Dodaj do ulubionych

Moje objawy - wyszła glista

28.04.11, 16:39
oto mój wątek, gdyby ktoś mógł przeczytać i mi pomóc.

forum.gazeta.pl/forum/w,22,123930614,123930614,Niech_ktos_mi_pomoze_.html
od dawna mam dziwne objawy. w sumie od ok 5 lat

nie chcę się leczyć chemią.
Obserwuj wątek
      • wiktor.online Re: Moje objawy - wyszła glista 28.04.11, 20:28
        very.martini napisała:

        > Wiktor pewnie i tak każe Ci wypełnić najpierw kwestionariusz.

        Nie. Nie wiem o co chodzi i co dziewczyna chce. "oto mój wątek, gdyby ktoś mógł przeczytać i mi pomóc". Cos nie mam ochoty grzebac ten caly watek.
        • ania.rene Re: Moje objawy - wyszła glista 28.04.11, 20:49
          Zacznę od początku.
          Mam 30 lat. 6 lat temu urodziłam dziecko.

          Przed ciążą wszystko było z moim zdrowiem chyba dobrze.
          Jak byłam mała czasami zdarzały się wymioty, grypy itp.

          Po porodzie też było dobrze.
          Zaczęło sie po ok 5 miesięcy po porodzie.

          problemy z brzuchem, jelitami. biegunki.

          raz w miesiącu, często przed miesiączką miałam bóle w dole brzucha, skurcze i parcie na stolec. chodziłam bardzo często do toalety. stolec nie był wodnisty ale cały czas było parcie i skurcze. tylkio w dole brzucha.

          i tak jest do dziś. przy tym czuję poty, jest mi słabo sucho w ustach. boli mnie dółó brzucha. czuję przy tym dziwne parcie na pęcherz moczowy/ucisk

          to tego pojawiły się niedawno inne objawy: czarne plamki przed oczami, często mi jest słabo. czuję że kręci mi się w głowie. niskie ciśniuenie zawsze miałam.

          Stałam się bardzo nerwowa po porodzie, wszystko mnie wkurza. są oczywiście dni kiedy jestem spokojna.


          Badania jakie miała robione to:
          tarczyca -ok
          USG jamy brzusznej ok
          kolonoskopia- zespół jelita nadwrażliwego


          spisałam sobie na kartce jakie badania miałam robione w ciągu 3 lat - kiedy to objawy zaczęły się nasilać

          - kolonoskopia wykonana 10.2007 - w jelicie cienkim (skontrolowano odcinek 10 cm) zmian nie stwierdzono. Błona śluzowa odbytnicy nieco przekrwiona i rozpulchniona - pobrano wycinki. Błona ,śluzowa okrężnicy zabarwiona prawidłowo, gladka, lśniąca o prawidłowym rysunku naczyniowym.
          Esica znacznie wydłużona tworzy pętlę. Napięcie ścian esicy bardzo wzmożone.
          Obecność krwi, śluzu, guzów, zwężeń, polipów, uchyłków nie stwierdzono. Zylaków wew nie stwierdzono.

          Wynik: obraz histopatologiczny nie ma cech swoistości.

          Biochemia 11.2010
          glukoza w surowicy 4,16 3,89-6,11
          żelazo 103 37-145
          cholesterol 4,52
          cholesterol 174


          żelazo 10.2010
          74 norma 65-174


          Glukoza 08.2010
          95 norma 70-105

          badania 10.2010
          FT4 1,18 norma 0,932-1,71
          TSH 0,909 norma 0,270-4,2

          Glukoza 82 norma 75-115
          wapń całk. 8,6 norma 9,0-10
          Amylaza 43 norma 0-80
          żelazo 66 norma 65-175
          magnez 2,1 norma 1,8-2,6
          TIBC 303

          badania 09-2010
          kreatynina 0,87 norma 0,6-1
          CRP 1,5 norma 0,0-5
          CKMB 10 norma 0-24
          CPK 104 norma 38-174
          magnez 2,5 norma 1,802,5
          TSH 3GEN 1,388 norma 0,470-4,640
          Free T4 1,18 norma 0,71-1,85

          kał 10.2007
          pasożyty nieobecne
          lambrie wynik ujemny (0,11 - wynik dodatni od 0,15)

          Gastroskopia 03.2008
          refluks dwunastnicowo-żołądkowy

          Tomografia komputerowa głowy11.2010
          struktura mózgowia przed i po podaniu środka cieniującego bez zmian.
          układ komorowy prawidłowy

          USG jamy brzusznej i tarczycy 12.2010
          tarczyca ok
          jama brzuszna ok, w prawym jajniku kilka pęcherzyków, jeden śr 24mm, 14 dzień cyklu.



          bardzo dużo jem - nie przybieram na wadze. od lipca sporo schudłam ok 10 kg. teraz moja waga mieści się w granicach wagi przed ciążą



          Ostatnio zrobiłam badania na glistę ludzką z krwi i wynik wyszedł pozytywny
      • ania.rene Re: Moje objawy - wyszła glista 28.04.11, 20:51
        nie ma konkretnych produktów po których mam bóle brzucha.

        nie są to typowe biegunki, po prostu czuję skurcze w brzuchu i biegam do toalety, stolce nie są wodniste.

        czasami np po cebuli na drugi dzień mam bóle a czasami nie.

        po wizytach wtey w ubikacji bardzo swędzi mnie odbyt.
    • ania.rene po leku 16.05.11, 12:03
      wczoraj wzięłam ten lek.

      dziś jestem w pracy, czuję skurcze w dole brzucha. czsami czuję jakieś gorąca w całym ciele, na ustach, twarzy. nie mam tego leku przy sobie. jak wrócę do domu to wziąc jeszcze raz?
    • ania.rene wziełam lek 16.05.11, 17:59
      wyszłam z pracy bo nie dałam rady, bardzo boli, kuje mnie cały brzuch,. trudno mi wytrzymac z bólu. rano zjadłam tylko drożdżówkę, od tej pory nic. nie mam apetytu, jest mi raz zimno raz ciepło. jest mi słabo. boję się że jutro nie dam rady iść do pracy.

      chyba pojade na pogotowie tak bardzo mnie boli
    • ania.rene po leku 17.05.11, 09:17
      po wzięciu leku po jakiś 40 min przeszedł ból. ale zaczęła boleć głowa. w oczach, skroniach. nie brałam na to nic, wczesnie poszłam spac. w nocy nie bolało mnie nic. rano miałam problemy bo czułam że chcę oddać gazy a nie mogłam. ale potem było ok, wyprózniłam się.

      nie mam apetytu. czuję lekko jakby bolał mnie żołądek(?) jak naciskam na brzuch. i jak w innym miejscu nacisnę to tez.

      co dalej robić?
    • ania.rene była poprawa 17.06.11, 11:13
      po ostatnim razie była poprawa. ale znowu czuję, ból, skurcze, ucisk w dole brzucha. nie cały czas, nie jest to ból ciągły. ale zdarza sie skurcz, czuję się wtedy słabo. rano przebudziłam się niespokojna i już czułam ucisk w podbrzuszu. potem jakby na pęcherz.
      muszę pójść do toalety - nie mam biegunki.

      w tym samym czasie co problemy w podbrzuszu to czuję że jest mi słabo robi się się gorąco, kręci się w głowie po czym przechodzi.
      zdarza się że muszę biegać do toalety bo czuję parcie - nie jest to biegunka ale mam zwiększoną perystaltykę. czuję ucisk, skurcz.
      najczęściej jest to rano

      w ciągu dnia zdarzaja się kłucia po prawej i lewej str brzucha lub po śroku.

      mogę coś na to wziąć?
      • wiktor.online Re: była poprawa 17.06.11, 11:21
        Za miesiac duzo sie zmienilo

        Bierz kwestionariusz homeopatia.pl.ua/index.php/kwestionariusz.html

        opisuj dokladnie wszystkie twoje dolegliwosci i przyslij to wszystko mnie na poczte gazetowa wiktor.online@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka