Dodaj do ulubionych

Kotek będzie mieć zabieg - co można podać?

08.11.11, 09:19
Nie śmiejcie się!
Kotek to też istota czująca i dlatego pytam się co można mu podać aby złagodzić zabieg kastracji w znieczuleniu całkowitym.
Kocurek jest zdrowy, nie szczepiony, regularnie odrobaczany ale wiem....zaraz napiszecie że jestem nieludzka że chcę mu zrobić krzywdę kastrując go smile
ale taką decyzję podjłam i jeżli coś homeopatycznego mozna nu podać to napiszcie.
Wiem że po narkozie to nux vomica c30 może mu pomóc.
Chyba że macie inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Kotek będzie mieć zabieg - co można podać? 08.11.11, 11:19
      Staphysagria 30CH, 3 kulki wrzuc jemu do wody przed zabiegiem
      • gra2010 Re: Kotek będzie mieć zabieg - co można podać? 09.11.11, 08:18
        Dzięki Wiktor!

Jak będzie po zabiegu to dam znać.
        Pozdrawiam

• zbyszekdziopa Re: Kotek będzie mieć zabieg - co można podać? 09.11.11, 11:01
      gra2010 napisała:

> Nie śmiejcie się!

Nic z tych rzeczy moja droga smile Jest tak jak piszesz wszystkie zwierzątka-wszystko to co żywe- wszystko to co widzimy ma duszę i ineligencję, dlatego też są istotami odczuwającymi i wyrażającymi swoje emocje podobnie jak my ludzie.
      Olądałaś-słyszałaś może, co powiedział ostatnio o kotach i psach aktor Emilian Kamiński? Dla niego są one jak osoby, że taki ma do zwierząt stosunek. A więc jeśli Emilian Kamiński tak czuje, tak widzi-postrzega rzeczy, to tak musi być. Może trochę przesadził, że są to "osoby" ale, że czują i wyrażają swoje odczucia-uczcia i emocje, to tak jest. Wystarczy tylko na chwilę przystanąć i popatrzeć jak zwięrzęta reagują i się zachowują. Odpwiedź nasuwa się sama. Zwierzęta na dodatek są wyposażone w takie zmysły, że na ludziom ani się śni i możemy tylko sobie pomarzyć żeby być wyposażonym w takie zmysły.
      Oglądałaś może kiedyś w tv amerykańskiego "zaklinacza" psów Cesara Millana, ten Gość ma dopiero podejście do zwierząt a konkretnie psów. Po jego tresurze nawet bernardyn taty nie byłby dla Ciebie przeszkądą i słuchałby się jak .... , tylko proszę Cię nie bierz sobie tego do serca co tu teraz napisałem i tamtego wcześniej też smile

Zrobisz jak uważasz, w końcu to Twój kotek.

pozdrawiam
      • gra2010 Re: Kotek będzie mieć zabieg - co można podać? 09.11.11, 12:35
        Wiem, ogladam czasami Cesara, facet jest niesamowity.

Co prawda ja psów nie za bardzo lubie, ale podoba mi się to że dociera do sedna problemu i go rozwiązuje.

osobiście wolę koty, które są bardziej niezależne i jak do ciebie przychodzą to wiadomo że one tego chcą a nie na zawołanie smile
        • zbyszekdziopa Re: Kotek będzie mieć zabieg - co można podać? 10.11.11, 09:09
          Ja też kocham koty, żeby była jsność a na inne bardziej groźne zwierzęta patrzę z respektem i obawą, żeby nie powiezdieć lękiem i strachem, bo mogą człowiekowi nie małą krzywdę wyrządzić.
          To prawda, że koty takie są. Ale psy pod tym względem są jeszcze lepsze i pod wieloma jeszcze innymi względami co kot się umywa w stosunku do tego co pies potrafi. Chociaż całkiem niedawno widzialem film, kiedy to młoda lamparcica upolowała-zabiła przecież nie dla zabawy tylko żeby zaspokoić głód, roślinożercę "gnu"-matkę (nie pamiętam dokładnie co to było za zwierzę), która dopiero co urodziła swoje małe. Ta młoda lamparcica, to ledwo co narodzone gnu czy jakieś inne zaniosła na drzewo do swojej kryjówki i tam się nim opiekowała dotąd, aż to nowonarodzone zmarło z głodu i z wyziębienia, ale go nie zabiła.
          I kto by pomyślał, lampart przecież mięsożerca i skąd w nim takie ludzkie odruchy. Oj, życie jest jeszcze pełne tajemnic
          Pies oddaje człowiekowi-opiekunowi to, co sam dostaje od czlowieka-opiekuna i to z potrujną nawiązką. Pies potrafi kochać swoją panią lub pana ponad swe psie życie i te ludzkie też, czego niejeden człowiek nie potrafi. Powiem więcej, wielu ludzi nie jest zdolnych do takiego kochania i tylko nielicznym udaje się przekroczyć ten niewidzialny próg ( o miłości, tylko wspomnę).
          Swoją drogą, ciekawe czy nowoczesna nauka i medycyna, wie jak się robi miłość i kochanie?
          bywaj
          • margot11 kotka 11.11.11, 12:50
            Chciałaby zasięgnąć porady dla mojej kotki lat 6 i nie wiem czy mam jej tez wypełnić ten kwestionariusz?
            Kotka ma rdzawy wyciek z prawego oka i mimo ,że je najmniej z 3 moich kotów to mi tyje , leczenie weterynaryjne bardzo źle znosi i wolałabym ją wyleczyć homeopatycznie
            Mogłabym prosić o pomoc tu?
            • wiktor.online Re: kotka 11.11.11, 15:07
              margot11 napisała:

>
              > Mogłabym prosić o pomoc tu?

Tak, owszem, ale choroba jest przewlekla, a leczenie chorob przewleklych u mnie platne www.homeopatia.pl.ua/index.php/homeopatiaonline.html
              • margot11 Re: kotka 11.11.11, 16:22
                wiktor.online napisał:

> margot11 napisała:
                >
                > >
                > > Mogłabym prosić o pomoc tu?
                >
                > Tak, owszem, ale choroba jest przewlekla, a leczenie chorob przewleklych u mnie platne www.homeopatia.pl.ua/index.php/homeopatiaonline.html
                dziękuję za informację i przepraszam bardzo, na ten czas nie stać mnie (mam nadzieję ,że chwilowo) na konsultację , pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka