Dodaj do ulubionych

Uszkodzenie jelit?

26.11.11, 22:06
Witam serdecznie,
Moja 3 letnia córeczka po 3 latach niechorowania złapała jakiegos wirusa po ktorym ciezko kaszlala lekarz stwierdzil poczatek zapalenia płuc+ antybiotyk-sumamed. Podalam 5 dni lekarz osluchal i stwierdzil ze juz jest ok.
Juz podczas tego podawania moje dziecko ktore nigdy nie mialo klopotow z jelitami zaczeło sie cześciej wyprozniac (z odgłosami mocnych gazów i jakimis rozpryskami delikatnymi jakby biegunki ale stolec włascicwy był zachowany o stałej konsystencji)Bylam pewna ze to antybiotyk tak działa-dawalam probiotyk.
Tylko ze od zakonczenia antybiotyku minely juz 4 a lbo tyg a problem znika tylko wtedy kiedy corka je gotowane cieple zadnych sokow ani owocow. Wtedy jest ok kupy ładne zadnych wzdec zadnych gazow zadnych rozpryskow. Ale niech tylko podam (po paru dniach juz ustabilizowanych) troche soku albo jablka surowego(male ilosci) to od razu objawy wracaja dziecko oddajac glosne bąki plami delikatnie majtki wodnistym śluzem(malutkie plamki ale jednak) 2 tyg temy wybralam sie do homeopaty ustalono dla niej natrum carbonicum 30ch (rozpuscic 2 granulki w pol szklanki wody i z tego 4 razy dziennie po łyzeczce ) dostala tez fortakehl 1 raz dziennie. i nie podawac surowego. wczoraj zjadla dwa kalwalki male jablka ,dzis znowu ze 3 i znowu to samo z jelitami.
Czy to mozliwe ze antybiotyk ja az tak załatwil??
We wtorek ide do homeo ale mam takiego juz stresa co to sie porobilosad
Przed tym mogla jesc co chciala-ale fakt ze miala czeste wzdecia-tyle ze bez tych sluzow i bąkow mokrychsad
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Uszkodzenie jelit? 26.11.11, 22:22
      kratka5 napisała:

>
      > Czy to mozliwe ze antybiotyk ja az tak załatwil??

Tak. Lecz sie dalej u homeopaty i pamietaj ze antybiotyki Twojemu dziecku nie wskazane.
      • kratka5 Re: Uszkodzenie jelit? 26.11.11, 22:25
        Bardzo dziękuję za odpowiedź.
        Mam teraz ciężki czas-dziś dowiedziałam sie ze syn (15 ) lat ma polipy w zatokachsad czy cos takiego też można próbować homeopatycznie? Bo laryngolog każe operować.Syn miewa katary i pokasłuje ale zeby to było jakies mega uciażliwe to nie powiedziałabym.
        • wiktor.online Re: Uszkodzenie jelit? 26.11.11, 22:35
          Laryngolog kaze operowac, ale nie mowi o tym ze po tych operacjach te polipy rosna z powrotem i co gorsza moga po tym rosnac w innym mejscu. Juz nie mowimy o tym ze razem z operacja bedzie podana halda lekow w tym antybiotykow. Nie trzeba kaleczyc dziecko. Lecz te polipy homeopatia, homeopatia jest tez skuteczna w takim przypadku
          • kratka5 Re: Uszkodzenie jelit? 26.11.11, 22:39
            I tak Wiktorze właśnie zrobie.
            Syn ma juz ustaloną konstytucje-Medorinum (tylko potencji nie pamietam) ale nie chcial młody wspolpracowac-zapominal brac te granulki -teraz moze zacznie zeby sprobowac uniknac operacji.
            A ze odrastaja polipy juz czytalam,syn jest alergikiem (trawy) mysle ze po jednym sezonie pylenia polipy odrosną aż miło.
            Bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi.
            • kratka5 I jeszcze jedno 26.11.11, 22:42
              czy faktycznie powinnam przez dlugi czas unikac u corki tych jablek i sokow? I pozwolic sie goic tym jelitom? czy jednak powinna chociaz małe tegoilości jesc i ja nie powinnam panikowac kiedy pojawiaja sie male objawy nietolerancji?
              • wiktor.online Re: I jeszcze jedno 26.11.11, 22:53
                kratka5 napisała:

> czy faktycznie powinnam przez dlugi czas unikac u corki tych jablek i sokow? I
                > pozwolic sie goic tym jelitom?

Tak, nie dawaj surowych owocow i sokow az poki wszystko nie zagoi sie
              • emilatys Polecam kuchnię pięciu przemian... 28.11.11, 13:13
                ... bez surowych owoców, soczków, słodyczy, zimnego i kwaśnego. Poczytaj trochę na ten temat, może Cię zainteresuje. Pozdrawiam smile
              • emilatys I jeszcze link 28.11.11, 13:14

centrumanna.pl/
                • kratka5 Re: I jeszcze link 28.11.11, 14:04
                  dzieki -juz jakis czas temu sie tym interesowałam.
                  Ale moja homeo jak sie okazalo zna autorkę tej diety i podobno zdrowotnie jej sie pogorszyło z racji"przegrzania " tą dietą.Wiec chyba nieco zimniejszego tez sie przydasmile
                  • very.martini Re: I jeszcze link 11.12.11, 21:01
                    Trochę oftopsmile
                    Ciesielska, jak wynika z książek, ma/miała fiola na punkcie rozgrzewania i moim zdaniem trochę w tym przesadza, ale na pewno niejedzenie owoców w zimie nikomu nie zaszkodzi. Ja uznałam, ze nie będę popadać w taka paranoję jak wielu "ciesielskich" i jeśli jest sezon na dobre, soczyste gruszki, to sie skusze, tym bardziej ze TCM dobrze o nich piszesmile

16%VOL
                    22%VAT
    • wozny1234 Re: Uszkodzenie jelit? 11.10.21, 18:57
      Jeśli złapała wirusa to antybiotyk nic nie pomoże. Leki mogą osłabiać organizm. Jeśli chcesz wiedzieć co złapała to zachęcam zrobić diagnotykę w gabinecie Herbasol w Wrocławiu. Oni zajmują mikrobiologią. Mi pomogli z borreliozą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka