jardo21
25.05.11, 09:58
Kwestionariusz homeopatyczny
Proszę starać się rozwinąć odpowiedzi, nie pisać tylko „tak” lub „nie”. Nie zastanawiaj się długo nad odpowiedzią - pisz to, co w pierwszej chwili pomyślisz! Jeżeli poczujesz się zmęczona/y, dokończ ankietę następnego dnia. Odpowiadając na wszystkie pytania ułatwisz analizę homeopatyczną swojego przypadku.
1. Imię, wiek, e-mail elzbieta,54 lata, jardo21@wp.pl
2. Opisz twoje glowne dolegliwosci
ciagłe zmęczenie, senność( moge sapc 24 godziny na dobę, ciagłe odkrzuszanie, wrażenie
, że mam cos w gardle, rano żółta wydzielina z gardła, otyłość,bóle nóg,jedno oko jakby
powiększone i ciagle łzawi, napuchnieta twarz, z zatoki prawej ciagle cos spływa,
zgaga, prawie czarne łokcie, wyprysk na prawej nodze, nad kostką aż do kolana
3. Jakie inne fizyczne dolegliwosci temu towarzysza?
ból rąk w olokicach ramion i łokci, brak sił na cokolwiek, ciagła ochota,żeby sie połozyć
4. Jakie dolegliwosci psychiczne dochodza do tych fizycznych?
brak wiary w siebie, lęk przed nie wiadomo czym
5. Co powoduje pogorszenie samopoczucie/stan zdrowia, a co polepsza twoja kondycje? (np. określone pożywienie, pogoda, aktywność fizyczna, światło, hałas, ciepło/zimno, inne - proszę wymienić jakie.)
bez róznicy
6. Kiedy to sie zaczelo, czy wiąze sie ta choroba z jakims wydarzeniem / inna choroba
3 lata temu ukasił mnie kleszcz, ale dolegliwości były wczesniej
7. Co Twoim zdaniem jest przyczyną problemu?
nie wiem
8. W jakiej porze dnia czujesz sie najgorzej?
rano, zaraz po wstanoi i od godz.17, kedy wracam z pracy do domu, musze sie połozyc
i nie mam na nic siły ( praca umysłowa)
9. Czy twoje dolegliwosci sa powiazane z jakimis zewnetrznymi czynnikami - jak zmiana miejsca lub z jakimis zmianami biologicznymi zachodzacymi w twoim organizmie?
nie wiem
10. Kiedy czujesz sie lepiej, podczas goracej czy zimnej pogody, w wilgotnym czy suchym powietrzu?
podczas zimnej, bo musze chodzić w spodniach (ze wzlędu na nogę) i z długim rekawem
(łokcie).
11. Czy wolisz bardziej ciepło czy zimno? Ogólnie jak reagujesz na ciepło (w łóżku, w pokoju, przy grzejniku lub piecu, a jak na zimno?
wole ciepło
12. Jakie jest twoje usposobienie, jestes zmienny, masz humory, arogancki, lagodny, zgodny, nerwowy, podejrzliwy, ugodliwy, leniwy?
zmienny, leniwy, podejrzliwy
13. Czy łatwo i szybko przebaczasz? Jesteś pamiętliwy czy łatwo się godzisz?
nie przebaczam, trudno sie godze
14. Jak sie czujesz przed i podczas burzy?
bez zmian, czyli zle
15. Czy lubisz byc pocieszany podczas ciezkich chwil?
nie
16. Czy łatwo i szybko przebaczasz? Jesteś pamiętliwy czy łatwo się godzisz?
nie
17. Czy jestes wrazliwy na dzwiek, halas, swiatlo, zapach?
tak
18. Czy uważasz, że jesteś bardziej dokładny i perfekcyjny niż inni wokół Ciebie, czy bardziej swobodny?
nie, wręcz przeciwnie
19. Jaki jest Twój zmysł porządku i potrzeba mycia się?
gorzej niz zle, robie to, co naprawdę musze
20. Jak znosisz sprzeciw? Czy dopuszczasz do siebie krytykę?
zle, nie
21. Jak znosisz samotność a jak bycie w towarzystwie?
samotnośc dobrze, towarzystwo mnie nudzi
22. Jak się czujesz w tłumie ludzi?
z grupie nieznajonych- dobrze
23. Złość – czy łatwo się denerwujesz? Co doprowadza Cie do złości? W jakich okolicznościach się denerwujesz?
łatwo, gdy ktoś "nadepnie mi na odcisk"
24. Czy obgryzasz paznokcie, mowisz sam do siebie, placzesz bez przyczyny - czy masz jakies dziwne niekontrolowane przyzwyczajenia odbiegajace od normy?
czasem mówie sama do siebie
25. Kiedy i w jakich okolicznościach odczuwasz strach lub niepokój? Czego się boisz, przed czym odczuwasz lęk (ciemność, samotność, tłum, latanie, wysokość, konkretne zwierzęta, wystąpienia publiczne itp.)?
niezależnie od okoliczności, czasem
26. Czy cierpisz na bezsenność? Co jest powodem?
nie, wrecz przeciwnie, mogę spać na okragło
27. Czy masz powracające sny? Czego dotyczą?
nie
28. Jak mozesz opisac swoj stosunek do przyjaciol, rodziny, meza/zony, wlasnych dzieci?
własne dzieci- bardzo dobry, do rodziny poprawne stosunki
29. Co uwielbiasz jesc i czego nie znosisz?
lubie słodycze, nienawidzę podrobów i watroby, flaków , salecesonów i kaszanki
30. Jakie jest twoje pragnienie, pijesz duzo, malo, normalnie?
mało
31. Jaki jest twoj apetyt/glod: duzy, maly, normalny?
normalny
32. Jest jakis rodzaj pozywienia, ktorego twoje cialo nie moze zniesc?
kaszanka, watroba, nerki, flaki itp.
33. Jak sie pocisz? Gdzie najwiecej potu?
pod pachami, na plecach, pod biustem
34. Jak czeste jest twoje wyproznienie, jaki rodzaj, kolor ,zapach kalu?
codziennie, ale z wielkim trudem, uczucie niepełnego wypróznienia
35. Jak spisz, w jakiej pozycjii?
na boku
36. Czy masz satysfakcje z sexu?
nie
37. Jakie leki (w tym homeopatyczne) brales przedtem, jakie symptomy ustapili?
nie, zadnych
38. Jakie glowne choroby ujawnily sie w twojej rodzinie?
serce
39. Opisz budowe twojego ciala: wysoki, niski, rozwiniete miesnie: slabo, mocno, plaskie/wypukle posladki, szerokie/waskie ramiona i biodra, gdzie odklada sie tluszcz - w jakich partiach ciala?
niska, 157 cm wzrostu, 100 kg, szerokie ramonia, duzy biust,waskie biodra, duzy,wystajacy brzuch, tłuszcz na plecach, " byczy Kark"- duzo tłuszczu na karku, tłuszcz na ramionach i udach, chude nadgarstki,płaskie posladki
40. Jakie dodatkowe informacje chciałbyś podać w związku z Tobą lub Twoim stanem zdrowia?
błagam o pomoc!