki efekt??? jestem naprawdę szczęśliwa że już nie boli dla mnie jesteś Wiktorze niesamowicie dobrym lekarzem homeopatą klasycznym i tą klasyke u ciebie widać w 100% pomogłeś wiele razy mojej rodzinni moim dzieciom moje siostra walczy 2 miesiące z zapaleniem oskrzeli 2 miesiące faszerują ją tabletkami i zastrzykami antybiotykami teraz po zdjęciu rtg okazało się że ma zmiany na płucach mówiłam żeby napisała do ciebie ale ona nie wierzy w homeopatię może kiedyś uwierzy ja dzięki tobie uwierzyłam w 100% i może się ktoś śmiać że leczyłam się przez internet ale mam to w nosie mi pomogło wielkie dzięki !!!
                                • wiktor.online Re: zatoki pomocy !!! 14.04.11, 10:01
                                  Dzięki za dobre słowa. smile

Plukaj te zatoki jeszcze pare dni woda slona. Bardzo mozliwe ze zatoki Tobie juz chorowac nie beda

• mariolaosa5 Re: zatoki pomocy !!! 14.04.11, 11:05
                                    było by super gdyby już się te zatoki nie odezwały, płucze regularnie jeszcze raz dziękuję za pomoc pozdrawiam
                                    • melman123 Re: zatoki pomocy !!! 06.07.11, 16:44
                                      witam,
                                      czy mozna stosowac apis melifica 15Ch karmiac piersia??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka